Hoitotiede vaikuttaa vahvasti yhteiskunnassa

Jaa

Järjestyksessään 23. kansallinen hoitotieteen konferenssi järjestetään Tampereella 11.–12.6. Teemana on hoitotiede yhteiskunnassa. Hoitotiede tuottaa tietoa ihmisten arjesta, kokemuksista sote-palveluissa ja esimerkiksi hoitomenetelmien vaikuttavuudesta. Tampereen yliopiston perheväkivallan tutkimusryhmä tutkii lasten kaltoinkohtelun riskitekijöitä. 

Moderni rakennus, jonka julkisivu on lasia ja terästä, kirkkaana päivänvalona. Taustalla sininen taivas ja pilviä. Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto.
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Tampereelle kokoontuu 11.12. kesäkuuta yli 300 hoitotieteilijää yliopistoista, ammattikorkeakouluista, ammatillisista oppilaitoksista sekä terveydenhuollon organisaatioista / hyvinvointialueilta. Silloin Tampere-talolla on XVIII Kansallinen hoitotieteen konferenssi, jonka Tampereen yliopiston hoitotieteen ryhmä järjestää yhdessä Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS ry:n kanssa. Konferenssin teemana on Hoitotiede yhteiskunnassa.

Hoitotieteellisen tutkimuksen merkitys hyvinvointialueilla, terveydenhuollon koulutuksessa ja muilla yhteiskunnan osa-alueilla on merkittävä. Hoitotiede tuottaa tietoa ihmisten arjesta, kokemuksista sote-palveluissa, ja esimerkiksi hoitomenetelmien vaikuttavuudesta. Tällä on suuri merkitys tutkimustietoon pohjautuvan hoidon kehittämisessä, sanoo Tampereen yliopiston hoitotieteen professori Eija Paavilainen.

Suullisia esityksiä on 120, samoin postereita. Suullisissa esityksissä on useita teemoja, esimerkiksi palliatiivinen hoito, nuoret, iäkkäät, hoitajien osaaminen, sekä tutkimusmenetelmät, joita esitellään neljässä eri sessiossa.

Konferenssissa pidetään neljä pääpuheenvuoroa: tutkimustiedon käytöstä hyvinvointialueilla, lasten kaltoinkohtelun ehkäisemisestä sekä tutkijoiden vuorovaikutuksesta ja erilaisista rooleista. Neljännessä pääpuheenvuorossa julkaistaan HTTS ry:n post doc -palkinnon saaja.

Lue Eija Paavilaisen ryhmän työstä Tampereen yliopiston uutisjutusta. (Perheväkivaltaan on helpompi puuttua, kun siitä puhutaan suoraan)

Tampereen yliopiston perheväkivallan tutkimusryhmä tutkii lasten kaltoinkohtelun riskitekijöitä. Perheiden ohjaamiseksi tuen pariin on kehitetty mobiilisovellus, jota parhaillaan jalkautetaan sosiaali- ja terveydenhuollossa. Ryhmä sai vuoden alussa Suomen Akatemian rahoitusta hankkeeseen, jossa testataan virtuaalitodellisuuden käyttöä perheväkivallan ehkäisyssä.

Hoitotieteellistä tutkimusta tehdään Suomessa viidessä yliopistossa, joista kukin vuorollaan järjestää kansallisen konferenssin kahden vuoden välein. Konferenssien järjestäminen perinne, joka on jatkunut yli 30 vuoden ajan.

Ohjelma konferenssin kotisivuilla

Yhteyshenkilöt

Median yhteyshenkilö:
Professori Eija Paavilainen, Tampereen yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta/Terveystieteet, puh. 040 190 4079, eija.paavilainen@tuni.fi

Linkit

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 22 000 opiskelijaa ja henkilöstöä yli 4 000. Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Pohjoishämäläisen maalaisyhteisön sisäisen valtakamppailun voittivat sisällissodan hävinneet punaiset11.6.2024 15:58:25 EEST | Tiedote

Sisällissodan jälkeen ruoveteläiset joutuivat parsimaan elämäänsä kokoon monelta kantilta. Sodan seurauksena pitäjä menetti yli kolmesataa miestä ja Ruovedelle jäi lähes yhtä monta punaorpoa. Väitöstutkimuksessaan FM Anna Warsell tutki sodan keskelle joutuneen ja kriisistä vakavasti kärsineen pohjoishämäläisen maalaispitäjän selviytymistä ja yhteisöllisyyden kehittymistä 1920-luvulla. Paikallistason näkökulma täydentää mielenkiintoisella tavalla koko maata koskevaa tutkimusperinnettä.

Oppimistulokset eriarvoistuvat – jättihanke etsii vastauksia eurooppalaisista tutkimusaineistoista11.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Oppimistuloksia on tutkittu vuosien varrella ympäri Eurooppaa kymmenissä laajoja oppilasjoukkoja koskevissa tutkimuksissa. Tampereen yliopiston johtama tutkimushanke on ensimmäinen, joka kokonaisvaltaisesti kokoaa yhteen ja analysoi erilaisia pitkittäisaineistoja. Rakentuva metatietokanta auttaa tunnistamaan hyviä käytäntöjä ja malleja, joiden avulla koululaisten oppimistulosten eroja voisi kaventaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye