Vihreät - De Gröna

Vihreiden Virta: Ministeri Kai Mykkänen on pettänyt viimeisenkin luontolupauksensa silmänkääntötempulla

Jaa

Ilmasto- ja ympäristöministeri Kai Mykkänen ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah kertoivat tänään kansallisista vanhojen metsien kriteereistä sekä uusista suojelupäätöksistä. Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta otti uutisen pettyneenä vastaan. 

– Näyttää siltä, että hallitus petti jälleen lupauksensa – tällä kertaa valtion vanhojen metsien suhteen. Tieteelliset kriteerit vaihtuivat hallituksen toimesta satumetsäkriteereihin. Se tarkoittaa, että esimerkiksi Etelä-Suomessa ei juuri ole suojeltavaa, Sofia Virta summaa.

Orpon hallitus on hallitusohjelmassaan sitoutunut pysäyttämään luontokadon vuoteen 2030 mennessä. Nyt tehtyjen kriteereiden seurauksena tämä tavoite karkaa päivä päivältä kauemmas.

Virta kritisoi sitä, että hallituksen toiminta näyttää silmänkääntötempulta. 

– Näyttää siltä, että hallitus yrittää lähinnä hämätä suomalaisia suojelemalla jo ennestään suojassa olevia alueita sen sijaan, että vaaliohjelmien lupaukset ja asiantuntijoiden peräänkuuluttamat tavoitteet vanhojen metsien suojelemisesta toteutuisivat, Virta toteaa. 

Virta odotti Kokoomukselta jykevämpää johtamista ja ympäristön puolustamista. 

– Olen pettynyt Kokoomuksen ilmasto- ja ympäristöministeri Mykkäseen, joka ei ole saanut läpi johtamansa ministeriön tavoitteita. Hämmentävää on, että kokoomusjohtoisen hallituksen ympäristöpolitiikkaa sanelevat huomattavasti kooltaan pienemmät apupuolueet. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye