Duunitori Oy

Töitä haetaan nyt ennätysvilkkaasti – nämä alat houkuttelevat hakijoita eniten

Jaa

Kiinnostus avoimia työpaikkoja kohtaan on ollut ennätyksellisen suurta tänä vuonna. Asia käy ilmi työnhakupalvelu Duunitorin datasta. Suuntaus näyttäisi jatkuvan, mikä tarjoaa työnantajille hyvän mahdollisuuden houkutella osaajia myös nyt kesällä.

Ihmiset ovat hakeneet aktiivisesti töitä tänä vuonna.
Ihmiset ovat hakeneet aktiivisesti töitä tänä vuonna.

Duunitorilla julkaistuja työpaikkailmoituksia luettiin tammi–toukokuussa lähes 43 miljoonaa kertaa, mikä on noin 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

”Tammi–maaliskuu on perinteisesti ollut suosittua työnhakuaikaa. Näin oli myös tänä vuonna. Huhtikuu oli siinä mielessä ennätyskuukausi, että tuolloin ilmoitukset saivat yli 18 prosenttia enemmän lukukertoja kuin huhtikuussa 2023”, kertoo Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen.

Ilmoituksista siirryttiin eteenpäin tammi–toukokuussa yli 3 miljoonaa kertaa, mikä on noin 37 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Työpaikkailmoituksesta eteenpäin siirtyminen tarkoittaa ilmoituksessa olevan Hae työpaikkaa -linkin tai muiden linkkien klikkausta.

Epävarma taloustilanne on kuitenkin heijastunut työpaikkailmoitusten määrään. Duunitorilla julkaistiin yli 195 000 ilmoitusta tammi–toukokuussa, mikä on noin 32 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. 

Kesä on loistavaa aikaa rekrytoida

Kiinnostus työpaikkoja kohtaan on ollut poikkeuksellisen suurta. On siis hyvin todennäköistä, että ihmiset hakevat töitä innokkaasti myös nyt kesällä.

”Työnantajien kannattaa ehdottomasti hyödyntää tilanne ja napata parhaat osaajat päältä. Kesä on loistavaa aikaa rekrytoida, sillä ihmisillä on yleensä enemmän aikaa tutustua työpaikkailmoituksiin ja hakea töitä”, kommentoi Karhunen.

Systemaattinen työnantajakuvan rakentaminen ja tehokas rekrytointimarkkinointi ovat avainasemassa työnhakijoiden houkuttelussa, Karhunen sanoo.

”Ei riitä, että työnantaja julkaisee silloin tällöin työpaikkailmoituksen ja toivoo parasta. Työnantajan on pysyttävä hakijoiden mielissä aktiivisesti.”

Nämä alat ovat kiinnostaneet hakijoita

Työpaikkailmoituksia on luettu ennätyksellisen ahkerasti 1.1.–31.5.2024. Näiden alojen ilmoitukset ovat keränneet eniten lukukertoja:

  1. Myynti- ja kaupan ala
  2. Sosiaali- ja hoiva-ala
  3. Teollisuus ja teknologia
  4. Rakennusala
  5. Kuljetus, logistiikka ja liikenne

”Myynnin ja kaupan ala on selkeä ykkönen, sillä ilmoituksia on luettu yli 5,6 miljoonaa kertaa. Alalta löytyy töitä myös heille, joilla kokemusta ei välttämättä ole vielä kertynyt”, Karhunen kertoo.

Samat alat löytyivät listalta myös viime vuonna, mutta kuljetus-, logistiikka- ja liikenneala oli sijalla neljä ja rakennusala sijalla viisi.

”Jos vertaillaan ilmoitusten lukukertoja, huomataan, että esimerkiksi myynnin ja kaupan alan ilmoitukset ovat keränneet tänä vuonna yli 550 000 lukukertaa enemmän kuin viime vuonna. Tämä kertoo siitä, että kiinnostus töitä kohtaan on valtavaa – ja toisaalta myös siitä, että haettavia paikkoja on viime vuotta vähemmän.”

Kaipaatko lisätietoa?

Tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun tai tietoa työmarkkinoista? Ole yhteydessä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen. Kuva: Duunitori / Niko Raappana
Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen. Kuva: Duunitori / Niko Raappana
Lataa
Ihmiset ovat hakeneet aktiivisesti töitä tänä vuonna.
Ihmiset ovat hakeneet aktiivisesti töitä tänä vuonna.
Lataa

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2023 Duunitorilla vierailtiin yli 50 miljoonaa kertaa. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitesti, palkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye