Gummerus

Mitä Ruotsissa oikein tapahtuu? Andreas Cervenkan Ahne Ruotsi – Kuinka kansankodista tuli superrikkaiden paratiisi ilmestyy 26.8.

Jaa

Missä maassa miljardöörit voivat maksaa vähemmän veroja kuin siivoojat? Mikä on maa, jossa yritysjohtaja tienaa nykyään kuukaudessa yhtä paljon kuin aiemmin vuodessa? Entä missä varakkaimpien omaisuus paisuu toiseksi nopeimmin koko maailmassa ja pienituloisia on enemmän kuin koskaan? Andreas Cervenkan Ahne Ruotsi – Kuinka kansankodista tuli superrikkaiden paratiisi (Gummerus) kertoo, miten tasa-arvon tyyssijasta on tullut räjähdysmäisesti kasvavien tuloerojen, hillittömien velkojen ja paisuvien talouskuplien maa.

Andreas Cervenka: Ahne Ruotsi
Andreas Cervenka: Ahne Ruotsi Kansi: Jussi Karjalainen

Myynti- ja arvostelumenestykseksi Ruotsissa noussut Ahne Ruotsi kuvaa yleistajuisesti ja viihdyttävästi Ruotsin häkellyttävää matkaa miljardöörien veroparatiisiksi ja esittelee varoittavan esimerkin hyvinvointivaltion romuttumisesta. Se sisältää myös suomalaislukijoille suunnatun esipuheen.

Suomelle Ruotsin kehityksen pitäisi olla varoitusmerkki, sillä Suomi kamppailee lähtökohtaisesti suhteellisen suuren velan kanssa, ja samalla kotitalouksien lainat ovat 2000-luvulla lisääntyneet nopeasti, kirjailija Andreas Cervenka kirjoittaa.

Tutkimusten mukaan suomalaiset ovat ruotsalaisia huolestuneempia tuloeroista.

On tietenkin paradoksi, että huolestuneisuus taloudellisista kuiluista on suurempi jossain muualla kuin siinä maassa, jossa taloudelliset kuilut ovat oikeasti huomattavasti suurempia. Suomelle se on hyvä uutinen. Perusedellytys johonkin ongelmaan puuttumiselle on se, että ongelman ylipäänsä näkee.

Kirjailija Andreas Cervenka (s.1974) on Ruotsin arvostetuimpia taloustoimittajia. Hän on voittanut kolmesti Ruotsin Suuren journalistipalkinnon, ja hänet on nimetty neljä kertaa vuoden taloustoimittajaksi. August-palkintoehdokkaaksi ja vuoden toiseksi myydyimmäksi tietokirjaksi yltänyt Ahne Ruotsi on hänen kolmas teoksensa.

Andreas Cervenka: Ahne Ruotsi – Kuinka kansankodista tuli superrikkaiden paratiisi
alkuteos Girig-Sverige. Så blev folkhemmet ett paradis för de superrika
suomentanut Elina Lustig
267 sivua
Ilmestyy 26.8. painettuna, e- ja äänikirjana, lukija Juhani Rajalin

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Andreas Cervenka: Ahne Ruotsi
Andreas Cervenka: Ahne Ruotsi
Kansi: Jussi Karjalainen
Lataa
Kirjailija Andreas Cervenka
Kirjailija Andreas Cervenka
Kuvaaja: Miriam Preis
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

ENNAKKOTIEDOTE: On aika räjäyttää myytti nuorena kuolleesta kohukirjailijasta – 80 vuotta sitten syntyneen Timo K. Mukan elämäkerta ilmestyy 22.9.9.9.2024 09:58:09 EEST | Tiedote

Timo Kustaa Mukka (1944–1973) nousi lyhyen elämänsä aikana arvostetuksi kirjailijaksi, joka muistetaan rakkauden ja kuoleman, luonnon ja myyttien aistivoimaisena kuvaajana. Elinaikanaan lappilaiskirjailija oli useaan otteeseen sensaatiolehdistön hampaissa. Samalla elämästä ovat unohtuneet monet puolet: hän oli myös kiltti perheenisä, metsissä kulkija ja lahjakas kuvataiteilija. Runoilija Sini Silverin kirjoittama Miltä männystä tuntuu olla mänty – Timo K. Mukan elämä (Gummerus) tarkastelee ihmistä ja taiteilijaa legendojen takana suoraan ja herkästi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta Mukan kuuluisimman romaanin Maa on syntinen laulu (Gummerus) ilmestymisestä.

Suomensukuisen Ingeborg Arvolan Jäämeren laulu on vangitseva historiallinen romaani rakkaudesta, himosta ja pohjoisen karusta luonnosta30.8.2024 07:55:00 EEST | Tiedote

Norjan tärkeimmän kirjallisuuspalkinnon Bragen voittanut Jäämeren laulu (Gummerus) on lumoava romaani suomensukuisista kveeneistä, saamelaisista ja heidän karusta elinympäristöstään. Samalla se on verevän kauniisti kirjoitettu aistivoimainen tarina kielletystä rakkaudesta. Ingeborg Arvolan läpimurtoteos aloittaa kiehtovan Ruijan rannalla -sarjan.

Oikeistoradikalismin nousu kiristää savolaistilan tunnelmaa 1930-luvulla29.8.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

Heidi Jaatisen Vuolle (Gummerus) kuvaa tarkkanäköisesti ääriliikkeiden syntyä. Teos jatkaa kirjailijan suvun kohtaloista ammentavaa romaanisarjaa, jonka ensimmäinen osa Koski sai Savonia-palkinnon. Vuolle kertoo savolaistilan isäntä- ja palvelusväestä sekä eri sukupolvista 1920–30-luvun kuohuvina vuosina oikeistoradikalismin noustessa ja ajaessa pienen paikkakunnan ihmisiä jälleen kerran vastakkaisiin leireihin.​

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye