Tutkimus, yritykset ja opiskelijat kohtaavat Jyväskylän yliopiston Yrityspäivässä
Jyväskylän yliopiston perinteinen Yrityspäivä järjestetään Jyväskylässä, Kongressikeskus Paviljongissa 10.10.2024.

Yrityspäivä 2024 kokoaa yhteen tutkijat, yritykset, sidosryhmät ja opiskelijat verkostoitumaan ja etsimään mahdollisuuksia yhteistyölle. Tapahtuma avaa yrityksille tilaisuuden tutustua JYU:n kärkitutkimukseen eri aloilla, tutkijat voivat esitellä tutkimustaan ja soveltavaa osaamistaan laajemmalle yleisölle sekä opiskelijat pääsevät tutustumaan työnantajiin ja tutkimusaiheisiin.
Mukana ovat Jyväskylän yliopiston tiedekunnista matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, liikuntatieteellinen tiedekunta, humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta sekä kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta.
Päivä sisältää perinteisen messualueen lisäksi teemoiteltuja puhesessioita sekä lyhyitä hissipuheita, joilla yritykset ja tutkijat voivat esittäytyä yleisölle. Päivässä on kolme pääteemaa: Tuotekehitys-, innovaatio- ja työelämäyhteistyö; kestävyys, vastuullisuus ja turvallisuus sekä hyvinvointi.
Päivän teemoihin liittyvät keynote-puheenvuorot pitävät hiihtovalmentaja, tutkimus- ja kehitysjohtaja Olli Ohtonen aiheesta Tiedolla johtaminen huippu-urheilussa – erilaiset menetelmät ja niiden soveltaminen sekä ympäristövaikuttaja, yrittäjä Saara Kankaanrinta otsikolla Biodiversity, climate and Baltic Sea.
- Tapahtuman tarkoituksena on tuoda uutta virtaa yhteistyöhön kohtauttamalla yritysten ja sidosryhmien edustajat tutkijoiden kanssa. Tätä edesauttaa teemoitellut rinnakkaissessiot, joissa keräännytään yhteisen mielenkiintoisen aihealueen ympärille kuulemaan puheita niin tutkijoilta kuin yritys- ja sidosryhmäedustajilta, kertoo matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yrityspalvelupäällikkö Anni Taponen.
Päivään on ilmoittautunut yhteensä 320 henkilöä yrityksistä, sidosryhmistä sekä yliopiston tutkijoista ja henkilökunnasta. Mukana on 53 eri yritystä tai sidosryhmätoimijaa, mm. Metsä Group, Harvia, Polar, Keski-Suomen Hyvinvointialue.
- Opiskelijat pääsevät tänä vuonna vaivattomasti osallistumaan tapahtumaan ilman ennakkoilmoittautumista ja opiskelijoita odotetaankin runsain joukoin. Yritykset kilpailevat nykyään yhä kovemmin parhaista osaajista ja Yrityspäivässä työnantajilla on mahdollisuus etsiä potentiaalisia työntekijöitä sekä rakentaa optimaalista työnantajakuvaa. Päivä on myös oiva tilaisuus opiskelijoiden kuulla ja oppia muissa tiedekunnissa tapahtuvasta tutkimuksesta esimerkiksi hissipuheiden muodossa, Taponen kuvailee.
Lisätiedot: www.jyu.fi/yrityspaiva
Anni Taponen
+358504409652
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Taiteen ja kulttuurin valtionavustusten leikkaukset uhkaavat toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan tuoreessa tutkimuksessa25.6.2025 12:05:37 EEST | Tiedote
Taiteen ja kulttuurin (harkinnanvaraisten) valtionavustusten leikkaukset koettelevat lähes kaikkia tukea saavia organisaatioita, erityisesti yhdistyksiä. Vaikka leikkaukset heikentävät perustoimintaa, ne rajoittavat ennen kaikkea toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan Jyväskylän yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. Selvityksen tilasi opetus- ja kulttuuriministeriö.
Jyväskylän yliopiston uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma tarjoaa jatkotutkintoväylän bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille25.6.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa alkaa täysin uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma, joka tarjoaa jatkokoulutusmahdollisuuden erityisesti bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille. Vastaavaa tiedeyliopistotasoista koulutusta ei Suomessa ole muualla tarjolla.
Sosiaali- ja terveysministeriöltä 1,1 miljoonaa euroa rahoitusta Jyväskylän yliopiston sosiaalityön tutkimushankkeille24.6.2025 09:24:49 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta 18 sosiaalityön yliopistotasoiselle tutkimushankkeelle. Tutkimushankkeiden tavoitteena on vahvistaa sosiaalityön ja sosiaalihuollon vaikuttavuutta, laatua ja asiakasturvallisuutta sekä asiakkaiden osallisuutta ja toimijuutta sosiaalihuollossa.
Jyväskylän Kesän puheohjelmassa pohditaan sivistyksen merkitystä ajassa24.6.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Tänä vuonna Jyväskylän Kesän sivistys-teemaisessa puheohjelmassa tarkastellaan muun muassa sananvapauden ja vastuun suhdetta, koulutuksen ja demokratian tulevaisuutta sekä arkkitehtuurin roolia yhteiskunnassa. Festivaaliviikolla 2.–7.7.2025 voi osallistua myös tiedettä ja taidetta yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tutustua niityn perustamiseen niittytalkoisiin osallistumalla.
Sivistyksen vuoksi -kirjan tavoitteena on sivistyneen elämän kunnianpalautus: Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen Jyväskylän Kesän avajaispäivänä ke 2.7.23.6.2025 09:09:04 EEST | Tiedote
Sivistys ei kuulu vain harvoille ja valituille, vaan meille kaikille. Sivistyksen vuoksi -kirjan kantava ajatus on, että sivistyksen tavoittelu niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla rakentaa merkityksellistä, hyvää elämää. Kirjan 32 kirjoittajaa käsittelevät sivistystä eri näkökulmista kirkastaen sivistyksen olemusta, kielen ja kulttuurin sivistävää voimaa, ruumiin sivistystä, polarisaation ja sivistyksen suhdetta sekä sivistyksen merkitystä yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena tavoitteena. Kirjoittajajoukkoon kuuluvat muun muassa Tarja Halonen, M. A. Numminen, Jarkko Martikainen, Kirsi Piha, Juha Hurme, Julia Thurén ja Piia Viitanen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme