Asiakkaiden palautteet ovat arvokkaita palveluiden kehittämisessä
Oma Häme on kerännyt palautetta uusilla tavoilla kesästä lähtien.

Oma Häme on uudistanut tämän vuoden aikana asiakaspalautemuotojaan, jotta jokaisella asiakkaalla olisi mahdollisuus saada mielipiteensä osaksi palveluiden kehittämistä. Oma Hämeelle voi antaa palautetta vastaamalla säännölliseen asiakaskyselyyn tai antamalla vapaamuotoista palautetta. Palautteiden käsittelyä ja raportointia on myös uudistettu, että ammattilaiset pystyvät hyödyntämään palautetietoa kehittämisessä. Uudistusta on tuettu asiakaspalautejärjestelmällä, jonka hankinta on rahoitettu osittain EU:n Kestävän kasvun ohjelmasta (RRP).
Asiakkaat suosittelisivat Oma Hämeen palveluja läheisilleen
Säännölliset asiakaskyselyt otettiin käyttöön heinäkuussa. Kysely on ollut käytössä pääasiassa terveydenhuollon palveluissa, mutta tarkoituksena on laajentaa kyselyitä kaikkiin palveluihin ensi vuoden aikana. Kyselyyn on voinut vastata joko tekstiviestitse, QR-koodilla tai palautelaitteella. Numerosta 18220 tuleva tekstiviestikysely on näistä yleisin ja siihen vastaaminen on maksutonta.
Ensimmäisenä säännöllisessä asiakaskyselyssä kartoitetaan suositteluhalukkuutta kysymyksellä: Kuinka todennäköisesti suosittelisit saamaasi palvelua läheisellesi? Tätä kysymystä kutsutaan NPS (Net Promotor score)-mittariksi ja sen tulos vaihtelee -100 ja +100 välillä. Arvoa 50 voidaan pitää todella hyvänä tuloksena. Oma Hämeen asiakkaiden antamien vastausten arvo on 85,8 ja se perustuu yli 38 000 vastaukseen. Tämä kertoo erinomaisesta asiakaskokemuksesta, mikä on Oma Hämeelle erittäin tärkeää.
Vapaamuotoinen palautelomake Oma Hämeen verkkosivuilla
Kyselyn lisäksi palautetta voi antaa vapaamuotoisesti esimerkiksi Oma Hämeen verkkosivujen lomakkeella. Ammattilaiset voivat myös kirjata talteen suullisesti annettua palautetta, jos asiakas antaa siihen luvan.
Vapaamuotoiset palautteet ohjautuvat käsiteltäväksi pääasiassa yksiköiden esihenkilöille. Tavoitteenamme on käsitellä palautteet 7 vuorokauden sisällä. Kuitenkin loma-aikoina, kuten joulun ja uudenvuoden vaihteessa palautteen käsittelyaika voi olla pidempi.
Vapaamuotoisen palautteen lomake on avattu syyskuun alussa ja palautteita on ohjautunut tähän mennessä käsiteltäväksi jo lähes 700 kappaletta.
Löydät vapaamuotoisen palautteen lomakkeen täältä.
Mikä tuntuu asiakkaista toimivalta, mitä tulisi kehittää?
Sekä kyselyiden että vapaamuotoisten palautteiden sanalliset vastaukset tuovat tietoa niistä asioista, jotka ovat asiakkaiden kokemina toimineet hyvin ja mitkä taas niitä, joissa olisi kehittämistarvetta. Tietoa käytetään johtamisen ja kehittämisen tukena.
Oma Hämeelle on annettu eniten kiitoksia kohtaamisesta, asiakaspalvelusta, ratkaisuosaamisesta ja toiminnan sujuvuudesta. Kehittämiskohteiksi on yleisimmin mainittu jonotus tai odottelu, sähköiset/digipalvelut, puhelinpalvelu ja ilmoittautuminen. Näitä tietoja käytetään palvelumuotoja kehitettäessä.
Tiedotamme ensi vuoden puolella, miten kehittämiskohteita on viety eteenpäin. Kiitos kaikille jo tähän mennessä palautetta antaneille!

Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Heli AaltoAsiakkuusjohtaja
Puh:050 306 5323heli.aalto@omahame.fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oma Häme
Uusi ruokapalveluntuottaja on päässyt hyvin alkuun – palautteet ohjaavat kehitystyötä11.7.2025 14:07:03 EEST | Tiedote
Fodbar Oy aloitti Oma Hämeen ruokapalveluiden tuottajana huhtikuussa, ja alku on sujunut pääosin suunnitellusti. Asiakaspalautteet ja vaaratapahtumailmoitukset, erityisesti liittyen erityisruokavalioihin, ovat auttaneet kehittämään palvelua. Ruokapalveluiden laatua seurataan tarkasti, ja asiakkaat ovat kiittäneet ruoan mausta.
”Tärkeintä on olla ihminen ihmiselle” – Riitta Fagerström eläköityy vuosikymmenien työstään lasten ja perheiden kanssa10.7.2025 12:50:13 EEST | Artikkeli
Sosiaaliohjaaja Riitta Fagerström on ollut perustamassa Perhehoitoyksikkö Kanervaa 2010-luvulla ja kehittänyt sijais- ja tukiperheiden toimintaa. Työvuosien aikana Riitta on myös nähnyt muutoksen perheissä ja lasten erityisyyksissä.
Eläinystävien vierailut ilahduttavat ja tuovat turvan tunnetta ikäihmisille8.7.2025 11:59:48 EEST | Artikkeli
Eläinten vierailut ovat tuttuja monissa ikäihmisten asumispalveluyksiköissä Kanta-Hämeessä. Niin sanotut tassuterapeutit ilahduttavat läsnäolollaan, ja voivat helpottaa esimerkiksi muistisairasta hoitotilanteessa. Eläinkavereita voi löytää useiden eri toimijoiden kautta.
Toimintaympäristön muutokset haastavat Kanta-Hämeessä – Oma Häme rakentaa strategiaa, joka vastaa ajan tarpeisiin2.7.2025 11:39:01 EEST | Tiedote
Väestön ikääntyminen, mielenterveysongelmat ja elintapasairaudet lisäävät painetta palvelujärjestelmälle – samalla teknologia ja yhteistyö tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia.
Ypäjäläinen Urho Puukka on jo kokenut etähoidon asiakas: “Tuntuu kuin joku tulisi kotiin vieraaksi kuvapuhelimen kautta”1.7.2025 12:22:42 EEST | Artikkeli
85-vuotias Urho Puukka saa sekä lähi- että etäkotihoitoa hyvinvointialueelta. Urho kokee päivittäisten puheluiden tuovan turvallisuutta ja etäkotihoidon helpottavan tarvittaessa nopeastikin hoitoon pääsemistä. Kanta-Hämeen hyvinvointialueella kotihoito toteutetaan uusille asiakkaille ensisijaisesti etähoitona, ja kokemukset ovat olleet lupaavia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme