Ravintola Frans & Sandra uudistuu: huippuammattilaisten suunnittelema ruokalista pohjautuu klassiseen ranskalaiseen keittiöön, ja koko viinilista on saatavilla laseittain
Jyväskylän suosittu ranskalaisesta keittiöstä tunnettu Frans & Sandra esittelee uuden, huippuammattilaisten suunnitteleman menun, joka tuo esille Ranskan alueelliset herkut ja makuaarteet. Helmikuusta alkaen asiakkaat pääsevät nauttimaan monipuolisista ruoka- ja juomakokonaisuuksista, jotka tekevät ruokailusta elämyksellisen kokemuksen.

Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä toimiva Frans & Sandra on osa Frans & les Femmes -ravintolaketjua, joka on tunnettu korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja laadukkaasta palvelusta. Uudistuksen myötä ranskalaistyylinen ravintola tarjoaa entistä houkuttelevamman vaihtoehdon niin arjen hemmotteluun kuin erityisiin juhlahetkiin.
− Alkuvuoden aikana olemme kehittäneet ja kouluttaneet henkilökuntaamme uusien makujen, ruokatuotteiden ja ruokailukokemusten osalta. Uusi menu sisältää klassisia ranskalaisia ruokalajeja, ja olemme tuoneet takaisin myös asiakkaiden suosikkiannoksia vuosien varrelta. Lisäksi olemme laajentaneet valikoimaamme uusilla cocktaileilla, oluilla ja siidereillä. Uusi viinilistamme kattaa Ranskan tärkeimmät viinialueet, ja kaikki viinit, mukaan lukien ranskalaiset suosikit crémant ja samppanja, ovat saatavilla laseittain, iloitsee Frans & Sandran ravintolapäällikkö Saara Tani.
Uudistuksen myötä klassikoksi noussut Frans & Sandran härkäruukku tekee kauan odotetun paluun. Se on päivitetty nykypäivään pitkään haudutetulla häränposkella ja kastikkeeseen on tuotu mielenkiintoista makua kuivatuista tateista. Lisukkeena perunapyree, joka on maustettu ruskistetulla voilla, pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja lehtiyrteillä.
− Uudistettu ruokailukokemus ja uusi menu ovat asiakkaidemme saatavilla ensimmäistä kertaa perjantaina 31.1. Odotamme innolla asiakkailtamme saamaamme palautetta, jonka avulla voimme kehittää palvelukokonaisuuttamme entistäkin paremmaksi, Tani lisää.
Gastronomian huiput mukana uudistuksessa
Uudistusta on ollut toteuttamassa Pahe Cateringin kokeneet gastronomit Pasi Pärssinen ja Heikki Liekola. Pärssinen on keittiöalan ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden ura ja monipuolinen kokemus ravintolatoiminnasta, tuotekehityksestä sekä suurten tapahtumien menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut Suomen kokkimaajoukkueessa sekä valmentanut tulevia huippukokkeja.
Liekola on kerännyt tietotaitoa kansainvälisissä Michelin-ravintoloissa sekä keittiömestarina Suomen parhaimmiksi rankatuissa ravintoloissa. Hän on Vuoden Kokki 2014 ja osallistunut kokkimaajoukkueessa alan Olympialaisiin. Liekola on kuulunut Suomen Bocuse d´Or -joukkueeseen, minkä lisäksi hän toimii kilpailuvalmentajana ja päätuomarina alan huipputapahtumissa.
− Menussa on nyt teroitettu ja terävöitetty ranskalaista kulmaa ruokaan. Toimme ruuan emämaasta menulle muutamia kaikkien tuntemia klassikkoannoksia huolellisesti alusta asti talossa tehtyinä. Tartar jauhetaan päivittäin itse, kastikkeisiin on haettu syvyyttä kiehtovilla makuyhdistelmillä ja syntisen herkulliset croque monsieur tai quiche lorraine sopivat niin pieneen kuin isompaakin nälkään, kuvaavat Heikki Liekola ja Pasi Pärssinen.
Uudistus tuo vetovoimaa jyväskyläläiseen ravintolatarjontaan
Frans & les Femmes -ketju aloitti toimintansa vuonna 1987 Fransmanni-nimellä. Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä toiminut Fransmanni uudistui Frans & Sandraksi vuonna 2018. Muut ketjun ravintolat sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa ja Rovaniemellä.
− Makumaailmaltaan uudistuva Frans & Sandra vahvistaa entisestään Jyväskylän ravintolakulttuuria ja tarjoaa jyväskyläläisille ja kaupungissa vieraileville kiehtovan vaihtoehdon klassisesta rankalaisesta keittiöstä. Ravintola on houkutteleva vaihtoehto niin arjen laatuaikaa arvostaville kuin erityisten juhlahetkien viettäjille, toteaa Original Sokos Hotel Alexandran hotellijohtaja Hannu Nirkkonen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Osuuskauppa Keskimaa, Saara Tani, Frans&Sandran ravintolapäällikkö, 010 785 1052, saara.tani@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, Hannu Nirkkonen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Alexandra ja Solo Sokos Hotel Paviljonki, 010 785 1006, hannu.nirkkonen@sok.fi
Kuvat



Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä noin 755 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on lähes 140 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme noin 2000 keskisuomalaista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaalit lokakuussa − ehdokasasettelu alkaa maanantaina 18.8.202515.8.2025 09:50:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaa on merkittävä osa paikallisten arkea ja myötävaikuttaa koko maakuntaan työllistäjänä, investoijana ja kehittäjänä. Osuuskaupan tehtävää ja toimintaa tukevaan edustajistoon haetaan nyt uusia, oman alueen kehittämisestä kiinnostuneita jäseniä. Edustajisto toimii paikallisena äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen. Keskimaan 50-jäsenisen edustajiston vaalit järjestetään lokakuussa 2025 suorana henkilövaalina. Ehdokasasettelu alkaa maanantaina 18.8. ja päättyy tiistaina 9.9.2025.
Nopeus on suurin riski - Keskimaan ruokarobotit muistuttavat koulujen alkaessa valppaudesta liikenteessä6.8.2025 11:25:00 EEST | Tiedote
Suomalaisista lähes jokainen pitää tärkeänä, että koulujen lähellä noudatetaan nopeusrajoitusta. Silti Liikenneturvan toteuttamissa tutkauksissa neljä viidestä kuljettajasta ajaa ylinopeudella koulujen lähistöllä oleville suojateille. Koulujen alkaessa katukuvassa tutuksi tulleet S-kaupat-palvelun ruokarobotit kerääntyvät koulujen ja myymälöiden lähistölle ympäri Suomea muistuttamaan erityisesti aikuisia valppaudesta, kun liikenteessä on paljon pieniä kulkijoita. Jyväskylässä ruokarobotti on mukana Kuokkalan yhtenäiskoulun ensimmäisessä kouluaamussa.
Keskimaan tammi-kesäkuun myynti hieman edellisvuotta parempi – päivittäistavarakaupan myynti kehittyi selvästi markkinaa vahvemmin5.8.2025 08:42:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaan tammi-kesäkuun liikevaihto oli 375,1 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuoteen 1,7 prosenttia. Marketkaupan hyvä kehitys jatkui päivittäistavarakaupan myynnin kasvaessa selvästi alan markkinaa paremmin. Viileä alkukesä heijastui erityisesti ravintolakaupan kysyntään.
Keskimaa järjestää elokuussa yhteistyössä JJK:n kanssa lastentapahtuman Lounaispuistossa24.6.2025 10:30:37 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaa järjestää yhteistyössä JJK Jyväskylä ry:n kanssa ilmaisen lastentapahtuman Jyväskylän Lounaispuistossa lauantaina 23. elokuuta klo 12–15. Lapsille ja perheille suunnattu tapahtuma on osa Keskimaan 110-juhlavuotta. JJK järjestää samoissa puitteissa Lounaspuistoissa lauantai-iltana myös Harjurokki-tapahtuman.
ABC Joutsan uudistettu latausasema avataan juhannusliikenteeseen – Keski-Suomen toivotuin suurteholatausasema avataan ABC Hirvaskankaalle heinäkuussa18.6.2025 13:55:00 EEST | Tiedote
ABC Joutsan latausaseman tehon megawattiluokkaan nostava uudistus on valmistunut juhannusliikenteeseen. Osana uudistusta Joutsan latausasemalla otetaan käyttöön energiavarasto eli akusto, joka mahdollistaa sähkön varastoinnin huippukuormien tasaukseen. Samaan aikaan ABC Hirvaskankaalla valmistaudutaan Keski-Suomen suurimman suurteholatausaseman avaukseen heinäkuun alussa. Hirvaskankaan suurlatausasema rakentuu kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen vaihe avataan kesäliikenteeseen heinäkuun aikana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme