Sapuska Sankarit -kokkikilpailu toi voittajille iloa, kunniaa ja kesätöitä
Osuuskauppa Suur-Savo järjesti maalis-huhtikuun aikana kokkikisan Mikkelin ja Savonlinnan kahdeksasluokkalaisille valinnaisen kotitalouden oppilaille, sekä tarjosi heille ravintolakokemuksen. Sapuska Sankarit -finaaleissa nähtiin maukkaita annoksia ja kokkikisan voittajat ansaitsivat voitoillaan myös kesätyöpaikat Suur-Savolle.

Sapuska Sankarit on uudenlainen tapa tehdä oppilaitosyhteistyötä Osuuskauppa Suur-Savon sekä yhteistyökoulujen Mikkeliläisen Rantakylän yhtenäiskoulun ja Savonlinnalaisen Mertalan koulun kesken. Sapuska Sankarit -yhteistyö starttasi Mikkelissä ravintola Frans & Michellessä sekä Savonlinnassa kokous- ja tapahtumatila Luodossa nautituilla iltapäivälounailla. Yhteisissä lounashetkissä nuoret pääsivät tutustumaan kokkien ja tarjoilijoiden työhön, ravintolatapakulttuuriin sekä alan opiskelumahdollisuuksiin.
Yhteistyöhön sisältyi myös odotettu kokkikilpailu, johon nuoret valmistautuivat parityöskentelynä suunnittelemalla ja harjoittelemalla kilpailuannoksia kotitaloustunneilla. Kilpailuannos oli joko alku-, pää- tai jälkiruoka ennalta määritellyistä raaka-aineista. Loppukilpailuihin valittiin jokaisen sarjan kolme parasta paria ja he pääsivät valmistamaan annokset Mikkelissä Frans & Michellessä ja Savonlinnassa Luodon keittiössä. Voittaja-annokset molemmissa kaupungeissa valitsi arvovaltainen tuomaristo. Loppukilpailuun osallistuneet palkittiin kunniakirjoin ja tavarapalkinnoin. Sapuska Sankarit -kokkikisan voittajille tarjottiin myös mahdollisuus kahden viikon mittaiseen Tutustu ja Tienaa -kesätyöpaikkaan osuuskaupan eri yksiköissä.
Mikkelissä alkuruokasarjan voittivat Joosa Heikkinen ja Toivo Sanisalo talvipäivään sopivalla, tasapainoisella Tomaattiherkku-annoksellaan. Emilia Liikasen pääruokasarjan innovatiivinen Mersumiehen aamupala -kilpailuannos siivitti hänet voittoon ja sai tuomarit yllättymään positiivisesti. Jälkiruokasarjan voittajia olivat Mariam Saleh ja Elmo Pyy illallisen kruunaavalla Vadelmainen unelma -annoksellaan.
Savonlinnassa alkuruokasarjan voiton nappasivat Lenni Kähkönen ja Miica Nyman satokauteen sopivalla, kauniilla Lohi-parsatartar-annoksella. Pääruokasarjassa suussasulava, tuomareiden mukaan ravintolatasoinen Kermainen kuhakeitto -annos toi voiton Miisa Maliselle ja Jenni Makkoselle. Jälkiruokasarjassa perinteitä kunnioittava ja erinomaisia makuja sisältävä Aada Utriaisen ja Venla Ontrosen Rättänä vaniljajäätelöllä toi heille voiton.
Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille upeille nuorille osallistumisesta!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tuula Lyytikäinenhenkilöstöjohtaja
HR-toiminnot
matkailu- ja ravitsemiskauppa
Kuvat
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Suur-Savo
Osuuskauppa Suur-Savon kesäkaupan näkymiä ja kesäetuja8.5.2025 10:00:58 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savolle kesäkausi on erittäin tärkeä kaupallisesti ja Suur-Savossa panostetaan sujuvaan asiointiin laajalla toimipaikkaverkostolla myös vilkkaimpana kesäsesonkina. Alueen elinvoimaisuuden edistämiseksi osuuskauppa järjestää myös useita omia tapahtumia ja tarjoaa kesäetuja asiakasomistajilleen.
Mikkelin Prisman uusi Kesäpiha on avattu7.5.2025 10:02:27 EEST | Tiedote
Mikkelin Prisman uusi Kesäpiha on avattu asiakkaille huhtikuun lopussa. Kesäpihan valikoimat täydentyvät parhaillaan kelien lämmetessä ja kukat, taimet, mullat ja muut puutarhatuotteet myydään uniikista, purkupuusta käsityönä valmistetusta myyntikojusta.
Mikkelin Prisman Ravintolamaailma avataan uudistuneena 29.4.25.4.2025 09:03:20 EEST | Tiedote
Täysin uudistettu Ravintolamaailma Prisma Mikkeli avaa ovensa tiistaina 29.4. Ravintolamaailman uudet, laajentuneet tilat ovat saaneet raikkaamman ja avaramman ilmeen, ja avajaisviikolle on luvassa herkullisia avajaistarjouksia.
Saunaravintola Kaihun kattoterassi avautuu pääsiäiseksi9.4.2025 08:15:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon viime vuoden lopulla avatun Saunaravintola Kaihun palvelut laajentuvat, kun Kaihu Rooftopin avajaisia vietetään kiirastorstaina 17.4. Uuden kattoterassin kevätkausi avataan live-DJ:n tahdittamana ja Mikkelipuistoon on luvassa myös muuta ohjelmaa pääsiäisviikonlopulle.
Frans & Michellen herkullinen uudistus4.4.2025 10:54:05 EEST | Tiedote
Mikkelin suosittu ranskalaisesta keittiöstään tunnettu Frans & Michelle -ravintola esittelee ylpeydellä uuden huippuammattilaisten suunnitteleman menun, joka tuo esille Ranskan alueelliset herkut ja makuaarteet. Uusi menu on otettu käyttöön Frans & Michellessä huhtikuun alussa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme