Pakastepurjolla väistät hävikin - Apetit tuo uuden kotimaisen pakastevihanneksen arjen helpotukseksi
Syksyllä pakastealtaasta löytyvät monikäyttöiset ja arkea helpottavat purjoviipaleet sekä raikas wok-uutuus, jonka pääroolissa ovat sokeriherne ja paprika. Runsastäytteisten pakastepizzojen ystäviä hemmotellaan mehevällä Superior Supreme -pizzalla. Apetitin kotimaisesta kalasta valmistetut kalapuikot uivat pussista kartonkirasiaan.

Apetit tuo pakastealtaaseen uuden pakastevihanneksen, kotimaisen purjoviipaleen. Pakkasesta purjoa voi ottaa valmiiksi viipaloituna vaivattomasti juuri sen verran kuin tarvitsee ja välttää näin hävikin.
”Purjoviipaleet ovat samanlainen todellinen arjen oikaisija kuin pakastetut sipulikuutiomme. Suosittu purjosipuli on monikäyttöinen ja sopii hyvin keittoihin, pataruokiin, kastikkeisiin, munakkaisiin, salaatteihin ja periaatteessa kaikkiin ruokiin mihin käytetään sipulia”, Apetitin markkinointipäällikkö Nina Dahlberg kertoo.
Purjo on kuulunut Apetitin sopimusviljelyttämiin kasveihin yhtäjaksoisesti vuodesta 2012. Se otettiin tuolloin mukaan, kun purjoa sisältävät sekoitukset, esimerkiksi Apetit Peruna & keittokasvikset, haluttiin täysin kotimaisiksi. Purjo on sipulinsukuinen mauste- ja vihanneskasvi, jonka kasvukausi on melko pitkä. Suomen olosuhteissa se istutetaan esikasvatetuista taimista, mikä tarkoittaa, että kasvin taustalla on runsaasti käsityötä.

Pakastewok-sekoituksiin uusi raikas makuvariantti
Apetitin suosittu wok-perhe kasvaa herkullisella uutuudella Apetit Wok Sokeriherne-paprika. Uutuus sisältää sokeriherneiden ja punaisen paprikan lisäksi punasipulia, herkkusieniä sekä keräkaalia. Wok Sokeriherne-paprika täydentää Apetitin jo ennestään suosittua wok-valikoimaa.
Apetitin teettämän tutkimuksen mukaan keitot ja wokit ovat yleisimpiä ruokalajeja, joihin suomalaiset pakastekasviksia käyttävät*. Wok-vihannekset ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan. Suosiolle on useita syitä. Pakastevihannesten avulla on helppo lisätä kasviksia ruokaan. Wok-vihannekset itsessään ovat hyvin monikäyttöisiä ja toimivat muissakin ruoka-lajeissa kuin wokeissa.
”Wok-vihannekset käyvät nopeaan ruoanlaittoon sekä enemmän aikaa vievään hifistelyyn”, Dahlberg sanoo.
Syksyn pakastepizzauutuus on mehevä ja runsastäytteinen
Apetitin syksyn pakastepizzauutuus on runsastäytteinen Apetit Superior Supreme. Pizzassa on suomalaista maustettua jauhelihaa sekä savukinkkua, herkullisia pepperoni viipaleita, viipaloituja kalamataoliiveja, punaista paprikaa sekä kotimaista fontal- ja gouda-juustoa. Pizzaan tuo erityistä mehevyyttä lisätty tomaattikastikkeen määrä.
"Superior Supreme on kehitetty ajatellen erityisesti heitä, jotka haluavat pakastepizzaa hyvällä hinta-laatusuhteella ja toivovat siihen runsaasti makuja ja erilaisia lihatäytteitä”, sanoo Apetitin pakastepizzoista vastaava brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Mari Pallonen.
Syksyn myötä Apetitin tutut kotimaisesta kalasta valmistetut kalapuikot, Järvikalapuikot ja Itämeren kalapuikot, uivat nykyisestä pussista pahvirasiaan. Kalapuikko on näppärä tapa lisätä kotimaista kalaa lautaselle.
Apetitin syksyn uutuudet:
- Apetit Kotimainen purjoviipale 150 g
- Apetit Wok Sokeriherne-paprika 400 g
- Apetit Superior Supreme 335 g
*Apetit teetti perinne- ja arkiruokia koskevan kyselyn online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa toukokuussa 2024. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 18–74-vuotiaat eri maakunnista ja kyselyyn vastasi 2600 suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan. Kyselyssä ei huomioitu erikseen lisukkeita tai ruoalla nautittavaa salaattia.
Yhteyshenkilöt
Katja TättäläinenViestinnän asiantuntijaApetit Oyj
Puh:+358104024045katja.tattalainen@apetit.fiLinkit
Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Apetit ostaa ruotsalaisen Foodhills AB:n – Apetit vahvistaa asemaansa Ruotsissa ja kasvattaa pakasteherneen volyymia9.10.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Apetit kertoi pörssitiedotteella 9.10.2025 allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaan Apetit ostaa 100 prosenttia ruotsalaisen pakastehernetuottajan Foodhills AB:n osakekannasta. Kaupan toteutuminen edellyttää Ruotsin ISP (Inspektionen för strategiska produkter, Strategisten tuotteiden tarkastuslaitos) -viranomaisen hyväksyntää. Foodhillsin hankinta on suoraan Apetitin strategian mukainen kasvuhanke. ”Kauppa edistää kahta erittäin tärkeää strategista painopistealuettamme: lisäämme merkittävästi pakasteherneen volyymia ja saamme entistä vahvemman alustan Ruotsin markkinoille, joissa olemme jo viime vuosina saaneet tukevaa jalansijaa Apetit-brändillä”, Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki kertoo. Apetitin pakastekasvikset ovat parantaneet asemiaan Ruotsissa Apetit on viime vuosien aikana vahvistanut asemaansa Ruotsin vähittäiskaupan pakastealtaissa. Apetitin oma myyntiorganisaatio Ruotsiin perustettiin vuoden 2023 lopulla. Myynti vähittäiskaupassa on laajentunut uusiin asiakkaisiin. Tuott
Apetit Plc acquires Swedish Foodhills AB – Apetit strengthens its position in Sweden and increases the volume of frozen peas9.10.2025 09:00:00 EEST | Press release
Apetit announced in stock exchange release on 9 October 2025 that it has signed a contract according to which Apetit acquires 100 percent of the shares of Foodhills AB, a Swedish producer of frozen peas. The acquisition requires approval from Swedish ISP (Inspektionen för strategiska produkter) authority. Acquisition of Foodhills is in line with the growth strategy of Apetit. “The acquisition promotes two of Apetit’s strategic focus areas: We increase significantly the volume of frozen peas and get a stronger platform in the Swedish market where Apetit brand has already established a solid foothold in recent years”, Esa Mäki, CEO of Apetit says. Apetit’s frozen vegetables have improved their position in Sweden During recent years, Apetit has strengthened its position in the frozen food category in Swedish retail. The company’s sales organization in Sweden was established at the end of 2023. Retail sales have expanded into new customers. The product range consists mainly of frozen veget
Apetit ja Suomen Ampumahiihtoliitto jatkavat yhteistyötä12.9.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Apetit jatkaa Suomen ampumahiihtomaajoukkueiden pääyhteistyökumppanina. Uusi kaksivuotinen yhteistyösopimus on tehty kausille 2025–2026 sekä 2026–2027. Sopimus kattaa näkyvyyden kaikessa maajoukkuetoiminnassa.
Apetitin Kasvisjauhis Burgerpihvissä yhdistyvät uudenlainen rakenne, maku sekä ravitsemus12.9.2025 10:00:54 EEST | Tiedote
Yksi Apetitin syksyn ammattikeittiöille suunnatuista uutuuksista on Kasvisjauhis Burgerpihvi. Pihvi sisältää Apetit BlackGrain from Yellow Fields® -rapsinsiemenjauhetta, joka on Apetitin oma tuoteinnovaatio.
Apetit’s new Vegan Burger Patty combines texture, taste and nutrition12.9.2025 10:00:00 EEST | Press release
The new plant-based Vegan Burger Patty is one of Apetit’s new products for professional kitchens this autumn. The patty contains Apetit’s own innovative ingredient, BlackGrain from Yellow Fields® textured vegetable protein (TVP).
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme