Apetitin Kasvisjauhis Burgerpihvissä yhdistyvät uudenlainen rakenne, maku sekä ravitsemus
Yksi Apetitin syksyn ammattikeittiöille suunnatuista uutuuksista on Kasvisjauhis Burgerpihvi. Pihvi sisältää Apetit BlackGrain from Yellow Fields® -rapsinsiemenjauhetta, joka on Apetitin oma tuoteinnovaatio.

Kasvisjauhis Burgerpihvi on maukas ja mehevä herneproteiinipohjainen pihvi, joka sopii kokonsa (100 g) ansiosta erityisesti burgereihin. Poikkeavan burgerpihvistä tekee sen rakenne.
”Pihvin suutuntuma ja puruvastus tuovat mieleen jauhelihasta valmistetun burgerpihvin, mikä erottaa sen monista muista markkinoilla olevista herneproteiinipihveistä”, kertoo Apetitin tuotekehittäjä Kati Mäkelä.
Pihvin maku on puolestaan mieto, jotta se sopii monipuolisesti käytettäväksi eri makumaailmoissa ja käyttötarkoituksissa. Runsasproteiininen uutuuspihvi sopii vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon.
Apetitin ammattikeittiöille tarkoitetuissa kasvisjauhistuotteissa käytetty proteiini on herneproteiinia. Uudessa burgeripihvissä on herneproteiinin lisäksi BlackGrain from Yellow Fields –rapsinsiemenjauhetta. BlackGrain-rapsijauhe sisältää proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Pihvi täyttää runsasproteiininen -määritelmän, mikä tarkoittaa, että vähintään 20 % elintarvikkeen energiasisällöstä muodostuu proteiinista.
”Rapsinsiemenjauhe osana teksturoitua herneproteiinia parantaa kasvipohjaisen pihvin rakennetta ja ravitsemusominaisuuksia. Eritysesti pihvin rakenteesta on tuotekehitysprosessissa saatu erinomainen”, Apetit Kasviöljyn tutkimus- ja tuotekehityspäällikkö Juha-Pekka Järvinen sanoo.
BlackGrain from Yellow Fields -rapsinsiemenjauhe on Apetitin rypsistä ja rapsista kehittämä innovatiivinen tuote, jolle on myönnetty uuselintarvikelupa 2021. BlackGrain säilyttää rypsin ja rapsin hyvät ravitsemusominaisuudet: se sisältää kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja.
Burgerpihvillä on Sydänmerkki
Osoituksena tuotteen hyvistä rasvoista, Kasvisjauhis Burgerpihville on myönnetty Sydänmerkki. Sydänmerkki-tuote on ravintosisällöltään parempi valinta omassa tuoteryhmässään. Sydänmerkin voivat saada kasviproteiinivalmisteet, joissa rasvan laatu on hyvää eli pehmeää ja suolan määrä on maltillinen.
”Monissa kasviproteiinituotteissa on paljon suolaa ja kovaa rasvaa. Tässä pihvissä kuitenkin maku, rakenne ja ravintoaineet kohtaavat onnistuneesti. Se on mehevä ilman merkittävää määrää kovaa rasvaa”, Mäkelä toteaa.
Apetitin syksyn uutuudet ammattikeittiöille:
- Apetit Kasvisjauhis Burgerpihvi
- Apetit Ahvenpyörykkä
- Apetit Pieni Linssi-kasvispihvi
- Apetit Texmex Kasvistäyte
Mikä BlackGrain?
- Rypsistä ja rapsista jalostettu innovatiivinen tuote, jolle on myönnetty uuselintarvikelupa 2021
- Säilyttää rypsin ja rapsin hyvät ravitsemusominaisuudet: se sisältää kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja
- Miedon makuinen, monipuolisesti hyödynnettävä
- Käytetään parantamaan elintarvikkeiden rakennetta ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia
- Ravintoketjua lyhentävä innovaatio, jota valmistetaan kasviöljynpuristuksessa syntyvästä tuotteesta
- Vegaaninen, gluteeniton, FODMAP-yhteensopiva, GMO-vapaa
- Voidaan käyttää kasviproteiinituotteissa, lihapullissa, välipalatuotteissa, napostelutuotteissa, muroissa sekä leivonnassa parantamassa elintarvikkeen makua, ravitsemuksellisia ominaisuuksia ja rakennetta.
Yhteyshenkilöt
Katja TättäläinenViestinnän asiantuntijaApetit Oyj
Puh:+358104024045katja.tattalainen@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Apetit ja Suomen Ampumahiihtoliitto jatkavat yhteistyötä12.9.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Apetit jatkaa Suomen ampumahiihtomaajoukkueiden pääyhteistyökumppanina. Uusi kaksivuotinen yhteistyösopimus on tehty kausille 2025–2026 sekä 2026–2027. Sopimus kattaa näkyvyyden kaikessa maajoukkuetoiminnassa.
Pakastepurjolla väistät hävikin - Apetit tuo uuden kotimaisen pakastevihanneksen arjen helpotukseksi10.9.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Syksyllä pakastealtaasta löytyvät monikäyttöiset ja arkea helpottavat purjoviipaleet sekä raikas wok-uutuus, jonka pääroolissa ovat sokeriherne ja paprika. Runsastäytteisten pakastepizzojen ystäviä hemmotellaan mehevällä Superior Supreme -pizzalla. Apetitin kotimaisesta kalasta valmistetut kalapuikot uivat pussista kartonkirasiaan.
Apetit Oyj:n tammi-kesäkuun 2025 puolivuosikatsauksen julkistaminen 22. elokuuta 202515.8.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Apetit Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2025 julkistetaan perjantaina 22.8.2025 klo 8.30. Puolivuosikatsaus on luettavissa julkistamisen jälkeen yhtiön verkkosivuilla apetit.fi. Apetit järjestää tiedotustilaisuuden suorana webcast-lähetyksenä 22.8.2025 klo 10.00. Tiedotustilaisuutta voi seurata Apetitin verkkosivuilla osoitteessa apetit.fi/sijoittajille. Esitysmateriaali ja tallenne tiedotustilaisuudesta ovat saatavilla yhtiön kotisivuilla tilaisuuden jälkeen. Apetit Oyj
Publishing of Apetit Plc’s Half-Year Report for January-June 2025 on 22 August 202515.8.2025 08:00:00 EEST | Press release
Apetit Plc will publish its Half-Year Report for January-June 2025 on Friday, 22 August 2025 at 8:30 a.m. The report can be found on the company’s website at apetit.fi after its publishing. A news conference (in Finnish) will be held as a live webcast on 22 August 2025 at 10:00 a.m. The news conference can be followed at apetit.fi/sijoittajille. The presentation material and a recording of the webcast will be available on the company’s website after the news conference. Apetit Plc
Pakasteherneen puinti käynnistynyt18.7.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetitin sopimusviljelijät viljelevät pakastehernettä kuluvalla satokaudella ennätyssuurella pinta-alalla. Kotimaisen pakasteherneen puinti ja satokausituotanto ovat Apetitin pakastetehtaan intensiivisin kausi, sillä herneen tie pellolta pakkaseen kestää vain noin kaksi tuntia. Herne on tärkeä kotimainen palkokasvi. Ravitsemussuosituksissa kannustetaan lisäämään palkokasvien syömistä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme