Sapuska Sankarit -kokkikisassa ravintolatason annoksia ja voittajille kesätyöpaikat
Osuuskauppa Suur-Savo järjesti marras-joulukuun aikana kokkikisan Savonlinnan kahdeksasluokkalaisille valinnaisen kotitalouden oppilaille, sekä tarjosi heille ravintolakokemuksen. Sapuska Sankarit -finaalissa loihdittiin upeita annoksia ja kokkikisan voittajat ansaitsivat itselleen kesätyöpaikat Suur-Savolle.

Sapuska Sankarit on Osuuskauppa Suur-Savon kehittelemä uudenlainen tapa tehdä oppilaitosyhteistyötä. Yhteistyö starttasi tällä kertaa jo syyslukukaudella savonlinnalaisen Mertalan koulun kanssa. Kevään puolella vastaavat kokkikisat tullaan järjestämään myös Mikkelissä ja Pieksämäellä.
Sapuska Sankarit -yhteistyö alkoi Savonlinnassa kokous- ja tapahtumatila Luodossa nautituilla iltapäivälounailla. Yhteisissä lounashetkissä nuoret pääsivät tutustumaan kokkien ja tarjoilijoiden työhön, ravintolatapakulttuuriin sekä alan opiskelumahdollisuuksiin. Yhteistyöhön sisältyi myös odotettu kokkikilpailu, johon nuoret valmistautuivat joukkueina suunnittelemalla ja harjoittelemalla kilpailumenua kotitaloustunneilla. Kilpailumenussa oli alku-, pää- ja jälkiruoka ennalta määritellyistä raaka-aineista. Loppukilpailuihin valittiin kolme joukkuetta ja joukkueet pääsivät valmistamaan annokset Savonlinnassa Luodon keittiössä.
Kokkikisan voittajat valitsi arvovaltainen tuomaristo, johon kuuluivat tiimipäällikkö Laura Tynkkynen Samiedulta, rehtori Soile Kosonen Mertalan koululta, sekä Suur-Savolta keittiöpäällikkö Toni Kauppinen ja ryhmä- ja kehityspäällikkö Janne Larinen.
Sapuska Sankareiden tiukan kilpailun voiton vei Milla Laamasen, Juulia Kihlin, Eevi Saksmanin, Venla Tiimosen ja Inkeri Partasen joukkue, jonka voitokas menu koostui kermaisesta kanttarellikeitosta, itse pyydetystä Haukiveden kuhasta sitruunavoikastikkeen, punajuuripyreen ja uunijuureksien kera sekä pavlovasta pipari-karpalomoussella. Tiukassa kilpailussa voittajajoukkue erottui muista menun vaikeustasolla sekä tarinallisuudella – voittajamenussa jokaisella annoksella oli oma tarinansa.
Kisan toiselle sijalle ylsi joukkue, jossa kisailivat Niko Parkkonen, Peetu Pesonen, Mico Tuovinen, Miika Rinkinen ja Eemeli Vepsäläinen. Heidän menuunsa koostui metsäisestä suppilovahverokeitosta, karitsan sisäfileestä pippurikastikkeella ja uunijuureksilla sekä pipari-valkosuklaakakusta. Kolmannelle sijalle ylsi Lilli Lotta Kaiposen, Matilda Korhosen, Iina Taskisen, Nelli Turusen ja Linda Suomalaisen joukkue, joka loihti kisaan Puruveden kylmäsavulohisalaattia, Saimaan karitsaburgeria lohkoperunoilla sekä suklaista laavakakkua vanhanajan vaniljajäätelöllä.
– Kokkikisan taso oli aivan huikea ja olimme tuomaristossa täysin yllättyneitä ja vaikuttuneita annosten korkeasta tasosta. Kilpailijoilla oli mieletöntä osaamista ja uskallusta, ja voittajan valinta oli tosi tiukka päätös. Jokaisesta finaalijoukkueesta löytyikin selkeästi yksi huippuannos, joka sopisi pienillä muutoksilla suoraan ravintoloiden ruokalistoille. On mahtavaa, että kahdeksasluokkalaisista löytyy näin taidokkaita ruoanlaittajia, jotka ymmärtävät raaka-aineita ja osaavat valmistaa niitä lähes ammattilaistasolla, kertoo ryhmä- ja kehityspäällikkö Janne Larinen Osuuskauppa Suur-Savolta.
Kaikki loppukilpailuun osallistuneet oppilaat palkittiin kunniakirjoin ja tavarapalkinnoin. Lisäksi Sapuska Sankarit -kokkikisan voittajille tarjottiin mahdollisuus suorittaa hygieniapassi kevään aikana sekä mahdollisuus kahden viikon mittaiseen Tutustu ja Tienaa -kesätyöpaikkaan osuuskaupan eri yksiköissä.
Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitos kaikille upeille nuorille osallistumisesta!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Janne LarinenmyyntipäällikköOsuuskauppa Suur-Savo / S-Business
Puh:040 770 4352janne.larinen@sok.fiTuula LyytikäinenhenkilöstöjohtajaOsuuskauppa Suur-Savo
HR-toiminnot
Kuvat
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Suur-Savo
Stellan suuri joulukuusi hurmaa loistollaan4.12.2025 16:14:25 EET | Tiedote
Kauppakeskus Stellan suuri joulukuusi Tähtitorin laidalla on herättänyt tänä vuonna poikkeuksellisen paljon ihastusta niin ohikulkijoissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Eikä ihme – perinteisen koristelun sijaan kuusen oksille on ripusteltu myös pörröisiä nalleja ja lahjapaketteja, ja koristelu jatkuu myös kuusen edustalla.
100-vuotiasta Suur-Savon Leipomoa juhlitaan yhdessä pullakahveilla1.12.2025 08:00:54 EET | Tiedote
Pian 100 vuotta täyttävä Suur-Savon Leipomo tarjoaa juhlan kunniaksi asiakkailleen pullakahvit useissa Osuuskauppa Suur-Savon toimipaikoissa 9.–11.12.2025. Juhlaviikolle on luvassa myös maistatuksia, tarjouksia ja arvonta, ja mikä parasta – Suur-Savolla leivotaan tuoreita ja paikallisia leipomotuotteita asiakkaiden iloksi nyt ja tulevaisuudessa.
ABC Pitkäjärvi avaa ovensa uudistettuna 4.12. klo 1027.11.2025 08:00:00 EET | Tiedote
ABC Pitkäjärvi toivottaa asiakkaansa jälleen tervetulleiksi torstaina 4. joulukuuta, kun liikenneaseman uusi Hesburger-ravintola ja koko elokuun alusta saakka suljettuna ollut ABC-asema avataan täydellisen sisätilojen uudistuksen jälkeen. Uudistuksen tavoitteena on tarjota entistä monipuolisempia palveluja, nopeampaa asiointia ja viihtyisämpi miljöö niin paikallisille kuin viitostiellä liikkuville asiakkaille.
Lasten ja nuorten harrastustuelle ennätysmäärä hakijoita ja kannustuksen saajia vuodelle 202626.11.2025 09:00:14 EET | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2026 Kannustajat-haku oli poikkeuksellinen: tuen hakijoita oli enemmän kuin koskaan aiemmin, ja myös Kannustajiin valittujen toimijoiden määrä nousi ennätyslukemiin.
Osuuskauppa Suur-Savo päivittää ravintolapalveluita Mikkelissä24.11.2025 13:03:39 EET | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialalla on käyty muutosneuvottelut 27.10–17.11.2025. Muutosneuvottelut koskivat Osuuskauppa Suur-Savon Mikkelissä toimivia Mikio Kitchen and Bar, Las Palmas, Babista ja Rosso Pizza -ravintoloita, sekä näissä työskentelevää yhteensä 20 henkilöä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme

