Lääkärikeskus Aava OyLääkärikeskus Aava Oy

Aava Virta ja Erimover yhdistävät voimansa suomalaisten työhyvinvoinnin parantamiseksi

Jaa

Suomalaisen perheyhtiön Lääkärikeskus Aavan hyvinvointiyksikkö Aava Virta ja Suomen suurin hyvinvointi- ja liikuntapalveluita tuottava yritys Erimover ovat solmineet strategisen kumppanuuden. Yhteistyön avulla on tarkoitus vähentää työntekijöiden uupumusta ja tuoda lisää energiaa yritysten arkeen.

Harjoittelua Aava Virran tiloissa Kampissa. Kuva Joel Kiviniemi
Harjoittelua Aava Virran tiloissa Kampissa. Kuva Joel Kiviniemi

Aava Virta on Lääkärikeskus Aavan hyvinvointiyksikkö, jonka valmennus pohjautuu tutkittuun tietoon ja tieteeseen. Virran valmentajina toimivat mm. liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg ja triathlonin parista tuttu Antti Hagqvist.

"Ihmiset hukkuvat terveyteen liittyviin vinkkeihin, mutta eivät osaa tehdä elintapoihinsa ratkaisevia muutoksia. Työmme lähtökohtana on ihmisten hyvinvoinnin ja terveydentilan kartoittaminen – tästä muodostuu näkemys koko yrityksen voimavarojen todellisesta tilasta. Tehtävämme on löytää sekä yksilöille että työyhteisöille pysyviä hyvinvointia kasvattavia tapoja", sanoo Aava Virran liiketoimintajohtaja Petteri Kilpinen.

Aava Virta seuraa valmennusten vaikuttavuutta mm. Virta Indeksi -mittarilla, verikokeilla ja Firstbeat-mittauksilla. Tulosten perusteella se räätälöi yritysten eri henkilöstöryhmille valmennusohjelmia, joilla päästään asetettuun tavoitteeseen. Liikunta on vain yksi reitti parempaan energiaan, mutta usein keskeisessä roolissa.

Yhteistyö Erimoverin kanssa mahdollistaa liikuntapalveluiden tarjoamisen maanlaajuisesti. Erimoverin toiminta-ajatuksena on toimia tiennäyttäjänä liikunta- ja hyvinvointialla. Jatkossa kaiken Aava Virran liikuntapainotteisen hyvinvointivalmennuksen tuottaa Erimover.

”Yhdistämällä voimamme Aava Virran ja Aavan työterveyden kanssa pääsemme auttamaan entistä enemmän työpaikkojen ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa. Uupumus ei synny vain työlastista, vaan etätyön, perheen, taloudellisten huolien ja sosiaalisten suhteiden yhteisestä kuormasta. Oikealla tavalla suunniteltuna liikunnan lisääminen helpottaa uupumusta”, sanoo Erimoverin toimitusjohtaja Joakim Berndtsson.

Myös Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio uskoo lääketieteen ja hyvinvoinnin yhdistämiseen, vaikka se ei ehkä juuri nyt ole ihmisillä ensimmäisenä mielessä.

"Tässä tilanteessa on kasvava tarve antaa tukea myös niille, jotka ovat fyysisesti terveitä, mutta uupumassa. Nyt leikataan nimenomaan ennaltaehkäisevästä työterveyshuollosta, vaikka ei pitäisi. Kun akuutti kriisi on ohi, meidän on autettava yrityksiä nousemaan takaisin jaloilleen. Työntekijöiden jaksaminen on siinä keskeisenä tekijänä", sanoo Tapio.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Petteri Kilpinen, liiketoimintajohtaja, Aava Virta: 050 579 5555

Joakim Berndtsson, toimitusjohtaja, Erimover Oy Ab: 0400 944 481

Kuvat

Harjoittelua Aava Virran tiloissa Kampissa. Kuva Joel Kiviniemi
Harjoittelua Aava Virran tiloissa Kampissa. Kuva Joel Kiviniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lääkärikeskus Aava Oy
Lääkärikeskus Aava Oy
Annankatu 32
00100 Helsinki

Asiakaspalvelu 010 380 3838http://www.aava.fi

Aava Virta on Lääkärikeskus Aava valmennusyksikkö, joka kehittää yksilöiden ja yritysten hyvinvointia, ja hyvinvoinnin johtamiseen perustuvan yrityskulttuurin rakentamista. Aava Virta suunnittelee ja tuottaa valmennuksia, jotka perustuvat hyvinvointi- ja terveysdataan sekä vaikuttavuuden seurantaan.

Erimover on yksityinen yhtiö ja Suomen suurin riippumaton liikunta- ja hyvinvointipalveluja kehittävä ja tuottava yhtiö. Erimover -konserni työllistää yli 500 ammattilaista valtakunnallisesti, sen brändejä ovat mm. ErimoverTrainer4You, FitraHELTKF-lehdet sekä Arctic Trainers.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkärikeskus Aava Oy

Johtajat ovat nyt kovilla - poikkeustilanteessa johtamistaidot ja henkilöstön hyvinvointi ratkaisevat yrityksen menestyksen17.8.2020 08:00:00 EESTTiedote

Koronapandemian aikana moni kokenutkin johtaja on tilanteessa, jossa ei ole koskaan ollut urallaan. Taloudellisten muutosten lisäksi etänä johtaminen, live-kohtaamisten puute ja nopeasti käyttöön otetut uudet toimintamallit laittavat esimiehet koville. Lääkärikeskus Aava ja Danske Bank tarjoavat valmennusta 200 yritysjohtajalle, jotta nämä jaksaisivat paremmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme