ABCD-vyöhykkeet lippujen hinnoittelumallina jatkossakin

Jaa

HSL:n hallitus päätti kokouksessaan 28.3., että lippujen hinnoittelu perustuu jatkossakin nykyiseen ABCD-vyöhykemalliin. HSL on selvittänyt vaihtoehtoja nykyiselle vyöhykemallille vertaamalla erilaisia lippujen hinnoittelumalleja ja esitti niiden perusteella siirtymistä tasahinnoitteluun. Asiasta äänestettiin ja nykyinen vyöhykemalli valittiin jatkoon äänin 8–6.

Ensi vuoden lippujen hinnoista ei ole vielä päätöstä. HSL:n hallitus päättää hinnoista lokakuussa 2023 osana ensi vuoden budjettia. 

Lisätietoa HSL:n hallituksen pöytäkirjasta sen valmistuttua myöhemmin 28.3.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tulosalueen johtaja Mari Flink, puh. 040 715 0440
Toimitusjohtaja Mika Nykänen, puh. 09 4766 4040

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme