Agronomiliitto ry

Agronomiliiton hallituksen puheenjohtajaksi Ilmari Halinen

Jaa

///TIEDOTE JULKAISUVAPAA HETI/// Agronomiliiton valtuusto valitsi kokouksessaan 30.11. hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi M.Sc. agronomi Ilmari Halisen kaudelle 2018–2020. Agronomiliitto on myös kutsunut 120-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi liitolle kolme uutta kunniajäsentä: professori emerita MMT Helinä Hartikaisen, ministeri MMT agronomi Kalevi Hemilän ja maanviljelysneuvos MMM agronomi Pekka Rinteen.

Ilmari Halinen
Ilmari Halinen

Hallituksen puheenjohtajaksi valittu M.Sc. agronomi Ilmari Halinen toimi Agronomiliiton valtuuston puheenjohtajana vuosina 2009–2016. Hän on työskennellyt uransa aikana lukuisissa elinkeinoelämän työtehtävissä sekä Suomessa että pitkään myös ulkomailla ja omaa yli 20 vuoden liikkeenjohtokokemuksen. Tällä hetkellä Halinen toimii konsultti- ja media-alan yrittäjänä.

Valtuusto valitsi kokouksessaan Agronomiliiton hallituksen vuodelle 2018.  Puheenjohtaja Halisen ohella hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin MMM agronomi Sanna Nokka sekä opiskelijajäsen Merituuli Hannonen. Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtaja ETM Raija Saarela sekä ETM Jaana Martikainen, MMM agronomi Veli-Pekka Reskola ja dosentti MMT agronomi Mervi Seppänen.

Agronomiliitto kutsui kolme uutta kunniajäsentä liiton 120-vuotisjuhlassa 28.10. He ovat professori emerita MMT Helinä Hartikainen, ministeri MMT agronomi Kalevi Hemilä ja maanviljelysneuvos MMM agronomi Pekka Rinne.  Viimeksi Agronomiliitto kutsui kunniajäseniä 2007, kun liitto täytti 110 vuotta. Yhteensä kunniajäseniä on kutsuttu liiton 120-vuotisen historian aikana nyt 33.

Agronomiliitto on viettänyt tänä vuonna 120-vuotisjuhlavuottaan ja haluaa SUOMI KASVAA RUOASTA -teemansa mukaisesti nyt ja myös jatkossa etsiä, tuoda esiin ja tukea kiinnostavia ja konkreettisia tekoja suomalaiseen ruokaan, kotimaisen ruokaketjun kilpailukyvyn kehittämiseen sekä jäsenistönsä osaamiseen liittyen.

Yhtenä juhlavuoden toimenpiteenä lanseerattiin keväällä SUOMI KASVAA RUOASTA tutkimusapurahat ja koulutusstipendit -kokonaisuus. Yhteisen mallin taustalla ovat Agronomiliitto (ml. opetusalan rahasto) ja sen yhteydessä toimivat kolme säätiötä (Oiva Kuusisto Säätiö, Henrik ja Ellen Tornbergin Säätiö, Agronomiliiton tiede- ja tutkimussäätiö). Varoja on jaettu tänä vuonna yhteensä lähes 400 t€ sisältäen tutkimusapurahat ja koulutusstipendit, joihin kuuluvat uutena tukimuotona myös gradustipendit vastavalmistuneille. Lisäksi OK-Säätiö jakoi keväällä 140 t€ Etelä-Pohjanmaan kulttuurin tukemiseen.

Lisätietoja uusista kunniajäsenistä löytyy liiton nettisivuilta http://www.agronomiliitto.fi/liitto/uutiset/hartikainen-hemila-ja-rinne-uudet-kunniajasenet/ 

Liitteenä painokelpoinen kuva hallituksen puheenjohtaja Ilmari Halisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Agronomiliiton hallituksen puheenjohtaja
Ilmari Halinen
puh. 040 510 3556

Agronomiliiton toiminnanjohtaja
Jyrki Wallin
puh. 040 901 1640

Kuvat

Ilmari Halinen
Ilmari Halinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Agronomiliitto ry
P. Makasiinikatu 6 A 8
00130 HELSINKI

09 251 160http://www.agronomiliitto.fi

Agronomiliitto yhdistää koko ruokaketjun: siihen kuuluu noin 6 000 maatalous-, elintarvike-, ravitsemus-, kotitalous-, ympäristö-, bio- ja kuluttajatieteiden asiantuntijaa. Liitto on palvelu- ja etujärjestö, joka ajaa jäsentensä ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja. Vuonna 1897 perustettu Agronomiliitto on Akavan jäsenjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Agronomiliitto ry

Tiedote //embargo 26.10.2018 klo 16.30// MMT, agronomi Sari Peltonen on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja 201826.10.2018 16:30Tiedote

ProAgria Keskusten Liitto ry:n johtava asiantuntija Sari Peltonen on kasvinviljelyn vahva asiantuntija, joka on ollut vuodesta toiseen näkyvästi esillä valtakunnan mediassa kertomassa kasvinviljelyyn liittyvistä asioista. Nyt kahtena erittäin poikkeuksellisena kasvukautena 2017 ja 2018 hänen asiantuntemustaan on hyödynnetty mediassa erityisesti. Sari Peltosella on kyky kertoa selkeästi ja kansantajuisesti siitä, miten erilaiset sääolot ja olosuhteet vaikuttavat maatalouteen ja sitä kautta ruoantuotantoomme.

Agronomiliitto jakoi ensimmäiset gradustipendit20.4.2018 19:00Tiedote

Agronomiliitto jakoi historian ensimmäiset gradustipendit liiton vastavalmistuneiden juhlassa perjantaina 20.4. Agronomitalossa. Gradustipendit ovat osa Agronomiliiton ja sen yhteydessä toimivien säätiöiden keväällä 2017 julkistettua SUOMI KASVAA RUOASTA -tutkimusapurahat ja koulutusstipendit kokonaisuutta. Gradustipendi on samalla Agronomiliitto-yhteisön onnittelu ja valmistumislahja ruoka-alan tulevaisuuden tekijöille.

ELO-säätiön toimitusjohtaja MMM Seija Kurunmäki on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja28.10.2017 21:30Tiedote

///Tiedote julkaisuvapaa 28.10.2017 klo 21.30/// ELO-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön toimitusjohtaja Seija Kurunmäki on pitkän linjan viestijä ja visionääri suomalaisella ruoka-alalla. Kurunmäen vahvan näkemyksen ja sinnikkään työn ansiosta ruoka-ala nousi Suomi100 -juhlavuoden keskiöön. Hän oli avainasemassa rakentamassa ruoka-alalle koko Suomen kattavaa yhteistyöverkostoa ja innostamassa alan toimijoita yhteisen juhlavuoden ”Syödään yhdessä” -teeman löytämiseksi.

KANNANOTTO: Ruoka-alalle turvattava oikein resursoitu koulutus- ja tutkimusjärjestelmä25.11.2016 14:30Tiedote

Tiedote 25.11.2016. Ruokasektorin menestymisen edellytyksenä on koko ruokaketjun tarpeet kattava, eri koulutusasteille ulottuva koulutus- ja tutkimusjärjestelmä, joka tuottaa yhteiskunnassa tarvittavan osaamisen. Muutoin ruoka-ala ei voi täyttää sille asetettuja tavoitteita. Agronomiliiton valtuusto edellyttää asiasta selkeitä kirjauksia eduskunnan käsittelyyn lähtevään Ruokapoliittiseen selontekoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme