Alvar Aalto -säätiö

Aino & Alvar Aalto -muotoilutapahtuma kokoaa kansainvälisiä alan asiantuntijoita Jyväskylään

Jaa

Kansainvälinen International Aino & Alvar Aalto Design Colloquium - DESIGN & PEACE, haastaa tarkastelemaan muotoilun ja rauhan yhteyttä ja käsitteitä niiden monissa eri merkityksissään Säynätsalon kunnantalolla järjestettävässä asiantuntijatapaamisessa.

Säynätsalon kunnantalon valtuustosali. Kuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Säynätsalon kunnantalon valtuustosali. Kuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

Kiinnostavissa puheenvuoroissa pohditaan, voiko muotoilu rakentaa ihmisten ja luonnon välistä vuoropuhelua ja rinnakkaiseloa tai kuinka tietoisella suunnitelulla voidaan edistää maailmanrauhan säilymistä. Entä voiko suunnittelijan oma mielenrauha siivittää parempiin tuloksiin, kun aiheina ovat ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin tai teknologisiin ja ekologisiin kysymyksiin liittyvät kysymykset?

Näistä ja useista muista aiheista kokoontuvat keskustelemaan eri alojen asiantuntijat muotoilun, arkkitehtuurin, informaatioteknologian, koulutuksen, viestinnän ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Tapahtumaan osallistuvat mm. Marko Ahtisaari, Walter Bettens, matali crasset, Kaarina Gould, Ahmad Humeid, Miryan Ko, Matylda Krzykowski, Heini Lehtinen ja Arto Sivonen

Uudenlainen tapahtumakonsepti pyrkii avaamaan muotoilun moninaista roolia ja tehtävää yhteiskunnassa. ”Luvassa on ainutlaatuinen keskustelufoorumi, jossa jaetaan kokemuksia ja etsitään vastauksia teemojen kysymyksiin yhdessä osallistujien kesken”, kertoo tapahtuman ohjausryhmän jäsen, muotoilija Ilkka Suppanen. ”Odotan eniten innostavia keskusteluja mielenkiintoisia ajatuksia omaavien, eri alojen huippuasiantuntijoiden kanssa”, Suppanen lisää.

Lähestymistapa nojaa myös Aino ja Alvar Aallon suunnitteluperintöön, sekä heidän näkemyksiinsä tulevaisuuden muotoilusta.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Jyväskylän kaupungin sekä useiden muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tapahtumaan liittyy myös runsas, kaikille kaupunkilaisille avoin ohjelma, johon kuuluu luentoja, arkkitehtuurikierroksia ja näyttelyopastuksia. Lauantaina 15.6. klo 11 ̶ 16 järjestetään Designer´s Day, avoimet ovet jyväskyläläisiin muotoiluyrityksiin. Colloquiumin avoin paneelikeskustelu kuullaan samana päivänä klo 18 ̶ 19 Alvar Aalto -museolla.


Lisätietoa ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilta: www.alvaraalto.fi/designcolloquium

International Aino & Alvar Aalto Design Colloquium - DESIGN & PEACE
14. ̶ 15.6.2019 Säynätsalon kunnantalo, Jyväskylä

Yhteyshenkilöt

Alvar Aalto -akatemia
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

Kuvat

Säynätsalon kunnantalon valtuustosali. Kuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Säynätsalon kunnantalon valtuustosali. Kuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto -säätiö

JYVÄSKYLÄ ja HELSINKI

040 135 6210https://www.alvaraalto.fi

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Alvar Aalto -museo, säätiön osana, pitää yllä ja kartuttaa kokoelmiaan ja arkistojaan sekä tuottaa monipuolisia yleisön- ja asiantuntijapalveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö

Kaunis elokuinen sää suosi Alvar Aalto -viikkoa ja keräsi paikalle tuhansia kävijöitä Paimiossa ja Turussa4.9.2019 13:53:44 EESTTiedote

Elokuun viimeisellä viikolla Paimiossa ja Turussa vietetty Alvar Aalto -viikko täytti toiveet ohjelmiston monipuolisuuden ja sisällön osalta. Lämpimän aurinkoiset päivät houkuttelivat paikalle kaupunkitapahtumaan yleisöä yli odotusten ja arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen ympärille rakennettu ohjelmisto keräsi reilun viikon aikana tuhansia kävijöitä noin neljäänkymmeneen tapahtumaan kahdessa eri kaupungissa.

Alvar Aalto -viikon ohjelmisto houkuttelee kävijöitä monipuolisella arkkitehtuuri- ja muotoiluohjelmistollaan7.8.2019 13:00:00 EESTTiedote

Elokuun viimeisellä viikolla Turkuun ja Paimioon rantautuva Alvar Aalto -viikko tuo kaupunkeihin mielenkiintoisen arkkitehtuurin-, muotoilun- ja taiteentäyteisen ohjelmiston. Viikon aikana luvassa on mm. arkkitehtuuri- ja muotoiluaiheisia näyttelyjä, luentoja ja keskustelutilaisuuksia sekä elämyksellisiä arkkitehtuurikierroksia harvemmin avoinna oleviin kohteisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme