Suomen Franchising-Yhdistys

Alina valittiin Vuoden Franchisingketjuksi

Jaa
Suomen Franchising-Yhdistys on valinnut kotipalvelu- ja kotihoitoyritys Alinan Vuoden Franchisingketjuksi. Palkinto jaettiin perjantai-iltana 17.3. Helsingissä järjestetyssä Franny Awards -tapahtumassa, joka oli samalla yhdistyksen 35-vuotisjuhla.

Vuoden Franchisingketju Alina tarjoaa kokonaisvaltaisia kotityö-, hoiva- ja kotisairaanhoitopalveluita sekä lapsiperhepalveluita 37 yrittäjän voimin lähes viidelläkymmenellä paikkakunnalla. Vuonna 2022 Alina-ketjun liikevaihto kasvoi 9,6 prosenttia 15,4 miljoonaan euroon. 

Ensimmäinen Alina-yritys perustettiin vuonna 1993, ja ketjuksi yritys laajeni vuonna 2006. Koko ketjun olemassaolon ajan jatkuneesta voimakkaasta kasvusta huolimatta Alina on onnistunut panostamaan korkealaatuiseen asiakaskokemukseen. Ketjun oman tutkimuksen mukaan 91 prosenttia asiakkaista suosittelee Alinan palveluita. 

Alina palkittiin Vuoden Franchisingketjuna myös vuonna 2019. Alina Hoivatiimi Oy on osa pohjoismaista hyvinvointialan konsernia Norlandiaa.

Vuoden Franchisingyrittäjä Sp-Koti-ketjusta

Vuoden Franchisingyrittäjänä palkittiin Sp-Koti-ketjun Tanja Heinonen, jonka yritys Kiinteistönvälitys Tanja Heinonen Oy toimii Jämsän, Oriveden, Jyväskylän ja Muuramen alueella. 

Heinosen yrityksen tekemien kauppojen määrä kasvoi viime vuonna lähes 53 prosenttia ja liikevaihto 46 prosenttia. Myös yrityksen mittaama asiakastyytyväisyys oli huippuluokkaa, kouluarvosanoin 9,4.

Suomi nousi 35 vuodessa franchisingin kansainväliselle huipulle

Suomen Franchising-Yhdistys perustettiin vuonna 1988, joten Franny Awards oli samalla SFY:n 35-vuotisjuhla. Yhdistykseen kuului sen perustamishetkellä 12 ketjua. Nyt franchisingsektori työllistää Suomessa yli 100 000 työntekijää ja franchisingketjujen yhteenlaskettu liikevaihto on yli kuusi miljardia euroa. Franchisingketjuja toimii Suomessa kaikkiaan yli 250.

”Suomalainen franchisingtoiminta on monipuolistunut ja ammattimaistunut jatkuvasti, eikä muutos ole ollut koskaan yhtä vauhdikasta kuin viime vuosina. Vahvin todistus suomalaisen franchisingin tasosta on ketjujen toistuva menestys kansainvälisissä kilpailuissa”, sanoo Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäki.

Franny Awards -voittojensa ansiosta Alina-ketjulla ja Tanja Heinosella on mahdollisuus edustaa Suomea syyskuussa Brysselissä järjestettävässä European Franchise Awards -kilpailussa. 

Viimevuotisessa European Franchise Awardsissa Suomi sai kolme palkintosijaa, kun Eezy palkittiin Euroopan toiseksi parhaana franchisingketjuna, Kotipizza oli kolmas Special Award for Resilience -sarjassa ja Kiinteistömaailma-ketjuun kuuluva Amuletti Asunnot Oy sijoittui kolmanneksi Vuoden Franchisingyritys -sarjassa. Suomalaiset jatkoivat mitalikannassa myös helmikuussa Las Vegasissa järjestetyssä Global Franchise Awards -tapahtumassa, jossa Kotipizza oli yksi Eurooppa-sarjan kolmesta finalistista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Franchising-Yhdistys
Suomen Franchising-Yhdistys
Bulevardi 21
00180 Helsinki

http://www.franchising.fi

Vuonna 1988 perustettu Suomen Franchising-Yhdistys tarjoaa ajankohtaista tietoa franchisingista. Yhdistyksen tehtävänä on palvella franchisingyrityksiä ja franchisingtoiminnasta kiinnostuneita tahoja. Ylläpidämme ja kehitämme franchisingin Eettisiä Sääntöjä ja järjestämme seminaareja ja koulutustapahtumia. Teemme myös yhteistyötä eri tahojen kanssa, jotta franchisingtoiminta kehittyisi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Franchising-Yhdistys