Aalto EE

Alkuperäinen JOKO on kansainvälinen poikkeus – aniharva ohjelma saavuttaa 50 vuoden iän ja sata toteutusta

Jaa

Jatkuva uudistuminen on pitänyt AaltoJOKO® -valmennuksen johtajien suosikkina.

Aalto EE muuttaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen vuoden 2020 lopulla luoden pohjoismaiden suurimman johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymän. Kuva: Aalto-yliopisto/Aki-Pekka Sinikoski
Aalto EE muuttaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen vuoden 2020 lopulla luoden pohjoismaiden suurimman johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymän. Kuva: Aalto-yliopisto/Aki-Pekka Sinikoski

Vuosittain lähes 7 000 avainhenkilöä noin 1 000 organisaatiosta osallistuu Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) ohjelmiin. Yksi laajan valmennustarjooman kestotähdistä on jo 50 vuoden ajan ollut johtamisen valmennus JOKO, jonka 100. toteutus alkaa tänään. Rekisteröinnistä huolimatta JOKOa on jäljitelty suppeampina koulutuksina eri yhteyksissä, joten nykyään alkuperäinen valmennuskokonaisuus tunnetaan nimellä AaltoJOKO®.

Pitkän elinkaaren perustana on sisällön jatkuva uudistaminen. Kaksi asiaa kuitenkin on pysynyt: AaltoJOKO® antaa tukea henkilökohtaisen johtajuuden kasvuun ja vastaa strategisen johtamisen haasteeseen. 

”JOKO on ollut ankkuri monen suuren organisaation johtamisen kehittämisessä yli pitkien ajanjaksojen rakentaen niille yhteistä kieltä ja alustaa. JOKO-alumnit ovat myös edenneet korkeimpiin tehtäviin ja jatkaneet kasvuaan myös muissa valmennuksissa. Kaikille klassikoille tärkeintä on uudistua, ja JOKO:n kohdalla kehittäminen on ollut jatkuvaa. Vain näin varmistetaan ne seuraavat 50 vuotta”, sanoo Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Professor of Practice. 

”Osallistujat ovat kiittäneet valmennusta myös vertaisryhmäoppimisesta ja laajasta perspektiivistä. Se mikä on uutta yhdelle toimialalle, voi olla arkea toiselle; muilta osallistujilta saa arvokkaita näkökulmia omaan työhön. Uskomme yhdessä oppimisen arvoon, joka näkyy selkeästi myös AaltoJOKO®:ssa”, kertoo Minna Wickholm, Aalto EE:n avointen ohjelmien johtaja. 

JOKO palaa pian syntysijoilleen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen 

Aalto EE muuttaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen vuoden 2020 lopulla luoden pohjoismaiden suurimman johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymän. Ikonista rakennusta peruskorjataan ja uudistetaan parhaillaan. 

Näin myös AaltoJOKO®-valmennus palaa syntysijoilleen, sillä ensimmäinen valmennus käynnistyi Helsingin Kauppakorkeakoulussa vuonna 1970. Sen myötä syntyi Aalto EE:n edeltäjäorganisaatio. Valmennus antoi nimensä myös vuonna 1996 perustetulle JOKO Executive Education Oy:lle, joka nykyisin tunnetaan kansainvälisenä Aalto EE:nä. 

Lisätiedot 

Pekka Mattila 
valtiot. tri, toimitusjohtaja, Professor of Practice 
Aalto University Executive Education Oy 
Puhelin: 040 738 7221 
pekka.mattila@aaltoee.fi 

Minna Wickholm 
liiketoimintajohtaja, avoimet ohjelmat
Aalto University Executive Education Oy 
Puhelin: 050 583 9514 
minna.wickholm@aaltoee.fi 

Avainsanat

Kuvat

Aalto EE muuttaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen vuoden 2020 lopulla luoden pohjoismaiden suurimman johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymän. Kuva: Aalto-yliopisto/Aki-Pekka Sinikoski
Aalto EE muuttaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen vuoden 2020 lopulla luoden pohjoismaiden suurimman johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymän. Kuva: Aalto-yliopisto/Aki-Pekka Sinikoski
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto EE
Aalto EE
Mechelininkatu 3 C
00100 HELSINKI

010 8373700http://www.aaltoee.com

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia globaalisti useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto EE

Mika Videman liittyy Aalto EE:n neuvonantajaverkostoon20.5.2020 13:52:24 EESTTiedote

Aalto University Executive Education (Aalto EE) on kutsunut Mika Videmanin Senior Advisoriksi. Aalto EE:n asiakkaat hyötyvät Videmanin laajasta kokemuksesta ja monipuolisesta osaamisesta globaaleissa korporaatioissa sekä startup-yrityksissä. Hän on työskennellyt niin myynnin, markkinoinnin kuin kumppanuuksien kehittämisen alueilla. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus HR-johdossa Fazer-konsernissa ja Nokia Oyj:ssa.

Financial Times arvioi Aalto EE:n jälleen maailman 50. parhaan joukkoon – erityisesti yritysasiakkaiden sitoutuminen kasvoi11.5.2020 08:29:28 EESTTiedote

Aalto-yliopiston vertailusijat ovat viime vuosina vahvistuneet. Esimerkiksi QS World University Rankings* nosti viime kerralla Aallon 9. sijalle maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa. Aalto-yhteisön osana toimiva Aalto University Executive Education (Aalto EE) puolusti jälleen paikkaansa maailman kärjessä; arvostetun Financial Timesin vastajulkistetussa vertailussa Aalto EE asettui sijalle 42. tuhansien verrokkien joukosta ollen jälleen ainut suomalainen toimija 50 parhaan joukossa koko vertailun historiassa.

Yritysten vastuullisuus testataan irtisanomistilanteissa - Aalto PRO:lta laaja palvelukokonaisuus muutostilanteisiin20.3.2020 16:00:33 EETTiedote

Maailmantalouden nopeat käänteet pakottavat yritykset reagoimaan myös henkilöstöön kohdistuvin sopeuttamistoimin. Tällöin punnitaan myös yrityksen vastuullisuus. Aalto University Professional Development (Aalto PRO) on jo yli 25 vuotta auttanut yrityksiä ja uusia työnhakijoita näissä tilanteissa. Nyt tarjolla on vieläkin kokonaisvaltaisempi muutostukipalvelu, jossa yhdistyvät uravalmennus ja muutoskoulutukset. Kokonaisuus räätälöidään aina henkilöstövähennyksiin joutuvan yrityksen kulloiseenkin tarpeeseen.

Aalto EE:lle ennätysliikevaihto jo 8. vuotta peräkkäin16.3.2020 08:02:48 EETTiedote

Aalto University Executive Education Oy:n (Aalto EE) liikevaihto ylsi uuteen ennätykseen jo kahdeksatta kertaa peräkkäin. Vuoden 2019 liikevaihto oli 23,6 miljoonaa euroa (vuonna 2018 21,7 M€). Myös liiketulos on pysynyt vahvana ollen 1 miljoonaa euroa (vuonna 2018 1,4 M€). Tulostaso on vahva, huolimatta yhtiön kehityspanostuksista digitalisointiin ja uusiin toimitiloihin. Kasvua oli erityisesti asiakaskohtaisesti räätälöidyissä valmennusohjelmissa sekä Aalto MBA for Executives ja Executive MBA -ohjelmissa.

Aalto EE:n neuvonantajaverkoston uusin jäsen Päivi Castrén vahvistaa globaalia HR-osaamista10.3.2020 12:57:02 EETTiedote

Aalto University Executive Education (Aalto EE) on kutsunut Päivi Castrénin Senior Advisoriksi. Hänellä on yli 30 vuoden laaja-alainen kokemus henkilöstöjohtamisesta ja organisaatioiden kehittämisestä Wärtsilästä, Nokia Oyj:stä ja Valmet Paper Machinery:sta. Hänen pitkä kokemuksensa ja näkemyksensä johtamisen kehittämisestä niin neuvonantajan kuin toteuttajankin rooleissa on äärimmäisen arvokasta Aalto EE:n globaalisti toimiville asiakkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme