Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Ammattiliitto JHL vaatii yleiskorotuksia ja palkkaohjelmaa työvoimapulaan

Jaa

Ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korostaa liiton tavoittelevan kestävää palkkaohjelmaa ammattialoilleen ja yleiskorotuksia kaikille turvaamaan ostovoimaa.

Talven neuvottelukierroksella JHL lähtee tavoittelemaan tuntuvia palkankorotuksia, eikä jää kyttäämään muiden alojen ratkaisuja.

- Matalapalkkaisten julkisrahoitteisten ammattialojen on saatava oikeudenmukaiset palkankorotukset, jotka nostavat aloja ylös palkkakuopasta. Kestävä palkkaohjelma on riittävän toimeentulon edellytys, puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine linjaa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n tavoitteena on parantaa jäsentensä toimeentuloa.

- Korotuksista valtaosa tulee maksaa yleiskorotuksina kaikille sopimuksen piirissä oleville työntekijöille. Lähtökohtana on sekamalli, jossa osa korotuksista voidaan toteuttaa prosenttiperusteisesti ja osa euromääräisesti, selventää Niemi-Laine.

Ammattiliitto JHL on määritellyt paikallisen sopimisen lisäämiselle erilliset aihekokonaisuudet. Näitä ovat suojavaatteet, etätyö, ilmastonmuutos ja työsuojelu.

–Työ- ja virkaehtosopimukset määrittelevät näiden kokonaisuuksien perusmääräykset. Ammattiliitto JHL haluaa kuitenkin sopia paikallisesti näiden yksityiskohdista. Tämä on avaus kohti toimivaa ja vuoropuheluun perustuvaa paikallisen sopimisen lisäämistä, summaa Niemi-Laine.

JHL:n sopimustavoitteet perustuvat jäsenkyselyyn, liiton edustajiston sopimusaloitteisiin, henkilöstönedustajien kanssa käytyyn vuoropuheluun, yhdistysten palautteeseen ja työ- ja virkaehtosopimuksien havaittuihin epäkohtiin tai tulkintapulmiin.

- Liittomme tähtiammattilaiset ovat tehneet töitä koko korona-ajan vaativissa olosuhteissa ja samalla joustaneet omassa jaksamisessaan. On selvää, että he ovat palkankorotuksensa ansainneet, Niemi-Laine huomauttaa.

Moniosaajuudesta on työnantajan palkittava

Osa JHL:n sopimusalojen ammattilaisista siirtyi poikkeustilanteessa palveluiden sulkeutuessa toisiin tehtäviin. Joustoa on löytynyt siis myös siihen, että työtehtäviä on otettu vastaan oman työsopimuksen mukaisesta perustehtävästä poiketen. Tämä on edellyttänyt ennen kaikkea moniosaajuutta.

Moniosaaminen rakentuu esimerkiksi aiemmalle eri tehtävissä hankitulle työkokemukselle tai suoritetulle tutkinnolle. Moniosaajuus lisää työnantajien mahdollisuutta yhdistellä töitä ja hyödyntää ammattilaisen osaamista laajasti. Moniosaajat pystyvät paikkaamaan palveluketjun aukkopaikkoja niissä tilanteissa, joissa tehtävien varsinaisella henkilöstöllä on poissaoloja tai rekrytointi tehtäviin on haastavaa.

- JHL:n jäsenistössä moniosaajuus on yleistä. JHL:läisillä on jo nyt ammattitaitoa tehdä toinen toisensa työtehtäviä ristiin. On aivan keskeistä pohtia, miten moniosaajuus huomioidaan jatkossa palkkausjärjestelmissä ja työ- ja virkaehtosopimuksissa. Tätä selvitämme vielä, korostaa Niemi-Laine.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772

neuvottelujohtaja Kristian Karrasch, julkiset sopimusalat, 040 728 9046

neuvottelujohtaja Mari Keturi, yksityiset sopimusalat ja työelämän laatu, 050 461 9315

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Jopa kolme neljästä koulunkäynninohjaajasta on kohdannut työssään väkivaltaa – Perusopetuslakia on muutettava oppilaiden ja henkilöstön turvallisuuden takaamiseksi13.1.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Ammattiliitto JHL vaatii, että koulunkäyntiavustajille ja -ohjaajille on mahdollistettava laillinen oikeus pitää oppilasta aloillaan, kun aggressiivisen käytöksen estäminen ja järjestyksen ylläpitäminen sitä vaatii. Tällä hetkellä lainsäädäntö kieltää koulunkäynninohjaajilta kiinnipitämisen.

Fackförbundet JHL:s enkät avslöjar en stor kris inom småbarnspedagogik – över hälften upplever utmattning på jobbet varje vecka21.12.2021 15:28:00 EET | Tiedote

Personalen inom småbarnspedagogik riskerar att bli utmattad på grund av den kontinuerliga bristen på arbetskraft och assisterande personal samt antalet barn som behöver stöd, avslöjar en enkät utförd av Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL. Den nya lagen om småbarnspedagogik har förvärrat situationen, eftersom man inte får tillräckligt med behöriga lärare och barnskötarnas arbetsbörda har blivit orimlig.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme