Jyväskylän yliopisto

Antti Koivula on valittu Jyväskylän yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2022–2023 

Jaa

Jyväskylän yliopiston hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan 18.1.2022 puheenjohtajakseen pääjohtaja, professori Antti Koivulan. Varapuheenjohtajaksi valittiin KTT, FL Hanna Maula.

Antti Koivula. Kuva: Työterveyslaitos.
Antti Koivula. Kuva: Työterveyslaitos.

”Elämme parhaillaan Suomessa poikkeuksellista murroskautta, jossa korostuu osaamisen, koulutuksen ja tutkimuksen merkitys. Tässä murroksessa yliopistoilla on keskeinen tehtävä niin hyvinvoinnin rakentamisessa kuin osaamisen ja yhteiskunnan uudistumisessa. Tavoitteeni puheenjohtajana on ennen kaikkea tukea Jyväskylän yliopiston henkilökunnan, opiskelijoiden, johdon sekä hallituksen menestystä yhtenä tiiminä sekä varmistaa yliopiston vahva ja rakentava yhteys paikalliseen elinkeinoelämään sekä julkisiin toimijoihin”, sanoo uusi puheenjohtaja Antti Koivula. 

Antti Koivula (TkT, työpsykologia, Teknillinen korkeakoulu, 1998) on toiminut Työterveyslaitoksen pääjohtajana vuodesta 2015. Tätä ennen hän työskenteli pitkään Nokiassa yrityssuunnittelu- ja tuotejohtamistehtävissä sekä tutkijana Teknillisessä korkeakoulussa. Koivula toimii tällä hetkellä myös Valtionkonttorin neuvottelukunnan, Hansel Oy:n hallituksen ja Suomalaisen työn liiton johtokunnan jäsenenä. 

Hanna Maula (KTT, johtaminen, Aalto-yliopisto, 2018, FL, yhteisöviestintä, Jyväskylän yliopisto, 2004) on UPM Kymmene Oyj:n viestintä- ja brändijohtaja. Hänellä on laaja kokemus niin viestinnän ja markkinoinnin kuin tutkimuksenkin tehtävistä sekä Suomessa että kansainvälisestikin ja hän on toiminut mm. Aalto-yliopiston ja Neste-konsernin viestintäjohtajana. Maula on vuodesta 2019 toiminut myös Suomen Strategisen Johtamisen Seuran hallituksen jäsenenä, minkä lisäksi hän on Helsinki Design Week -tapahtuman neuvottelukunnan jäsen. 
 
Jyväskylän yliopiston hallituksessa on seitsemän jäsentä. Hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan yliopistoyhteisön ulkopuolisten jäsenten joukosta. Hallituksen tehtäviä ovat muun muassa rehtorin valinta sekä yliopiston toiminnan ja talouden tavoitteista, strategiasta, ohjauksen periaatteista ja toimintasäännöksistä päättäminen. Hallituksen esittelijänä toimii rehtori ja sihteerinä lakiasiainjohtaja. 

 

Hallituksen jäsenet toimikaudella 1.1.2022-31.12.2023 
 

Vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula 

Professori Antti Koivula 

Viestintä- ja brändijohtaja Hanna Maula 

Professori Pekka Koskela 

Professori Terhi-Anna Wilska 

Yliopistonlehtori Olli-Pekka Moisio 

Opiskelija Ira Vainikainen 

  

Lisätietoja: 

https://www.jyu.fi/fi/yliopisto/organisaatio-ja-johtaminen/yliopiston-johto/hallitus 

hallituksen puheenjohtaja Antti Koivula, puh. 030 474 2340 

Kuvat

Antti Koivula. Kuva: Työterveyslaitos.
Antti Koivula. Kuva: Työterveyslaitos.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Somevaikuttajat tukivat julkisyhteisöjen koronaviestintää – vaikuttajayhteistyöhön sisältyy kuitenkin myös riskejä16.5.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö somevaikuttajan kanssa on organisaation viestinnälle suuri mahdollisuus, mutta siihen liittyy myös riskejä. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöstutkimuksen mukaan vaikuttajien avulla organisaatioiden on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja vaalia aineettomia pääomiaan, kuten sidosryhmien luottamusta. Strateginen somevaikuttajaviestintä vaatii kuitenkin myös mahdollisten maineriskien tiedostamista.

Turvallisuus jakaa asenteita uraanin louhintaan Itä- ja Pohjois-Suomessa16.5.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Kielteisyys uraanin louhintaa kohtaan ei maakuntatasolla ole niin voimakasta kuin mitä paikoin kiivaana käyneestä julkisesta keskustelusta olisi voinut päätellä. Suhtautuminen uraanin louhintaan vaihtelee lievästä kielteisyydestä lievään myönteisyyteen. YTM Tuija Jartin väitöstutkimuksen kohdemaakunnissa, varsinkin Kainuussa ja Lapissa, uraanin louhinnan kannattajia ja vastustajia on lähes yhtä paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme