Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia

Apollonian uusi pääsihteeri on Annamari Nihtilä

Jaa
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian uudeksi pääsihteeriksi on valittu hammaslääketieteen tohtori, erikoishammaslääkäri Annamari Nihtilä. Hän siirtyy pääsihteerin tehtävään Espoon kaupungin ylihammaslääkärin paikalta, ja aloittaa Apolloniassa syyskuussa 2022.
Annamari Nihtilä, kuva Ismo Henttonen, Studio Ibelix
Annamari Nihtilä, kuva Ismo Henttonen, Studio Ibelix

Annamari Nihtilä näkee Apollonian hammaslääkäreiden omana yhteisönä, jossa on tilaa rakentavalle dialogille ja mahdollisuus yhdessä innostua täydennyskoulutuksesta. Pääsihteeri johtaa Apollonian toimistoa, kehittää yhdistyksen toimintaa, vastaa talouden hoidosta ja toimii monien verkostojen solmukohdassa. Pääsihteerinä Nihtilä korostaa erityisesti rooliaan innostavana toiminnan kehittäjänä ja tavoitteiden kirkastajana.

– Uskon yhdessä tekemiseen ja positiivisen dialogin voimaan jäsenten, toimiston, luottamushenkilöiden ja kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa. Näen roolini toimistonjohtajana mahdollistajana: luotan toimiston työntekijöiden ammattitaitoon, luovuuteen ja ongelmanratkaisukykyyn. Toiminta on jäseniä varten, ja sen kehittäminen yhä jäsenlähtöisemmäksi edellyttää jatkuvaa vuoropuhelu jäsenten kanssa sekä säännöllistä palautteen keräämistä.

Nihtilä on toiminut uransa aikana yksityis- ja terveyskeskushammaslääkärinä, tutkijana, asiantuntijana suomalaisissa ja ulkomaalaisissa projekteissa sekä kliinisenä opettajana ja yliopistolehtorina eri yliopistoissa. Hän on ollut myös aktiivinen täydennyskouluttaja. Monipuolisen työkokemuksensa mukana Nihtilä tuo Apolloniaan oman, vahvan näkemyksensä ihmisten ja asioiden johtamisesta.

– Olen kulkenut pitkän ja haastavankin matkan asiantuntijasta johtajaksi, spesialistista generalistiksi. Monipuoliset työtehtävät ovat vaatineet ajoittain oman hahmotustavan muutosta, tällöin olen tunnustanut reilusti olleeni väärässä ja muuttanut perustelluista syistä mielipiteitäni. Uteliaisuus, innostuneisuus ja nöyryys uuden edessä ovat kantaneet. Minulle tärkeitä arvoja ovat ystävällisyys, merkityksellinen työ ja uuden oppiminen. Nämä arvot tuon mukanani.

Nihtilä on toiminut useissa eri luottamustehtävissä Apolloniassa ja tuntee organisaation hyvin. Viimeisin luottamustoimi koulutustoimikunnan puheenjohtajana vuodesta 2020 alkaen on ollut näköalapaikka hammaslääkäreiden täydennyskoulutuskenttään. Uusi pääsihteeri korostaakin Apollonian roolia täydennyskoulutuksen kehittäjänä.

– Nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa tarvitaan kansallista keskustelua täydennyskoulutuksesta ja hammaslääketieteellisen tutkimuksen tukemisesta. Apollonian tulee olla aktiivisesti mukana tässä keskustelussa. Riippumattoman, monipuolisen ja kohtuuhintaisen täydennyskoulutuksen arvoa tulee vahvistaa. Koulutussuosituksen mukaisten täydennyskoulutuspäivien toteutumisen seurantaan pitäisi luoda kansallinen järjestelmä.

Apollonian hallituksen puheenjohtaja, professori Leo Tjäderhane valmistautuu luottavaisin mielin pääsihteerin vaihdokseen.

– Olemme iloisia saadessamme Annamari Nihtilän laajan osaamisen ja näkemykset toiminnan kehittämisestä Apollonian käyttöön. Hänellä on selkeä kuva tutkimuksen ja koulutuksen merkityksestä kaikkien hammaslääkereiden työlle. Arvokkaita ovat myös hänen ajatuksensa hyvän johtamisen ja toimivan työyhteisön tärkeydestä, sanoo Tjäderhane.

Lisätiedot:

Apollonian hallituksen puheenjohtaja Leo Tjäderhane, leo.tjaderhane@helsinki.fi

Pääsihteeri (1.9.2022 alkaen) Annamari Nihtilä. p. 050 569 7800, annamari.nihtila@fimnet.fi, Twitter: @AnnamariNihtila

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Annamari Nihtilä, kuva Ismo Henttonen, Studio Ibelix
Annamari Nihtilä, kuva Ismo Henttonen, Studio Ibelix
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia
Bulevardi 30 B 5
00120 HELSINKI

p. 09 6803 120, toimisto@apollonia.fihttps://www.apollonia.fi

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia on 1892 perustettu tieteellinen yhdistys. Apollonia järjestää riippumattomaan tietoon perustuvaa täydennyskoulutusta, tukee hammaslääketieteellistä tutkimusta ja välittää tutkimustietoa suunterveydestä. www.apollonia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia

Hammaslääkäriseura Apollonia jakoi apurahoja 40 tutkimusprojektille17.3.2023 16:00:00 EET | Tiedote

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia, Suomen Hammaslääketieteen Säätiö, Hammaslääkärijärjestöjen yhteisrahasto ja yhteistyökumppanit jakoivat 214 000 € tutkimusapurahoja hammaslääketieteellisiin tutkimuksiin. Tänä vuonna suurimmilla apurahoilla tuettiin lasten hammashoidon tutkimusprojekteja ja tutkimusta, jossa selvitetään botuliinitoksiinin käyttöä TMD-potilaiden kivunhoidossa.

Hammashoitoon valmisteilla suositus yksilöllisistä tutkimus- ja hoitoväleistä10.11.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin asettama asiantuntijaryhmä on laatimassa Hyvä käytäntö -konsensussuositusta, joka selkeyttäisi suunterveyden tutkimus- ja hoitovälejä valtakunnallisesti. Sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 alussa. Tavoitteena on, että potilaat saavat hyvää hoitoa ja että suun terveydenhoidon palveluja käytetään tehokkaasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme