Apollonian uusi pääsihteeri on Annamari Nihtilä

Annamari Nihtilä näkee Apollonian hammaslääkäreiden omana yhteisönä, jossa on tilaa rakentavalle dialogille ja mahdollisuus yhdessä innostua täydennyskoulutuksesta. Pääsihteeri johtaa Apollonian toimistoa, kehittää yhdistyksen toimintaa, vastaa talouden hoidosta ja toimii monien verkostojen solmukohdassa. Pääsihteerinä Nihtilä korostaa erityisesti rooliaan innostavana toiminnan kehittäjänä ja tavoitteiden kirkastajana.
– Uskon yhdessä tekemiseen ja positiivisen dialogin voimaan jäsenten, toimiston, luottamushenkilöiden ja kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa. Näen roolini toimistonjohtajana mahdollistajana: luotan toimiston työntekijöiden ammattitaitoon, luovuuteen ja ongelmanratkaisukykyyn. Toiminta on jäseniä varten, ja sen kehittäminen yhä jäsenlähtöisemmäksi edellyttää jatkuvaa vuoropuhelu jäsenten kanssa sekä säännöllistä palautteen keräämistä.
Nihtilä on toiminut uransa aikana yksityis- ja terveyskeskushammaslääkärinä, tutkijana, asiantuntijana suomalaisissa ja ulkomaalaisissa projekteissa sekä kliinisenä opettajana ja yliopistolehtorina eri yliopistoissa. Hän on ollut myös aktiivinen täydennyskouluttaja. Monipuolisen työkokemuksensa mukana Nihtilä tuo Apolloniaan oman, vahvan näkemyksensä ihmisten ja asioiden johtamisesta.
– Olen kulkenut pitkän ja haastavankin matkan asiantuntijasta johtajaksi, spesialistista generalistiksi. Monipuoliset työtehtävät ovat vaatineet ajoittain oman hahmotustavan muutosta, tällöin olen tunnustanut reilusti olleeni väärässä ja muuttanut perustelluista syistä mielipiteitäni. Uteliaisuus, innostuneisuus ja nöyryys uuden edessä ovat kantaneet. Minulle tärkeitä arvoja ovat ystävällisyys, merkityksellinen työ ja uuden oppiminen. Nämä arvot tuon mukanani.
Nihtilä on toiminut useissa eri luottamustehtävissä Apolloniassa ja tuntee organisaation hyvin. Viimeisin luottamustoimi koulutustoimikunnan puheenjohtajana vuodesta 2020 alkaen on ollut näköalapaikka hammaslääkäreiden täydennyskoulutuskenttään. Uusi pääsihteeri korostaakin Apollonian roolia täydennyskoulutuksen kehittäjänä.
– Nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa tarvitaan kansallista keskustelua täydennyskoulutuksesta ja hammaslääketieteellisen tutkimuksen tukemisesta. Apollonian tulee olla aktiivisesti mukana tässä keskustelussa. Riippumattoman, monipuolisen ja kohtuuhintaisen täydennyskoulutuksen arvoa tulee vahvistaa. Koulutussuosituksen mukaisten täydennyskoulutuspäivien toteutumisen seurantaan pitäisi luoda kansallinen järjestelmä.
Apollonian hallituksen puheenjohtaja, professori Leo Tjäderhane valmistautuu luottavaisin mielin pääsihteerin vaihdokseen.
– Olemme iloisia saadessamme Annamari Nihtilän laajan osaamisen ja näkemykset toiminnan kehittämisestä Apollonian käyttöön. Hänellä on selkeä kuva tutkimuksen ja koulutuksen merkityksestä kaikkien hammaslääkereiden työlle. Arvokkaita ovat myös hänen ajatuksensa hyvän johtamisen ja toimivan työyhteisön tärkeydestä, sanoo Tjäderhane.
Lisätiedot:
Apollonian hallituksen puheenjohtaja Leo Tjäderhane, leo.tjaderhane@helsinki.fi
Pääsihteeri (1.9.2022 alkaen) Annamari Nihtilä. p. 050 569 7800, annamari.nihtila@fimnet.fi, Twitter: @AnnamariNihtila
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Annika Nissinenviestinnän asiantuntija
Puh:040 779 6435annika.nissinen@apollonia.fiKuvat

Tietoja julkaisijasta

Bulevardi 30 B 5
00120 HELSINKI
p. 09 6803 120, toimisto@apollonia.fihttps://www.apollonia.fi
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia on 1892 perustettu tieteellinen yhdistys. Apollonia järjestää riippumattomaan tietoon perustuvaa täydennyskoulutusta, tukee hammaslääketieteellistä tutkimusta ja välittää tutkimustietoa suunterveydestä. www.apollonia.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia
Hammaslääkäriseura Apollonia jakoi apurahoja 40 tutkimusprojektille17.3.2023 16:00:00 EET | Tiedote
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia, Suomen Hammaslääketieteen Säätiö, Hammaslääkärijärjestöjen yhteisrahasto ja yhteistyökumppanit jakoivat 214 000 € tutkimusapurahoja hammaslääketieteellisiin tutkimuksiin. Tänä vuonna suurimmilla apurahoilla tuettiin lasten hammashoidon tutkimusprojekteja ja tutkimusta, jossa selvitetään botuliinitoksiinin käyttöä TMD-potilaiden kivunhoidossa.
Laajojen hammaspaikkojen uusimiskierteeseen apua keraamisista paikoista?15.3.2023 10:00:00 EET | Tiedote
Suomessa tehdään lähes 3 miljoonaa paikkaa vuodessa. Valtaosa paikoista valmistetaan tällä hetkellä yhdistelmämuoveista, jotka kestävät keskimäärin hieman yli viisi vuotta. Osalla potilaista laajat poskihammasvauriot voitaisiin korjata keraamisella paikalla, joka toimii usein vielä kymmenen vuoden jälkeenkin.
Apollonia-palkinto materiaalitutkija Pekka Vallitulle10.11.2022 17:30:00 EET | Tiedote
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian merkittävin palkinto, Apollonia-palkinto on myönnetty tänä vuonna biomateriaalitutkimuksen uranuurtajalle, professori Pekka Vallitulle. Palkinto on tunnustus pitkästä, laaja-alaisesta ja arvostetusta tutkijanurasta. Apollonia-palkinto luovutettiin Hammaslääkäripäivien avajaisissa 10.11.2022.
Hammashoitoon valmisteilla suositus yksilöllisistä tutkimus- ja hoitoväleistä10.11.2022 10:00:00 EET | Tiedote
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin asettama asiantuntijaryhmä on laatimassa Hyvä käytäntö -konsensussuositusta, joka selkeyttäisi suunterveyden tutkimus- ja hoitovälejä valtakunnallisesti. Sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 alussa. Tavoitteena on, että potilaat saavat hyvää hoitoa ja että suun terveydenhoidon palveluja käytetään tehokkaasti.
Suunterveyspalvelut tulisi kohdentaa eniten tarvitseville vaikuttavuuden parantamiseksi10.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote
Suun terveydenhuollon vaikuttavuutta voitaisiin parantaa kohdentamalla palveluja niitä eniten tarvitseville. Vaikuttavuudesta kertyy jatkuvasti uutta tutkimustietoa, mikä palvelee sekä potilaita että yhteiskuntaa, mutta etenkin väestötason vaikuttavuudesta tiedetään vielä vähän. Suun terveydenhuollon palvelujen vaikuttavuus yksinään on kuitenkin rajallista.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme