Kirjapaja

Apua luonnosta ja puutarhasta moneen vaivaan

Jaa
Satu Hovin Hoitavat yrtit – Löydä luonnonkasvien parantava voima (Kirjapaja) tutustuttaa laaja-alaisesti kotimaisten kasvien käyttöön terveyden ja hyvinvoinnin lisääjänä.

Satu Hovi esittelee kirjassaan erilaisiin yleisiin vaivoihin sopivia yrttihoitoja ja kertoo, millaisissa tilanteissa eri kasvit ovat avuksi. Luonnosta löytyy apu moneen vaivaan, kun vain osaa etsiä ja tietää, kuinka kasveja käytetään. 

Käyttötarkoituksen mukainen jäsennys tekee teoksesta kätevän käyttää: siitä on helppo tarkistaa, mistä yrteistä on apua esimerkiksi päänsärkyyn, stressiin, ahdistukseen, iho-ongelmiin, kuukautisvaivoihin, vaihdevuosiin tai mikä auttaa nukkumaan paremmin.

Flunssan oireiden lievitykseen löytyy reseptejä kuten flunssatee, sipulimaito, islanninjäkälämarmeladi, kukka- ja kuusenkerkkäsiirappi sekä valkosipulisnapsi.

Entä lemmenyrtit? Niille on omistettu oma lukunsa. ”Lemmenyrteillä tarkoitetaan sellaisia yrttejä, joiden avulla omaa ja kumppanin seksielämää voi parantaa”, Satu Hovi kirjoittaa. Hänen mielestään tehokkaimpia lemmenyrttejä ovat männyn siitepöly, nokkosensiemen ja ruusujuuresta valmistettu uute.

”Lemmenyrttejä nautitaan kuurina samalla tavoin kuin muitakin yrttejä. Niitä kannattaa nauttia vähintään kahden viikon ajan päivittäin ja pitää sitten tauko”, Satu Hovi neuvoo.

Teoksessa on mukana runsaasti hyödyllisiä ohjeita ja reseptejä kasvien käyttöön,  esimerkiksi teenä, liköörinä, hauteena ja öljynä.

 

Satu Hovi on tietokirjailija, luonnonyrttineuvoja, yrttihoitaja ja koulutettu kokemusasiantuntija. Hän on opettanut yrttien käyttöä vuosien ajan kursseilla ja julkaissut yrttien tunnistamisesta ja käytöstä useita suosittuja tietokirjoja.

Satu Hovi: Hoitavat yrtit – Löydä luonnonkasvien parantava voima. Kirjapaja 2022. 167 s. KL 59.43 / 67.35. Kansi Anna Makkonen. ISBN 978-952-354-564-9

 

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Satu Hovi | p. 0405117288 | katajahovi@gmail.com

Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Satu Hovi
Satu Hovi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Tunturit takapihalla -uutuuskirja kertoo elämänmuutoksesta, joka vei kirjailijan Lappiin13.4.2023 09:41:15 EEST | Tiedote

Miltä tuntuu jättää taakseen ruuhka-Suomi ja muuttaa asumaan pohjoisen luonnon keskelle Lappiin? Mitä tapahtuu, kun kaupungin valot vaihtuvat kaamokseen ja keskiyön aurinkoon? Kirjailija Tittamari Marttinen on kotiutunut pohjoiseen ja kulkee yhtä mielellään Lapin vaaroilla ja tuntureilla kuin nauttii sen taiteesta ja kulttuurista. Millaisen sisäisen maiseman muutto hänelle avasi?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme