Tammi

AR-sisältö tulee tietokirjoihin – Kari Hietalahden ja Tommi Korpelan teos Perhokalastuksen jäljillä ilmestyy tänään

Jaa

Kari Hietalahden ja Tommi Korpelan tietokirja Perhokalastuksen jäljillä (Tammi) on yksi ensimmäisistä kotimaisista tietokirjoista, jossa hyödynnetään laajasti Arilynin lisätyn todellisuuden (AR) teknologiaa.

Suomalaiset tuntevat näyttelijät Kari Hietalahden ja Tommi Korpelan heidän rooleistaan tv-sarjoissa ja elokuvissa. Viimeiset kymmenen vuotta perhokalastus on lohkaissut koko ajan suuremman osan Hietalahden ja Korpelan ajasta ja muodostunut heidän elämäntavakseen.

Tammen tänään 7. huhtikuuta julkaisema tietokirja Perhokalastuksen jäljillä tallentaa tunnettujen tekijöidensä sekä heidän haastattelemiensa toisten asiantuntijoiden neuvot perhokalastuksesta.

”Tässä kirjassa palaamme niiden kysymysten äärelle, joita emme itse silloin kymmenen vuotta sitten uskaltaneet kysyä. Lukijoiden onneksi emme kysele niitä toisiltamme, vaan vastaajina ovat perhokalastuksen kiistattomat mestarit”, Hietalahti ja Korpela veistelevät.

Kirjassa tutustutaan perhokalastustekniikoiden lisäksi tärkeimpien perhokalojemme, lohen, järvitaimenen, meritaimenen, harjuksen sekä hauen, kalastukseen. Lukijaa opastavat muun muassa Suomen kovin heittokouluttaja Antti Guttorm, kaikkien tuntema Jasper Pääkkönen sekä palkitut hauen perhokalastajat Pasi Taponen ja Markus Tandefelt.

Perhokalastuksen jäljillä on paitsi informatiivinen opasteos myös viihdyttävä monimediainen kokonaisuus. Faktaosioita ja tarinointia tuetaan Arilynin lisätyn todellisuuden teknologialla.

Arilynin luova johtaja Otso Kähönen kertoo, että teos on yksi ensimmäisistä kotimaisista tietokirjoista, jota elävöitetään näin laajasti AR-sisällöllä.

”Tässä julkaisussa esimerkiksi perhonsidonnan perusteisiin on huomattavasti helpompi päästä sisälle AR:n tarjoaman liikkuvan kuvan avulla.”

Perhokalastuksen jäljillä -teoksessa lisäsisällöt avautuvat lukijalle Arilyn-sovelluksella, joka on lukijan ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista. Otso Kähönen uskoo, että digitaaliset sisällöt tulevat yleistymään painetuissa tietokirjoissa. 

”AR tulee väistämättä lisääntymään osana lukukokemusta lähitulevaisuudessa varsinkin tietokirjojen kohdalla. Hyvin käytettynä AR vahvistaa perinteisen kirjan asemaa ja vastaa lukijoiden jatkuvasti kasvaviin tarpeisiin ja odotuksiin”, Kähönen sanoo.

Kirja on visuaalisesti näyttävä kokonaisuus myös muuten kuin digitaalisen sisällön osalta. Perhokalastuksen jäljillä -teoksen kalakuvat ovat arvostetun kalataiteilijan Sakke Yrjölän käsialaa. Humoristiset, karikatyyrimaiset kalastajatyypit on taiteillut Mr. Lordi, Tomi Putaansuu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot:

Jaakko Mikkola ǀ Viestintäpäällikkö ǀ Tammi ǀ jaakko.mikkola@wsoy.fi ǀ +358 44 5844 655

Arvostelukappaleet:

tiedotus@tammi.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammi julkaisee rakastettuja lauluvideoita tekevän, somehitiksi nousseen Lotta ja pappa -kaksikon kirjan16.6.2020 13:00:03 EESTTiedote

Korona-ajan yhdessä viettäneet lapsenlapsi Lotta Saahko, 27, ja pappa Jorma Saahko, 84, ovat ihastuttaneet suomalaisia videoilla, joissa he laulavat yhdessä papan nuoruusaikojen lauluja. Tammi julkaisee marraskuun alussa kirjan Papan kanssa kahvilla – Evakkomatkasta, rakkaudesta ja karjalanpiirakoista. Kirjassa yksi Karjalan viimeisistä elossa olevista evakoista kertoo lapsenlapselleen elinikäisestä kaipuusta. Pappa tarinoi myös heinätöistä, kosiomatkasta ja ajatuksistaan nykymusiikista. Kaksikko herättää eloon tarinoita, jotka saavat lukijan pohtimaan omia isovanhempiaan.

Suosikkitubettajat Elina ja Sofia julkaisevat perjantaina kirjan13.5.2020 12:13:22 EESTTiedote

Suomen suosituimmat lapsitubettajat Elina ja Sofia julkaisevat 15.5. kirjan Elina ja Sofia - Kaikki on mahdollista! Kirjan kustantaa Tammi. 12- ja 9-vuotiaiden siskosten YouTube-kanavalla on huikeat 99 000 tilaajaa ja Instagramissa heillä on yli 22 000 seuraajaa. Tyttöjen kauppakeskustapahtumat ovat saaneet paikalle tuhansia nuoria faneja. Kirjassa tytöt haluavat positiiviseen tapaansa kannustaa kaikkia lapsia ja nuoria hyväksymään itsensä ja tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan. Kirjan valokuvia ja kuvitusta on ollut tekemässä kolmas nuori tubetähti, 19-vuotias Nelli Orell.

Tammen syksyn 2020 kirjat on julkistettu15.4.2020 13:00:00 EESTTiedote

Tammen syksyssä on luvassa vahvoja kotimaisia tekijöitä, odotettuja elämäkertoja ja runsas kattaus lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Satu Vasantolan toinen romaani Kaikki kadonneet koskettaa vanhempansa lapsena menettäneen Annun tarinalla. Max Seeck jatkaa maailmanvalloitustaan uudella Jessica Niemi -romaanilla Pahan verkko. Tietokirjoissa julkaistaan vahvat urheilijaelämäkerrat Tero Pitkämäestä ja Leo-Pekka Tähdestä. Riitta Uosukainen kirjoittaa koskettavasti parisuhteen muutoksesta puolison muistisairauden myötä. Suomennetun kaunokirjallisuuden kärki on Lars Keplerin uusi Joona Linna -trilleri Peilimies, ja Keltaiseen kirjastoon liittyy uusi kirjailija, Evie Wyld. Lastenkirjojen puolella on vuorossa jymy-yllätys, kun Timo Parvelan Ella menee kolmannelle luokalle. Viihdetaiteilija Cristal Snow julkaisee lastenromaanin, ja Elina Hirvonen aloittaa uuden sarjan Pehmoeläinten maailmanneuvostosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme