Kiinteistöalan Kustannus Oy

Asiaa taloyhtiöistä ja asumisesta Helsingin Messukeskuksessa 18.4.

Jaa

Vuotuinen Taloyhtiötapahtuma on maamme suurin taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja muille toimijoille tarkoitettu maksuton seminaari- ja näyttelytapahtuma. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään keskiviikkona 18.4. Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa. Tilaisuuteen odotetaan yli 2 000 kävijää.

Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa on seminaareja taloyhtiöissä puhuttavista ajankohtaisista aiheista – puhujina ovat Kiinteistöliiton ja muiden alan organisaatioiden parhaat asiantuntijat. Tapahtumassa on myös monipuolinen näyttely, jossa on yli sata näytteilleasettajaa.

Tapahtuman järjestävät Kiinteistöalan Kustannus Oy, Suomen Kiinteistölehti, Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy, Kiinteistöliitto Uusimaa ja Suomen Kiinteistöliitto.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tapahtumaan!

Pääpuhujana Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann

Tapahtuma tarjoaa runsaasti asiantuntijapuheenvuoroja sekä monipuolisen näyttelyn. Päivän pääpuheenvuorona on Suomen koripallomaajoukkueen, Susijengin, päävalmentajan Henrik Dettmannin ”Pallo yhteiseen koriin”.

”Muista välittäminen, toisten arvostus ja kunnioitus on tärkeää. Pidetään huolta yhteisistä asioista ja ei toimita sellaisella asenteella, että opetetaan tässä muita.”, Henrik Dettmann muistuttaa taloyhtiöitä.

Ajankohtaisia luentoja ja tietoiskuja

Sähköautot ja erityisesti niiden lataaminen ovat puhututtaneet viime aikoina monessa taloyhtiössä. Aiheesta onkin kattava luento Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa.

”Kysymykset sähköautojen latauspisteiden toteuttamisesta taloyhtiössä ovat merkittävästi lisääntyneet Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Kiinteistöliiton jäsenneuvonnoissa. Asunto-osakeyhtiölaki asettaa omat haasteensa päätöksenteolle ja kysymys tavanomaisuudesta liittyy olennaisesti lain edellyttämään päätöksentekoenemmistöön. Ratkaisevaksi tekijäksi nousee yhtiön sähköverkon kunto ja kapasiteetin riittävyys ja siten tarjolla olevat vaihtoehdot ja niiden kustannukset. Päätöksissä tulee huomioida osakkeenomistajan yhdenvertaisuus. Latauspisteet voidaan toteuttaa joko yhtiön toimesta tai osakkeenomistajan omana muutostyönä.”, Kiinteistöliitto Uusimaan johtava lakimies, VT Mia Pujals toteaa.

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5. ja se korvaa nykyisen henkilötietolain. Asetuksen myötä tietojen huolellisen käsittelyn vaatimus korostuu ja toimintatapoja taloyhtiössä onkin syytä tarkastella kriittisin silmin.

”Monelle tulee yllätyksenä, että uusi tietosuoja-asetus koskee kaikkia taloyhtiöitä ja edellyttää esimerkiksi tietosuojaliitteen lisäämistä isännöintisopimuksiin. Muutoinkin henkilötietojen käsittelyyn pitää kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota ja varautua myös osoittamaan, että asetuksen velvoitteet on täytetty. Asiassa ei ole kyse porrashuoneen nimitauluista, vaan yleisemmästä toimintakulttuurin muutoksesta henkilötietojen käsittelyssä.”, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n toimitusjohtaja, lakimies Kai Haarma huomauttaa. Haarma pitää aiheesta tietoiskun Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa.

Tilaisuudessa kuullaan lisäksi puheenvuoroja muun muassa seuraavista aiheista:

  • Purkava lisärakentaminen, mistä on kyse?
  • Uuden talon vuositarkastus
  • Käytännön vinkit hyvään hallitustyöhön
  • Vuokraus ja digitalisoituva toimintaympäristö
  • Sähköinen asunto-osakehuoneistorekisteri, mitä on tulossa ja miten tulee varautua?

Tapahtuman koko seminaariohjelman löydät täältä.

Kaikille kävijöille jaetaan tapahtumaopas, joka sisältää taloyhtiön vuosikellon. Vuosikello auttaa hallitusta ja isännöitsijää taloyhtiön toiminnan suunnittelussa.

Jo neljättätoista kertaa järjestettävä Taloyhtiö-tapahtuma kerää taloyhtiöiden puheenjohtajat, hallitukset, isännöitsijät ja muut alasta kiinnostuneet seminaari- ja näyttelypäivään Helsingin Messukeskuksen Kokoustamoon. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Aika: keskiviikko 18.4. klo 9 - 16.30

Paikka: Helsingin Messukeskuksen Kokoustamo (Messuaukio 1, 00520 Helsinki)

Median edustajat voivat ilmoittautua etukäteen tapahtuman kävijöiksi täällä tai paikan päällä Kokoustamossa.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediakontakteista vastaa Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja Mervi Ala-Prinkkilä, puh. 050 382 6040, mervi.ala-prinkkila@kiinteistolehti.fi

Kuvat

Taloyhtiö 2018 -tapahtuman pääpuhuja, Susijengin päävalmentaja, Henrik Dettmann. Kuva: Pekka Rousi
Taloyhtiö 2018 -tapahtuman pääpuhuja, Susijengin päävalmentaja, Henrik Dettmann. Kuva: Pekka Rousi
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöalan Kustannus Oy
Kiinteistöalan Kustannus Oy
Malmin asematie 6
00700 HELSINKI

075 757 8591http://www.kiinkust.fi

Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa on luentoja taloyhtiöiden puheenjohtajille, hallituksille, isännöitsijöille ja tilintarkastajille, talousasioista vastaaville, vuokranantajille ja muille kiinnostuneille. Esiintyjinä ovat Suomen Kiinteistöliiton ja Kiinteistöliitto Uusimaan asiantuntijat sekä muut alan tunnetut ammattilaiset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöalan Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme