Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson siirtyy Ruotsin Nationalmuseumin ylijohtajaksi

Jaa

Pettersson viimeistelee työtehtävänsä Ateneumissa kevään 2018 aikana ja aloittaa uuden tehtävänsä 1.8.2018.

Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson
Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson

Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen ja koko Kansallisgallerian henkilöstö onnittelevat Petterssonia nimityksen johdosta. ”Näen tämän huomionosoituksena hyvin tehdystä työstä ja sen luomasta positiivisesta maineesta,” kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. ”On haikeaa sanoa näkemiin pätevälle ja pidetylle kollegalle, mutta olemme iloisia hänen puolestaan. Toivotamme onnea ja menestystä uuteen tehtävään.”

”Ateneumin taidemuseossa ja Kansallisgalleriassa on neljän vuoden aikana tehty loistavaa työtä niin näyttelyiden, yleisötyön kuin tutkimuksen osalta. Sitä vie eteenpäin erinomainen joukko huippuasiantuntijoita myös tästä eteenpäin,” Susanna Pettersson kertoo.

Kansallisgallerian hallitus keskustelee uuden museonjohtajan rekrytoinnista seuraavassa kokouksessaan 26.3.2018. Hallituksen päätöksestä rekrytointiprosessin suhteen tiedotetaan erikseen.

Ruotsin kulttuuriministeriön tiedote nimityksestä.

Lisätietoja:
Kansallisgalleria
Pääjohtaja Risto Ruohonen
Puh. +358 50 556 7169

Susanna Pettersson
Puh. + 358 40 736 0699

Avainsanat

Kuvat

Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson
Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme