Mastercard

Bangkok matkailijoiden suosituin kaupunkikohde neljättä vuotta peräkkäin

Jaa

Mastercardin vuosittainen Global Destination Cities -indeksi kertoo, minne ihmiset matkustavat ja miten he käyttävät rahaa matkoillaan. Bangkok oli tänäkin vuonna kaupunkien ykköskohde. Kansainvälinen matkailu on kasvanut dramaattisesti kuluneen vuosikymmenen aikana. Erityisen voimakasta kasvu on ollut Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Mastercard Global Destination Cities Index 2019
Mastercard Global Destination Cities Index 2019

Tänään julkaistu Mastercardin Global Destination Cities -indeksi osoittaa, että ihmisten matkustushalu on kuluneen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt jatkuvasti. Kansainvälisten yöpyjien määrä on kasvanut vuodesta 2009 hämmästyttävät 76 prosenttia.

Global Destination Cities -indeksi asetti tänä vuonna järjestykseen 200 kaupunkia sen perusteella, kuinka paljon niissä kävi matkailijoita ja kuinka paljon he käyttivät vierailunsa aikana rahaa. Ykkösmatkakohteeksi nousi jälleen Bangkok, jolla oli yli 22 miljoonaa yöpynyttä matkailijaa. Toiseksi listauksessa nousi Pariisi ja kolmanneksi Lontoo. Molemmissa kävi noin 19 miljoonaa matkailijaa. Kaikissa kymmenessä suosituimmassa kaupungissa kävi Lontoota lukuun ottamatta vuonna 2018 enemmän matkailijoita kuin edeltävänä vuonna. Lontoon kävijämäärä väheni melkein neljä prosenttia. Vuoden 2019 ennuste lupaa jälleen kasvua kautta linjan. Eniten kasvua odotetaan Tokiossa vierailevien määrään.

Eniten rahaa matkailijat käyttivät Dubaissa, jossa kukin matkailija kulutti keskimäärin 553 Yhdysvaltain dollaria päivässä. Seuraavaksi eniten rahaa käytettiin Mekassa ja kolmanneksi eniten Bangkokissa.

Tämänvuotisessa tutkimuksessa nousee esiin kolme päätrendiä:

  1. Tasaista kasvua: Vuoden 2009 jälkeen sekä matkustajamäärät että matkoilla käytetyt rahasummat ovat kasvaneet jatkuvasti. Kaiken kaikkiaan matkustajien määrä on kasvanut keskimäärin 6,5 prosenttia vuosittain. Kulutetun rahan määrä taas on kasvanut keskimäärin 7,4 prosenttia.
  2. Samat suosikit vuodesta toiseen: Vaikka ihmiset matkustavat mielellään pieniinkin kaupunkeihin, on kymmenen suosituimman kaupungin lista silti pysynyt muuttumattomana. Lontoo, Pariisi ja Bangkok ovat olleet kolmen kärjessä vuodesta 2010 lähtien. Myös New York on pysytellyt listan kymmenen suosituimman kaupungin joukossa 13,6 miljoonalla vuosittaisella vierailijallaan.

 

  1. Kasvua Aasian ja Tyynenmeren alueella: Voimakkaimmin ovat kasvaneet Aasian ja Tyynenmeren alueen kaupunkien vierailijamäärät. Niissä kasvua on ollut 9,4 prosenttia. Toiseksi voimakkainta kasvu on ollut Euroopassa, jossa nousua on ollut 5,5 prosenttia. Myös Kiina on kasvussa matkakohteena.

Kymmenen suosituinta kaupunkikohdetta 2018

 

Kansainvälisten yöpyjien määrä 2018

Kävijämäärän kasvuennuste vuodelle 2019

Vierailun keskimääräinen kesto

Keskimäärin käytetty rahasumma/päivä (Yhdysvaltain dollaria)

Bangkok

22,78 miljoonaa

3,34 %

4,8 yötä

184

Pariisi

19,10 miljoonaa

2,24 %

2,5 yötä

296

Lontoo

19,09 miljoonaa

3,47 %

5,8 yötä

148

Dubai

15,93 miljoonaa

1,68 %

3,5 yötä

553

Singapore

14,67 miljoonaa

4,0 %

4,2 yötä

272

Kuala Lumpur

13,79 miljoonaa

9,87 %

5,7 yötä

142

New York

13,60 miljoonaa

2,94 %

7,9 yötä

152

Istanbul

13,40 miljoonaa

8,14 %

5,8 yötä

106

Tokio

12,93 miljoonaa

10,02 %

5,4 yötä

196

Antalya

12,41 miljoonaa

8,14 %

14,0 yötä

44

Kaupungit, joissa kulutettiin eniten rahaa 2018

 

Kansainvälisen yöpyjän käyttämä rahamäärä 2018 (Yhdysvaltain dollareissa)

Kasvunnuste vuodelle 2019

Keskimäärin käytetty rahasumma/päivä (Yhdysvaltain dollaria)

Dubai

30,82 miljardia

4,18 %

553

Mekka

20,09 miljardia

7,94 %

135

Bangkok

20,03 miljardia

8,67 %

184

Singapore

16,56 miljardia

2,66 %

272

Lontoo

16,47 miljardia

4,64 %

148

New York

16,43 miljardia

2,93 %

152

Pariisi

14,06 miljardia

-0,78 %

296

Tokio

13,77 miljardia

12,74 %

196

Palma de Mallorca

12,69 miljardia

3,17 %

233

Phuket

12,01 miljardia

9,16 %

247

”Matkustuksesta on tullut merkittävä osa työskentelyämme ja elämäntapaamme", sanoo Mastercardin Pohjoismaiden- ja Baltian-maajohtaja Erik Gutwasser.

"On tärkeää ymmärtää, kuinka matkailu vaikuttaa matkakohteisiin hyvässä ja pahassa. Näin kaupungeilla on käytössään kaikki menestyäkseen tarvitsemansa tieto.”

Maailmanlaajuisen turismin haasteisiin ja mahdollisuuksiin vastaaminen on liian iso tehtävä yksittäiselle organisaatiolle, teollisuudenalalle tai hallinnolle. Yksityisten ja julkisten toimialojen voimavarojen yhdistäminen auttaa turismitoimialaa ymmärtämään kaupallisia mahdollisuuksia ja tarjoamaan asiakkailleen entistä parempia kokemuksia.

Turismitoimialan teknologiakumppanina Mastercard tarjoaa ratkaisuja, näkemyksiä ja konsultointipalveluja kunkin matkakohteen yksilöllisiin tarpeisiin. Edelläkävijänä Mastercard on esitellyt kaupungeille, tutkimuslaitoksille ja yksityisille toimijoille muun muassa City Possible -ohjelman. Ohjelma tarttuu digitalisointiin ja taloudelliseen kehitykseen liittyviin urbaanien alueiden haasteisiin.

Mastercard myös helpottaa matkalle lähtevien kuluttajien elämää:

  • Mastercard Travel & Lifestyle Services tarjoaa huippuluokan työkaluja matkojen suunnitteluun ja varaamiseen World- ja World Elite -korttien haltijoille.
  • Mastercard Travel Rewards tarjoaa valituille kortinhaltijoille Euroopassa, Lähi-Idässä, Latinalaisessa Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella palkintoja, kun he asioivat määriteltyjen palveluntarjoajien kanssa.
  • Priceless Cities mahdollistaa yksilöllisiä ruoka-, viihde- ja ostoskokemuksia 42 kaupungissa eri puolilla maailmaa mukaan lukien Bangkok, Lontoo, Pariisi ja moni muu indeksissä esiintyvä kaupunki. 

Lisätietoa ja raportti kokonaisuudessaan englanniksi: https://newsroom.mastercard.com/digital-press-kits/mastercard-global-destination-cities-2019/

 

Metodologia

Mastercardin Global Destination Cities -indeksi asettaa järjestykseen 200 kaupunkia kolmannen osapuolen tekemän tutkimuksen ja analyysin perusteella. Analyysissa otetaan huomioon kansainvälisten yöpyjien määrä ja samojen matkustajien matkallaan kuluttama rahamäärä kohdekaupungeissa vuonna 2018. Indeksi laatii myös ennusteen matkustajamäärien ja kulutetun rahamäärän kasvusta.

Julkista data käytetään kansainvälisten yöpyjien määrän ja heidän käyttämiensä rahasummien saamiseksi kussakin 200 kohdekaupungista. Ennusteet perustuvat keskimääräisiin kansallisiin turismiennusteisiin ja sellaiseen toteutuneeseen dataan vuodelta 2019, jota on saatavilla julkaisua edeltävään kuukauteen saakka.

Indeksi ja sen laskelmat eivät perustu Mastercardin omiin asiakas- tai transaktiotietoihin.

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintätoimisto Cocomms
Anna-Mari Tiilikainen, puh. 050 558 0888, anna-mari.tiilikainen(at)cocomms.com

Kuvat

Mastercard Global Destination Cities Index 2019
Mastercard Global Destination Cities Index 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, on teknologiayhtiö globaaleilla maksuteollisuusmarkkinoilla. Meidän maksujenkäsittelyverkostomme on maailman nopein. Yhdistämme kuluttajia, rahoituslaitoksia, kauppiaita, valtioita ja yrityksiä yli 210 maassa ja alueella. Mastercardin tuotteet ja ratkaisut tekevät arjesta ‒ ostoksista, matkustamisesta, yrityksen pyörittämisestä ja taloushallinnosta ‒ kaikille yhä helpompaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa. Seuraa meitä Twitterissa @MastercardNews, liity keskusteluumme Beyond the Transaction -blogissa ja tilaa uutiskirjeemme. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mastercard

Ruotsalainen Doconomy voitti Pohjoismaiden johtavan finanssiteknologiaohjelman22.11.2019 13:44:03 EETTiedote

Helsinki, 22.11.2019 – Ruotsalainen Doconomy valittiin tänään Pohjoismaissa ja Baltiassa järjestettävän finanssiteknologia-alan Lighthouse-kehitysohjelman voittajaksi. Doconomyn kehittämän maksuratkaisun avulla kuluttajat voivat itse hallita toimintansa ilmastovaikutuksia. Voittaja julkistettiin tänään Helsingissä pidettävässä startup-tapahtuma Slushissa. Kiinnostus Lighthouse-kehitysohjelmaa kohtaan oli tänä vuonna ennätyksellisen suurta, ja siihen tuli satoja hakemuksia molemmilla kierroksilla.

Suomalainen finanssiteknologiayritys Enterpay Pohjoismaiden johtavan finanssiteknologiaohjelman finaaliin31.10.2019 09:22:42 EETTiedote

Suomalainen Enterpay valittiin tänään Pohjoismaissa ja Baltiassa järjestettävän finanssiteknologia-alan Lighthouse-kehitysohjelman finaaliin. Muut finalistit ovat ruotsalainen Doconomy ja latvialainen Nordigen. Mastercardin järjestämä Lighthouse on suosittu kumppanuusohjelma, jossa on mukana alan eturivin yhteistyökumppaneita ja johon tulee satoja hakemuksia. Ohjelman avulla Mastercard on osallistunut useiden finanssiteknologia-alan startup-yritysten kehittämiseen sekä innovaatioiden edistämiseen Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Mastercard ja NFT julkistavat Lighthouse-kehitysohjelman osallistujat23.8.2019 12:17:02 EESTTiedote

Mastercard ja NFT Ventures ovat valinneet yritykset vuoden 2019 Lighthouse-kehitysohjelmaan. Lighthouse-ohjelma on yhteistyöverkosto, jossa valitaan 15 lupaavinta finanssiteknologia-alan yritystä Pohjoismaista ja Baltiasta kiihdyttämään kumppanoitumiskeskustelujaan Mastercardin ja suurimpien pankkien kanssa kahdesti vuodessa. Tänä syksynä ohjelma laajenee Riikaan. Tukholmassa ja Helsingissä se toimii aiempien vuosien tapaan. Hakemuksia ohjelmaan tuli eniten sen historiassa, ja niiden määrä kasvoi 68 prosenttia edellisvuodesta. ”Saimme satoja hakemuksia ja tiedustelua fintech-yrityksiltä ympäri Eurooppaa”, Lighthousen ohjelmajohtaja Jay Jensen kertoo. ”Baltian ja Pohjoismaiden fintech-yritysten laatu on mahdollisesti korkeinta tasoa koko mantereella ja hakemusten määrän kasvu on ollut upeaa.” ”Kiinnostuksen kasvu ohjelmaa kohtaan sekä start-up-yritysten että pankkien puolelta osoittaa kuinka arvokas tällainen nykyaikainen, yhteistyöhön perustuva toimintatapa on fintech-alan tulevaisuude

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme