Suomen Lontoon instituutti

Below Zero -nykytaidepalkinto jaetaan toisen kerran

Jaa

Palkinnon arvo on noin 17 000 euroa. Voittaja saa näyttelyn Lontoon Beaconsfield-galleriaan.

Nykytaidepalkinto Below Zero jaetaan nyt toista kertaa. Palkintoa voivat hakea suomalaiset tai Suomessa asuvat taiteilijat, jotka haluavat edetä urallaan kansainvälisesti. Palkinnon jakavat Lontoon Vauxhallissa sijaitseva Beaconsfield-galleria ja Suomen Lontoon-instituutti.

“Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota tämän palkinnon jo toista kertaa. Palkinnon jatkuvuus nostaa sen arvoa ja pyrkimyksemme on vakiinnuttaa sen asema”, sanoo Suomen Lontoon-instituutin johtaja Emilie Gardberg.

Palkinnon arvo on 15 000 puntaa (noin 17 000 euroa), ja siihen sisältyy mentorointi, materiaalit, kuukauden mittainen residenssi Lontoossa ja näyttely Beaconsfield-galleriassa. Palkinnon saaja työstää residenssin ajan näyttelyä galleriaan.

“Below Zero antaa uransa alussa olevalle suomalaistaiteiljalle  ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä näyttämään osaamistaan yhdessä maailman kovimmista nykytaiteen keskuksista”, sanoo taide- ja yhteiskuntaohjelman päällikkö Jaakko Nousiainen Suomen Lontoon-instituutista.

Palkinnon saajan päättää tuomaristo, johon kuuluvat kuraattori Hannele Tilles, Beaconsfield-gallerian ja Suomen Lontoon-instituutin edustajat. Lisäksi tänä vuonna vierailevana tuomariston jäsenenä on kuraattori Taru Elfving.

“Odotamme innokkaina, että pääsemme jatkamaan tätä menestyksekästä projektia. Meitä ilahduttaa tuleva yhteistyö Below Zero -kumppaneidemme sekä Taru Elfvingin kanssa yhteisten eettisten arvojemme pohjalta,” sanoo Beaconsfield-gallerian johtaja Naomi Siderfin.

Below Zero -palkinnon hakuaika aukeaa 10.5. Haun teemana on ‘Resilient Futures’.

Ensimmäisen Below Zero -palkinnon sai vuonna 2017 taiteilija Jonna Kina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Nousiainen, Suomen Lontoon-instituutin taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö: jaakko.nousiainen@fininst.uk, +44 7711 004 801

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon-instituutti on suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntija Britanniassa ja Irlannissa. Instituutti tukee suomalaisten taiteilijoiden ja asiantuntijoiden liikkuvuutta, tuottaa tapahtumia ja antaa asiantuntija-apua. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme