BlackRock

BlackRock Real Assetsin kiinteistörahasto osti rakennuksen Helsingin Aleksanterinkadulta

Jaa

BlackRock Eurozone Core -kiinteistörahasto osti tammikuussa Helsingin liikekeskustasta rakennuksen, jossa on sekä toimistoja että liiketiloja. Kyseessä on rahaston kolmas kohde hampurilaisen toimistorakennuksen ja kahden eteläsaksalaisen logistiikkakiinteistön jälkeen. Rahaston strategian mukaisesti se tarjoaa mahdollisuuden hajauttaa sijoituksia korkealaatuisiin, tuloa tuottaviin kiinteistöihin avoimen sijoitustuotteen avulla.

Aleksanterinkatu 15
Aleksanterinkatu 15

Helsingin liikekeskustan sydämessä sijaitseva 12 200 neliömetrin kiinteistö on rakennettu vuonna 1891, ja sitä on laajennettu vuonna 1959. Talo sijaitsee Aleksanterinkadulla, joka on Helsingin tärkein ostoskatu ja jolla kulkee seitsemänneksi eniten jalankulkijoita Euroopassa.

Eurozone Core -kiinteistörahaston salkunhoitaja Ian Williamson kommentoi: “Tämä kauppa edustaa yhtä tärkeimmistä strategioistamme: etsimme hyvistä sijainneista kiinteistöjä, joissa on mahdollisuuksia tulojen kasvattamiseen. Osto auttaa myös hajauttamaan salkkuamme edelleen tuomalla siihen toimistoja ja liiketiloja upealta paikalta. Kokonaisuuden taustalla on Pohjoismaiden kasvava talous.”

BlackRock Real Assetsin johtaja Victor Persson lisää: “Olemme tehneet nyt BlackRock Real Assetsin hallinnoimien rahastojen puolesta kolmannen sijoituksemme Helsinkiin vuoden sisällä. Helsingissä markkinaa kasvattaa vahva hyvien tilojen kysyntä. Tämän historiallisen rakennuksen etuna on se, että siinä on korkealaatuisia sekä toimisto- että liiketiloja.”

Rahasto sijoittaa aktiivisesti ja jatkaa salkkunsa hajauttamista euroalueen likvideimmillä markkinoilla. BlackRock Eurozone Core -kiinteistörahaston neuvonantajina oli Cobbleyard.

BlackRock Real Estate on kiinteistösijoittamiseen erikoistunut ryhmä BlackRock Real Assetsin sisällä. Se sijoittaa eri strategioihin koko riski–tuotto-skaalalla ja mahdollistaa sijoittamisen kaikkiin pääkiinteistötyyppeihin. Liiketoiminta hallinnoi sijoittajien puolesta yli 23 miljardin dollarin arvosta yksityisiä ja julkisia kiinteistöosakkeita ja -lainoja. BlackRock Real Estatella on 17 toimistoa 11 maassa Aasian ja Tyynenmeren alueella, Euroopassa ja Yhdysvalloissa[1].

© 2018, Kuvatoimisto Kuvio Oy

 [1]Lähde: BlackRock, tilanne 30.9.2018

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintätoimisto Cocomms
Anna-Mari Tiilikainen, puh. 050 558 0888, anna-mari.tiilikainen(at)cocomms.com

Kuvat

Aleksanterinkatu 15
Aleksanterinkatu 15
Lataa

Tietoja julkaisijasta

BlackRock

BlackRock auttaa sijoittajia rakentamaan taloudellisesta tulevaisuuttaan. Asiakkaidemme varainhoitajana tarjoamme heille sijoitus- ja teknologiaratkaisuja, joita he tarvitsevat tehdessään suunnitelmia tavoitteidensa saavuttamiseksi. BlackRock hallinnoi asiakkaidensa puolesta maailmanlaajuisesti 5,98 biljoonan dollarin varoja (31.12.2018). Lisätietoja: www.blackrock.com

BlackRock Real Assets

Maailman suurin varainhoitaja BlackRock on globaalin pääoman ja Real Assetsin sijoitusmahdollisuuksien leikkauspisteessä. Alan syvällinen tuntemus, todistettu kyky saada tietoa kohteista ensimmäisenä ja varainhoitajan ajattelutapa ohjaavat kokeneita sijoitusammattilaisiamme, jotka voivat hyödyntää BlackRockin vertaansa vailla olevia riskinhallintakykyjä, globaalia peittoa ja paikallista läsnäoloa. Näin voimme tarjota houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia, jotka vastaavat asiakkaidemme tarpeisiin. BlackRock tarjoaa sijoittajille välineen sijoittaa yksityisiin kiinteistölainoihin ja -osakkeisiin, kiinteistöarvopapereihin sekä infrastruktuurilainoihin ja -osakkeisiin rahastojen, yhteissijoitusten ja hallinnoitujen sijoitusten (managed account) kautta. Yli 300 hengen tiimimme toimii globaalisti 23 toimistossa.

 

 

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BlackRock

BlackRock julkistaa suunnitelmansa vastuullisuuden edistämiseksi pörssiyhtiöissä18.3.2020 13:37:55 EETTiedote

BlackRock on julkaissut suunnitelmansa siitä, miten se aikoo vaikuttaa listattuihin yhtiöihin ja siten edistää vastuullisuutta sijoittamisessa oman tavoitteensa mukaisesti. BlackRock on asettanut mittareita, joilla se mittaa yhtiöiden edistymistä valituilla painopistealueilla. Yhtiö on myös määrittänyt hallituksen jäsenet, jotka BlackRockin näkökulmasta ovat vastuussa vastuullisuuden edistämisestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme