Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Brahenpuiston ensimmäinen osa on valmistumassa – leikkipuistorakennuksen rakentaminen alkaa keväällä

Jaa

Alppiharjussa sijaitsevan Brahenpuiston ja siellä toimivan leikkipuisto Brahen peruskorjaus on edennyt pitkälle, ja osa puistosta on otettu käyttöön.

Brahenpuistossa tehdään viimeisteleviä töitä. Kuva (6.11.2018): Matti Priha / Helsingin kaupunki
Brahenpuistossa tehdään viimeisteleviä töitä. Kuva (6.11.2018): Matti Priha / Helsingin kaupunki

Leikkipuiston ohjaaja on paikalla puistossa ja leikkivälineet ovat käytössä maanantaista perjantaihin kello 14.00–16.00 ja tiistaisin myös kello 10.00–11.30. Tiistaisin kello 10.30 ohjemassa on leikkiä ja liikuntaa pikkulapsiperheille.

Remontin aikana puiston sisäänkäyntejä on uudistettu ja niitä on kunnostettu avarammiksi. Viihtyisyyden parahtamiseksi puistoon on rakennettu muun muassa avoimia, kumpuilevia nurmipintoja ja polkuautoreitti, pienimuotoinen skeittipiste sekä leikkialueita.

Rakentaminen jatkuu kevääseen 2020 asti

Brahenpuistossa tehdään parhaillaan viimeisteleviä töitä, joiden on tarkoitus valmistua marraskuun 2018 loppuun mennessä. Valmiista puistosta rajataan työmaa-alueet vanhan kahluualtaan kunnostamista ja uuden leikkipuistorakennuksen rakentamista varten.

Vanha graniittireunainen kahluuallas, joka sijaitsee puiston eteläosassa lähellä Kallion urheilukenttää, kunnostetaan kevät–kesällä 2019.

Leikkipuistorakennuksen rakentaminen aloitetaan arviolta maalis–huhtikuussa 2019. Talonrakentaminen kestää noin vuoden, ja rakennus pihoineen valmistuu käyttöön loppukeväällä 2020.

Leikkipuisto Brahe toimii nykyisessä väistötilassaan osoitteessa Sturenkatu 8 siihen asti, kunnes uusi leikkipuistorakennus on valmistunut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puiston rakentaminen
Projektinjohtaja Jouni Sivonen
Puh. 09 310 38443, jouni.sivonen@hel.fi

Leikkipuistorakennuksen rakentaminen
Projektinjohtaja Matti Priha
Puh. 09 310 39705, matti.priha@hel.fi

Leikkipuistotoiminta
Hannele Oja, johtava leikkipuisto-ohjaaja
puh. 09 310 74093, hannele.oja@hel.fi

Kuvat

Brahenpuistossa tehdään viimeisteleviä töitä. Kuva (6.11.2018): Matti Priha / Helsingin kaupunki
Brahenpuistossa tehdään viimeisteleviä töitä. Kuva (6.11.2018): Matti Priha / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Urhea-kampuksen rakennustyöt alkavat toukokuussa Helsingissä18.4.2019 12:04:57 EESTTiedote

Mäkelänrinteen lukion yhteyteen kohoavan Urhea-kampuksen rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2019. Valtakunnallisesti merkittävän kampuksen muodostavat uusi monilajisen urheilun harjoitushalli, uusi asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion rakennus, joka perusparannetaan ja laajennetaan. Kampuksella toimii myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, johon suunnitellaan laajennusosaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme