Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Bulevardikaupunginosien suunnittelu alkaa

Jaa

Laiturilla aukeaa marraskuun 23. päivä täysin uudenlainen näyttely- ja tapahtumakokonaisuus. Bulevardikaupunki -näyttely on osa Vihdintien ja Tuusulanväylän bulevardisointihankkeiden vuorovaikutusta, ja kaupunkilaiset pääsevät pohtimaan suunnittelukysymysten lisäksi myös mieleisiä osallistumismenetelmiä.

Kuva: Roni Rekomaa
Kuva: Roni Rekomaa

Helsingin uudessa yleiskaavassa muutetaan nykyisten Kehä I:n sisäpuolella kulkevien moottoritiemäisten liikenneväylien luonne pääkaduiksi. Nyt alkavassa näyttelyssä pohditaan, minkälaisiksi tulevat bulevardikaupunginosat voisivat muodostua.

Näyttely rakentuu pala palalta osallistujien määrittäessä itse sen keskeiset sisällöt. Kaupunkilaisten kanssa pidettävissä työpajoissa ideoidaan Vihdintien ja Tuusulanväylän bulevardisointien suunnitteluperiaatteita. Erityisen huomion kohteena ovat vajaakäytöllä olevat Käpylän ja Valimon asemanseudut sekä Haagan liikenneympyrä, joiden ympärille halutaan rakentaa elävää kaupunkia. Paikat tulevat olemaan tulevaisuudessa alueidensa merkittäviä keskuksia ja joukkoliikenteen solmukohtia.

”Näyttely on osa kaupunkiympäristön toimialan vuorovaikutusta. Emme tarjoa valmiita vastauksia, vaan annamme asukkaille mahdollisuuden tuoda näkemyksensä esiin. Haastamme ihmisiä osallistumaan ja keskustelemaan”, kertoo kaupunkiympäristön toimialan osallisuus- ja asiakasviestinnän yksikönpäällikkö Roosa Kallio.

Ensimmäinen kaikille avoin ideointitilaisuus järjestetään Laiturilla perjantaina 24. marraskuuta kello 15 alkaen. Osallistuminen ei myöskään rajoitu neljän seinän sisälle, vaan asukkaiden esittämiä ideoita, ratkaisuehdotuksia ja huolenaiheita tuodaan keskusteltavaksi myös kaupunkiympäristön sosiaalisen median kanaviin. Vastauksia antavat myös alueiden suunnittelijat. Näyttelykokonaisuus huipentuu vappuna järjestettäviin kesteihin, jossa käydään läpi lähes puolen vuoden aikana tehdyn työn tuloksia.

Vihdintien ja Tuusulanväylän bulevardisoinnin suunnitteluperiaatteet esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle toukokuussa 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Roosa Kallio
Yksikönpäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Viestintäpalvelut
puh. 09 310 85614
roosa.kallio@hel.fi

Kuvat

Kuva: Roni Rekomaa
Kuva: Roni Rekomaa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 9.10.20189.10.2018 19:47Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-09_Kylk_27_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme