Tammi

Camilla Mickwitzin kuvittama uusi, ennen julkaisematon teos ilmestyy keväällä

Jaa
Kukapa ei muistaisi rakastetun lastenkirjailijan Camilla Mickwitzin (1937—1989) kirjojen päähenkilöitä Jasonia, Emiliaa ja Mimosaa? Huikea uutinen on se, että pian ilmestyy uusi, ennen julkaisematon Camilla Mickwitzin kuvittama teos Saariston prinsessa. Tämä kuvitusaarre on osa Lastenkirjainstituutin kuvitustaiteen kokoelmaa. Saariston prinsessan kuviin tarinan kirjoittaa Tuutikki Tolonen, ja sen julkaisee Tammi keväällä 2022. Tampereen Muumimuseossa aukeaa huomenna 16.10.2021 Mickwitzin kuvitusnäyttely.
Saariston prinsessa on Camilla Mickwitzin ennen julkaisematon teos, johon tekstit kirjoittaa Tuutikki Tolonen.
Saariston prinsessa on Camilla Mickwitzin ennen julkaisematon teos, johon tekstit kirjoittaa Tuutikki Tolonen.

Camilla Mickwitzin puoliso ja lapset ovat innolla mukana kirjahankkeessa. ”Camilla piti lapsia hyvin vaativina lukijoina, ja tämä oli pohja koko hänen työskentelylleen. Olemme tosi iloisia uuden kirjan julkaisemisesta”, Erik Mickwitz sanoo.

Saariston prinsessassa kesäinen Itämeri hehkuu kaikessa väriloistossaan. Kirjaa parhaillaan kirjoittava Tuutikki Tolonen kertoo: ”Tämä on hykerryttävän ihana tehtävä! Saan tutkia Saariston prinsessan kuvia ja etsiä niihin piilotettua tarinaa melkein kuin salapoliisi. Olen rakastanut Camilla Mickwitzin kuvakirjoja lapsesta saakka.”

Toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen Lastenkirjainstituutista pitää tärkeänä, että Camilla Mickwitzin kuvitukset pääsevät esille ja löytävät uusia lukijoita. Mickwitzin kirjat ja kuvitukset ovat hätkähdyttävän ajankohtaisia yhä vuosikymmenten jälkeen, hän painottaa.

Mickwitzin kirjojen uusintapainoksia kysellään Tammelta jatkuvasti. Kuvakirjaklassikoista Jason sekä Emilia ja onni on tulossa uusintapainokset, jotka ilmestyvät 25.10.2021. Pääsiäisnoidan lapsesta kertova kirja Mimosa vuodelta 1984 julkaistaan myös uusintapainoksena keväällä.

Tampereella näyttely Iloinen arki: Camilla Mickwitzin kuvitustaide on nähtävissä Muumimuseossa 16.10.2021 – 24.4.2022. Näyttelyssä ovat esillä Mickwitzin hahmot Emilia, Jason ja pikkunoita Mimosa, sekä Pikku Kakkosen alkuperäinen tunnuskuva.

 

Camilla Mickwitz (1937—1989) oli suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori. Mickwitz toimi ensin mainospiirtäjänä mutta ryhtyi pian tekemään lasten animaatiofilmejä ja sen myötä myös lasten kuvakirjoja. Hänen tunnetuimpia töitään ovat Jason-, Mimosa- ja Emilia-kirjat, Pikku Kakkosen logo ja Varokaa heikkoa jäätä -animaatio. Mickwitz teki yli kaksikymmentä kuvakirjaa ja lähes yhtä monta animaatioelokuvaa. Hän sai useita kotimaisia ja kansainvälisiä elokuva- ja lastenkirjapalkintoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot:


Saara Tiuraniemi, kustantaja, Tammi, saara.tiuraniemi@tammi.fi, puh. 0400 873 335


Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja, Lastenkirjainstituutti, kaisa.laaksonen@lastenkirjainstituutti.fi, puh. 050 3615 639

Kuvat

Saariston prinsessa on Camilla Mickwitzin ennen julkaisematon teos, johon tekstit kirjoittaa Tuutikki Tolonen.
Saariston prinsessa on Camilla Mickwitzin ennen julkaisematon teos, johon tekstit kirjoittaa Tuutikki Tolonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Ikoniset maalaukset pääsivät kuvakirjoihin Ateneumin ja Tammen yhteishankkeessa16.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Taide kuuluu kaikille – myös meistä pienimmille. Juhlistaakseen Ateneumin uuden kokoelmanäyttelyn avautumista Tammi ja Kansallisgalleria ovat kutsuneet kotimaisia eturivin lastenkirjailijoita ja kuvittajia tulkitsemaan taideteoksia lapsia puhuttelevalla tavalla. Kuvakirjat ovat mainio tapa päästä taiteen äärelle. Kirjoihin ja kirjailijoihin voi tutustua Ateneumin Lasten lauantaissa 20.5.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme