Helsingin seudun kauppakamari

Corex Finland Oy voitti Itä-Uudenmaan yrityspalkintokilpailun

Jaa
Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön yrityspalkinto 2023 on myönnetty Corex Finland Oy:lle. Palkittu yritys on edistänyt energiatehokkuutta edistyksellisesti ja ottanut käyttöön ympäristövastuullisemman lämmitysmuodon Loviisassa sijaitsevassa hylsytehtaassaan.

Tänä vuonna Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön yrityspalkintokilpailun teemana oli Energiatehokkuus – osana kestävää kehitystä.

”Energiakriisi ja vallitseva tilanne on haastanut lyritykset lyhyessä ajassa löytämään uusia ratkaisuja energian säästämiseen. Käyttötottumuksia on muutettu monessa yrityksissä, kokoon tai toimialaan katsomatta. Kilpailuun osallistuneiden yritysten hakemuksista löytyy pieniä ja isoja investointeja, joiden kautta on saatu sekä säästöjä energiakustannuksissa että siirtymää kestävämpään suuntaan”, arvioi palkintolautakunnan ja Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön puheenjohtaja, Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm.

Corex Finland Oy on yhteistyössä Loviisan Lämmön sekä laitetoimittajien kanssa kehittänyt ekosysteemin, jonka ansiosta kiinteistön lämmönlähteenä käytetään tuotannosta tulevaa hukkalämpöä sekä kaukolämpöputkistossa olevaa paluuvettä. Muutoksen kautta yritys on päässyt kokonaan eroon raskaasta polttoöljystä ja energiakustannukset ovat pienentyneet.

”Valitsimme Corexin voittajaksi koska he ovat luoneet win-win-systeemin, jossa molemmat osapuolet hyötyvät. Hukkalämmön talteenotto yrityksissä on toteutettavissa laajasti, ja palkitsemalla Corexia haluamme esitellä tämän keinon myös muille sitä miettiville”, painottaa Enholm.

Corex Finland Oy on osa nopeasti kasvavaa belgialaista VPK-konsernin Corex-hylsydivisioonaa. VPK-konserni toimii kartonkipakkaussektorilla ja työllistää noin 6 400 henkilöä 70 tehtaallaan 20 eri Euroopan maassa. Corex Finland Oy:n Loviisan hylsytehdas sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Loviisan keskustasta. Tehdas valmistaa paperi- ja kartonkiteollisuuden hylsyjä Corexin Porin kartonkitehtaan raaka-aineista.

”Tavoitteenamme Corex Finland Oy:llä on tehdä positiivinen vaikutus työmme kautta. Olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen ja ympäristövastuulliseen toimintaan. Teemme aktiivisesti työtä energiatehokkuuden parantamiseksi ja tästä esimerkkinä on Loviisan tehtaan lämmitysjärjestelmän muutoshanke”, toteaa Corexin talous- ja operatiivinen johtaja Jaakko Helminen.

”On hienoa, että Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikkö arvosti hankettamme yrityspalkinnolla. Mietimme pitkään raskaalle polttoöljylle vaihtoehtoa ja yhteistyökumppaneiden kanssa löysimme meille sopivan ratkaisun lämpöpumppujärjestelmällä, joka käyttää tehtaan hukkalämpöä ja kaukolämmön paluuta lämmönlähteenään ja tekee siitä lämpöpumpun avulla lämpöä kiinteistölle. Energiatehokkuuden parantaminen on jatkuvaa tutkimista ja uusien ideoiden etsimistä. Tämä palkitseminen kannustaa meitä jatkossakin ja kaikki pienet sekä suuret energiansäästötoimenpiteet ovat meille tärkeitä”, toteaa Suomen hylsyteollisuuden johtaja Maarit Simola.

Itä-Uudenmaan yrityspalkinnolla halutaan vuosittain korostaa yritysten merkitystä yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentajana. Itä-Uudenmaan yrityspalkinto jaettiin jo 24. kerran Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön Elinkeinoaamussa 12.5.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katarina Enholm, palkintolautakunnan puheenjohtaja,
p. 050 635 44, katarina.enholm@brunberg.fi


Mathias Kivikoski, varapuheenjohtaja,
p. 040 570 5115, mathias.kivikoski@sok.fi


Jaakko Helminen, Corex talous ja operatiivinen johtaja,
p. 040 551 2647, jaakko.helminen@corexgroup.com


Maarit Simola, Corex Suomen hylsyteollisuuden johtaja,
p. 040 511 4194, maarit.simola@corexgroup.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin ydinkeskustan suunnittelusta puuttuu kokonaisnäkemys ja yritysten ääni31.5.2023 13:30:00 EEST | Tiedote

Helsingin seudun kauppakamari, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Kaupan liitto, Helsingin Yrittäjät ja Helsinki City Markkinointi ry sekä useat yritykset vetoavat Helsingin kaupunkiin, että kaupunki ottaisi yritykset aidosti mukaan ydinkeskustan kehittämishankkeisiin. Erillisten projektien sijaan kaupungilta halutaan kokonaissuunnitelmaa ydinkeskustan elinvoiman lisäämiseksi ja yritysvaikutusten selkeämpää arviointia.

Suomalaisyritykset kaipaavat lisää kestävän kehityksen osaamista29.5.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisyritykset arvioivat, että yritykset tarvitsevat enemmän kestävän kehityksen osaamista. Kestävän kehityksen kytkemistä tiiviimmin yritysten liiketoimintaan hidastavat vaikeudet muuttaa olemassa olevia tuotteita ja osaamisen puute organisaatioissa. Vastuullisuus ja kestävä kehitys koetaan yrityksissä yhä vaikeasti hahmotettavana aihealueena, selviää Helsingin seudun kauppakamarin ja Måndagin toteuttamasta selvityksestä Kauppakamarin jäsenyrityksille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme