Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Coronaepidemi i Kjulo fängelse — alla besök inställda till och med den 4 april

Jaa

Vid Satakunta fängelses avdelning i Kjulo har 22 fångar testats positiva och spårningen ger vid hand att samtliga fångarna i fängelset har utsatts för viruset.

22 fångar hålls isolerade med stöd av lagen om smittsamma sjukdomar och 47 fångar är satta i karantän. Sammanlagt finns det 69 fångar i Kjulo.

Alla permissioner, besök och möten har ställts in fram till den 4 april, då fångarna ska testas på nytt. Isolering och karantän innebär att endast nödvändiga aktiviteter och åtgärder kan fortgå i fängelset.

Det är inte känt om personalen i fängelset har insjuknat. Man går in för att snarast möjligt nå alla i personalen och hänvisa dem till coronatest.

På samtliga fängelser har man tagit fram beredskapsplaner för händelse av en lokal coronavirusepidemi. Brottspåföljdsmyndighetens beredskapsgrupp följer aktivt med smittläget. På enheterna tar man höjd för nya åtgärder om så skulle behövas.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

regiondirektör Pauli Nieminen
tel. +358 295 683 770
pauli.nieminen(at)om.fi

ekonomichef Petteri Kaleva
tel. +358 295 683 702
petteri.kaleva(at)om.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme