DNA Oyj

DNA:n huhtikuun 2022 myydyimmät puhelimet ja älykellot – valtaosa kaikista DNA:n myymistä puhelimista on 5G-puhelimia

Jaa

Tutut puhelinmallit Samsung Galaxy A32 5G, Apple iPhone 13 5G ja Samsung Galaxy A52s 5G ylsivät myös huhtikuussa DNA:n myydyimpien listan kärkikolmikkoon. Jo noin 90 prosenttia kaikista DNA:n myymistä puhelimista on 5G-puhelimia. Apple ja Suunto jatkavat puolestaan DNA:n myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden kärkisijoilla.

DNA:n huhtikuun 2022 myydyimmät puhelimet ja älykellot – valtaosa kaikista DNA:n myymistä puhelimista on 5G-puhelimia
DNA:n huhtikuun 2022 myydyimmät puhelimet ja älykellot – valtaosa kaikista DNA:n myymistä puhelimista on 5G-puhelimia

Tutut puhelinmallit nappasivat jälleen huhtikuussa DNA:n myydyimpien puhelinten kärkisijat: Samsung Galaxy A32 5G vei ykkössijan kolmanneksi tipahtaneelta Samsung Galaxy A52s 5G:ltä, ja Apple iPhone 13 5G jatkoi toisella sijalla.

"Kaikista DNA:n myymistä puhelimista jo noin 90 prosenttia on 5G-puhelimia. Huhtikuun myynnissä silmiinpistävintä onkin ollut edullisten 4G-yhteydellä varustettujen Android-mallien kysynnän hiipuminen. Viimeisenä myydyimpien puhelinten listalle kohoavana 4G-laitteena sinnittelee yhä Apple iPhone 11 (sijalla 14), vaikka myös iPhone-käyttäjät ovat nyt aktiivisesti päivittäneet uudempiin 5G-malleihin", kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Xiaomi onnistui nousemaan Samsungin ja Applen hallitsemalle myydyimpien listalle suositulla Xiaomi Redmi Note 10 5G -mallillaan (sijalla 11), ja OnePlus peräti kolmella 5G-mallilla. Maaliskuussa myyntiin tullut lippulaiva OnePlus 10 Pro 5G on otettu hyvin vastaan, ja laite nousikin DNA:n myydyimpien puhelinten listalla kymmenenneksi.

DNA:n myyntikanavissa puhelimia on ollut läpi alkuvuoden hyvin saatavilla. Epävarman maailmantilanteen vaikutukset laitteiden saatavuuteen ovat näkyneet lähinnä vain yksittäisissä puhelinmalleissa.

"Odotamme saatavuuden säilyvän hyvänä, mutta kevään lahjaostoksille kannattaa kuitenkin suunnata hyvissä ajoin", sanoo Aavikko.

"Alkuvuosi on puhelinuutuuksien sesonkia. Vaikka kiinnostavia uutuuksia onkin jo tullut myyntiin, on kesän lähestyessä odotettavissa vielä useampia sykähdyttäviä julkistuksia", vinkkaa Aavikko.

Apple ja Suunto jatkavat myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden kärkisijoilla

Huhtikuussa DNA:n myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden kärkikolmikkoa komistaa maaliskuun tapaan Applen ja Suunnon muodostama kolmikko pienellä muutoksella. Suunnon alkuvuoden uusi lanseeraus Suunto 5 Peak nousi tässä kuussa kolmannelle sijalle Applen Watch Series 7 -kellojen jatkaessa kärkipaikoilla. Eri älykellomallit hallitsevat huhtikuun listaa, ja listalla on kattavasti erilaisia kelloja monenlaisin hintapistein ja käyttötarkoituksin.

"Alkuvuonna on ollut nähtävissä, että hyvien, peruskäyttöön suunnattujen aktiivisuusrannekkeiden seuraajaksi haetaan usein entistä monipuolisempia ominaisuuksia, joita eri kellomallit tarjoavat houkuttelevista hintapisteistä alkaen", Aavikko toteaa.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä.

DNA:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2022

1. (3.) Samsung Galaxy A32 5G
2. (2.) Apple iPhone 13 5G
3. (1.) Samsung Galaxy A52s 5G
4. (4.) Samsung Galaxy A22 5G
5. (-) Xiaomi 11T 5G
6. (-) OnePlus 8T 5G
7. (10.) Apple iPhone 13 Pro 5G
8. (8.) Apple iPhone 13 Pro Max 5G
9. (9.) Apple iPhone 12 5G
10. (-) OnePlus 10 Pro 5G
11. (14.) Xiaomi Redmi Note 10 5G
12. (-) OnePlus Nord CE 2 5G
13. (-) Samsung Galaxy A53 5G
14. (13.) Apple iPhone 11*)
15. (12.) Samsung Galaxy S22 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet huhtikuussa 2022

1. (1.) Apple Watch Series 7 GPS
2. (2.) Apple Watch Series 7 GPS+Cellular
3. (-) Suunto 5 Peak
4. (6.) Apple Watch SE GPS
5. (7.) Samsung Galaxy Watch4 4G
6. (5.) OnePlus Watch
7. (13.) Huawei Watch GT 3
8. (15.) Honor Band 6*)
9. (14.) Samsung Galaxy Watch4 Classic 4G
10. (-) Garmin Venu 2
11. (-) Samsung Galaxy Watch4 BT
12. (8.) Huawei Watch Fit*)
13. (9.) Huawei Watch GT 2
14. (-) Huawei Watch 3 Pro LTE
15. (-) Huawei Band 6*)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

Lisätietoja medialle:

Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi 
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi 

Avainsanat

Kuvat

DNA:n huhtikuun 2022 myydyimmät puhelimet ja älykellot – valtaosa kaikista DNA:n myymistä puhelimista on 5G-puhelimia
DNA:n huhtikuun 2022 myydyimmät puhelimet ja älykellot – valtaosa kaikista DNA:n myymistä puhelimista on 5G-puhelimia
Lataa
DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko
DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 956 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

How are network connections protected against influence attempts? Several measures help maintain technical capabilities in exceptional situations10.5.2022 10:30:00 EEST | Press release

GPS signal jamming, cyberattacks and sabotage are examples of hybrid influencing aimed at weakening the ability of individuals and businesses in the targeted area to function. Concerns have recently arisen about attempts to influence Finland, which leads to the question: how well are network connections protected in Finland? Ville Virtanen, Senior Vice President, Technology at DNA, says that the operator's efforts to secure the continuity of Finnish network operations are multilayered.

Miten verkkoyhteydet on suojattu vaikuttamisyrityksiltä? Toimia teknisen kyvykkyyden säilyttämiseksi poikkeustilanteissa on useita10.5.2022 10:30:00 EEST | Tiedote

GPS-signaalien häirintä, kyberhyökkäykset ja sabotaasi ovat esimerkkejä hybridivaikuttamisesta, jolla pyritään heikentämään kohteena olevan alueen yksilöiden ja yritysten toimintakykyä. Viime aikoina uutisiin on noussut huoli Suomeen kohdistuvista vaikuttamisyrityksistä, mikä saa kysymään: kuinka hyvin verkkoyhteydet on suojattu Suomessa? DNA:n tekninen johtaja Ville Virtanen kertoo, että operaattorin toimet suomalaisen verkkotoiminnan jatkuvuuden varmentamiseksi ovat monikerroksisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme