DNA Oyj

DNA:n matkaviestinverkossa kattava NB-IoT-valmius

Jaa

DNA:n matkaviestinverkon NB-IoT-valmius kattaa nyt 85 prosenttia Suomen väestöstä ja noin puolet Suomen pinta-alasta Etelä-, Länsi- ja Keski-Suomen alueella. NB-IoT-teknologia mahdollistaa erilaisten laitteiden kytkemisen matkaviestinverkkoon ja edesauttaa siten esineiden internetin yleistymistä.

DNA:n 4G-verkossa on ollut alueellinen valmius NB-IoT-teknologian käytölle jo keväästä 2017 alkaen. NB-IoT olikin viime keväänä käyttöpilotissa Tampereen seudulla, kun Talotohtori-pilvipalvelusta tunnetun Enermixin sensoreita oli päivittäistavarakaupassa sisäilmaa mittaavaan palveluun kytkettyinä. Kevään testit osoittivat, että NB-IoT mahdollistaa yhä laajemman laitekirjon kytkemisen verkkoon kustannustehokkaasti. Sen avulla verkkoon voidaan kytkeä yhä erilaisempia sensoreita ja yhä haastavimmissa paikoissa olevia laitteita, ja näin helpottaa esimerkiksi ilmanlaadun, viemäriverkoston tai varastojen täyttöasteen valvontaa.

Matkaviestinverkkoon tehtyjen päivitysten jälkeen NB-IoT-teknologia on palvelualueellaan yritysten käytettävissä nopeasti, kunhan asiakas ja DNA:n yritysmyynti ovat siitä sopineet.

"Laajennamme NB-IoT-palvelualuetta asiakastarpeen perusteella. Kysyntää on enenevässä määrin”, sanoo radioverkkojen johtaja Jarkko Laari DNA:lta.

"Esineiden internet asettaa uudenlaisia haasteita verkkoresurssien käytölle, sillä verkkoon kytkettävien laitteiden määrän odotetaan moninkertaistuvan. NB-IoT vastaa haasteeseen osaltaan", Laari toteaa.

NB-IoT (NarrowBand Internet of Things) on tärkeä teknologinen vaihe kohti 5G-verkon palveluita, ja se mahdollistaa lukuisia esineiden internetin palveluita jo 4G-verkoissa. NB-IoT-teknologian etuina ovat vähäinen energiankulutus ja toimintavarmuus haasteellisilla kuuluvuusalueilla, ja se mahdollistaa uusia tehokkaita tapoja huolehtia esimerkiksi kuntien ja yritysten infrapalveluista. NB-IoT:n teknologisena etuna on, että se voidaan ottaa käyttöön hyvinkin nopeasti aktivoimalla uusi toiminnallisuus nykyisiin 4G LTE -verkkoihin. Yhden NB-IoT-tukiasemasolun arvioidaan pystyvän tukemaan tuhansia NB-IoT-yhteyttä käyttäviä päätelaitteita.

Lisätietoja medialle:

johtaja, radioverkot, Jarkko Laari, DNA Oyj, puh. 044 044 4949, jarkko.laari@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA TV Vuokraamo rental store now offers all movies in HD quality – Nordisk Film catalogue as the latest addition25.9.2018 11:45Tiedote

The movie selection of the DNA TV service expands today as titles in the Nordisk Film catalogue are added to available rental movies. As of today, all Vuokraamo rental movies are available in HD quality. As consumers habits change, viewers are increasingly using broadband to watch rental movies. Consumers today want all TV content to be accessible in one place at any time, and viewable with the device of their choosing.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme