DNA Oyj

DNA:n myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2019

Jaa

Samsungin uusi A-mallisto siivitti merkille huippumyynnit heinäkuussa ja Samsung ottikin peräti neljä kärkisijaa DNA:n heinäkuun Top 15 -listalla. Huawein myynti on piristynyt.

Sekä Samsung että Apple ovat DNA:n heinäkuun Top 15 -listalla molemmat viidellä eri mallilla, Honor ja Nokia kumpikin kahdella mallilla, ja Huawei-puhelimia listalla on yksi.

”Kesä on kokonaisuutena ollut laite- ja tarvikemyynnissä jälleen vilkas, ja jopa aiempiakin kesiä vilkkaampi sesonki. Oli helle tai ei, kesällä puhelimia ostetaan todella paljon”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Samsung Galaxy A40 piti listaykkösen paikan, ja toiselle sijalle nousi Samsung Galaxy A10. Samsung on tällä hetkellä varsin vahva ja hallitsee uusien mallien myötä markkinaa. Samsungin uusi mallisto kiinnostaa asiakkaita, mutta toki myös Huaweita kohdanneiden haasteiden tuoma alkukesän markkinamuutos vaikuttaa tilanteeseen osin.

Honor palasi DNA:n Top 15 -listalle heinäkuussa kahdella puhelinmallilla – 8X ja 10 – ja Huawei Nova 3 teki kovan nousun viidennelle sijalle, heti Samsungin neljän putken jälkeen.

”Huawein myynti on piristynyt. Kalleimmat laitteet tosin yhä puuttuvat myydyimpien listalta, sillä kuluttajat näyttävät niiden kohdalla vielä arvioivan tilanteen mahdollisia vaikutuksia päivityksiin. Huoli on kuitenkin nyt turha, sillä Huawein vahvistuksen mukaan nykymalleissa ei ole päivityksien osalta mitään riskiä”, Aavikko toteaa.

Myös koulujen alku tuo edullisimpien puhelimen ostajia kaupoille, kun ekaluokkalaisille hankitaan lapsen ensimmäinen puhelin tai koululaisen puhelin vaihtuu uuteen. DNA:n selvityksen mukaan 6–12-vuotiaalle lapselle hankittu puhelin on tyypillisimmin 100–200 euron hintaluokassa. Puhelimen käyttö aloitetaan ja ensimmäinen oma puhelin hankitaan useimmiten juuri kouluunmenon kynnyksellä.

Ylivoimaisesti myydyin tarvike on edelleen näytönsuojalasi. Suurin osa uusista puhelimista varustetaan sillä heti laitteen käyttöönoton yhteydessä, ja tätä DNA suosittaa myös kaikkiin uusiin koululaisten puhelimiin.


DNA:n myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2019

1. (1.) Samsung Galaxy A40
2. (3.) Samsung Galaxy A10
3. (10.) Samsung Galaxy A70
4. (2.) Samsung Galaxy A50
5. (11.) Huawei Nova 3
6. (7.) Apple iPhone XR
7. (4.) Apple iPhone 7
8. (-) Honor 8X
9. (9.) Samsung Galaxy A20e
10. (6.) Apple iPhone 8
11. (12.) Apple iPhone XS
12. (-) Honor 10
13. (-) Apple iPhone 6s
14. (-) Nokia 8.1
15. (13.) Nokia 5.1 Plus

(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/dnan-viestinta#myyntitilastot

Lisätietoja medialle:

Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu yli 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 912 miljoonaa euroa ja liiketulos 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA subscriptions now include unlimited data transfer in Sweden, Denmark, Norway and the Baltic countries25.6.2020 10:15:00 EESTPress release

DNA has improved the roaming pricing of its consumer subscriptions in Sweden, Denmark, Norway, Estonia, Latvia and Lithuania by offering unlimited data transfer in these countries as of 24 June and by including data transfer in the monthly DNA subscription fee. The improvement automatically applies to all types of subscriptions available at DNA that include a roaming feature.

DNA:n liittymissä nyt rajaton tiedonsiirto myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa25.6.2020 10:15:00 EESTTiedote

DNA on parantanut kuluttajille suunnattujen liittymiensä verkkovierailuhinnoittelua Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, missä liittymien tiedonsiirto on 24.6. alkaen ollut rajatonta ja sisältyy nyt liittymän kuukausimaksuun. Parannus koskee automaattisesti kaikkia DNA:n myynnissä olevia liittymätyyppejä, jotka sisältävät verkkovierailuominaisuuden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme