Maanmittauslaitos

Dronet kilpailevat haastavissa kuljetustehtävissä

Jaa

Pystyykö drone toimittamaan paketin maalta veneeseen? Miten onnistuu lennätys näköpiirin ulottumattomissa? Muun muassa tällaisissa haasteissa kilpaillaan Drone Tournamentissa, jonka kilpailupäivä pidetään torstaina 9.6. Otaniemessä.

Drone Tournament -haastekilpailussa testataan, miten dronet suoriutuvat uusissa ja haastavissa kuljetustehtävissä. Samalla ratkotaan tosielämän tarpeista nousseita haasteita, joita ovat tuoneet kisaan droneja hyödyntävät yritykset ja muut toimijat.

Osallistuville joukkueille on tarjolla kolme haastetta. Ensimmäisessä haasteessa dronet pyrkivät kuljettamaan paketin maalta veneeseen. Toisessa tehtävässä dronella on tavoitteena laskeutua liikkuvaan veneeseen hyödyntäen samalla satelliittipaikannustietoa muun muassa veneen sijainnista, suunnasta ja nopeudesta. Kolmannessa tehtävässä tavoitteena on lennättää dronea lennättäjän näköpiirin ulottumattomissa muun muassa videokuvaa hyödyntäen.

Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Otarannassa Luolamiehentiellä. Haastekilpailut pidetään torstaina 9.6. klo 9-15 välillä.

Hyötyä suomalaiselle drone-tutkimukselle

Drone Tournamentin järjestää teknologiatapahtumiin erikoistunut Ultrahack ja mukana kumppaneina on droneja hyödyntäviä yrityksiä. Myös alalla tehtävä tiede ja tutkimus on edustettuna: Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus FGI sekä Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT toimivat tapahtuman kumppaneina. Suomessa tehtävä droneihin liittyvä tutkimus, kuten niiden avulla tehtävä kaukokartoitus, edustavat maailman huippua.

- Droneja hyödynnetään jo nykyisin moniin tarpeisiin kuten kartoitus, maa- ja metsätalous sekä turvallisuus, joissa niiden avulla voidaan säästää niin aikaa kuin rahaakin. Tutkimme myös jatkuvasti uusia tapoja dronejen käyttöön. Mahdollisuuksia uusille innovaatioille on paljon ja niiden kehittämiseen tarvitaan niin yrityksiä kuin tieteellistä tutkimustakin. Drone Tournamentissa alan toimijat kirittävät uusinta osaamista ja hyödyntävät uusimpia teknologioita, minkä ansiosta koko alaa viedään eteenpäin, kiteyttää tutkimusprofessori Eija Honkavaara Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus FGIstä.

Yhteyshenkilöt

Tutkimusprofessori Eija Honkavaara, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus, 029 531 4716, etunimi.sukunimi@nls.fi

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä edistämme paikkatietojen tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Fastighetsköp under semestersolen eller hemma på soffan – e-handeln ökar29.6.2022 07:24:00 EEST | Tiedote

I fjol gjordes hälften mer fastighetsköp än året innan elektroniskt. Ökningen är inte överraskande, eftersom man med Lantmäteriverkets Fastighetsöverlåtelsetjänst kan köpa och sälja fastigheter snabbt, enkelt, ansvarsfullt och förmånligt: Parterna kan skriva under köpebrevet vid olika tillfällen och på olika platser, så man behöver inte resa för köpslutet. På det här sättet slipper man både resa och belasta miljön.

Kiinteistökaupat voi tehdä etelän auringosta tai kotisohvalta – sähköisten kauppojen määrä kasvussa29.6.2022 07:21:00 EEST | Tiedote

Kiinteistökauppoja tehtiin sähköisessä muodossa viime vuonna puolet enemmän kuin edeltävänä vuonna. Suosion kasvu ei yllätä, sillä Maanmittauslaitoksen Kiinteistövaihdannan palvelussa kaupanteko on nopeaa, helppoa, vastuullista ja edullista: Osapuolet voivat allekirjoittaa kauppakirjan eri aikaan ja eri paikoissa, eikä kaupan takia tarvitse matkustaa. Näin säästytään sekä matkustamiselta että ympäristön kuormittamiselta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme