Fellowmind

eCraft on nyt Fellowmind – uuden nimen ja brändin myötä myös palvelut laajenevat

Jaa

Kuudessa Euroopan maassa toimiva teknologia- ja asiantuntijayritys Fellowmind vauhdittaa kasvuaan uudistamalla brändinsä. Samalla kaikkien paikallisten yhtiöiden nimet muuttuvat yhtenäisiksi, ja myös Suomessa eCraftista tulee Fellowmind. Asiakkaille muutos tarkoittaa laajempia palveluita Euroopassa sekä palvelutason paranemista myös Suomessa.

Ville Hemmilä, maajohtaja, Fellowmind
Ville Hemmilä, maajohtaja, Fellowmind

Suomalaiset yritykset saavat nyt selkeämmin yhden uuden vaihtoehdon kumppanikseen kansainvälisen liiketoiminnan digitalisoimiseen, kun suomalainen eCraft vaihtaa nimensä Fellowmindiksi ja laajentaa tarjoomaansa kattamaan kaikki Fellowmind-konsernin palvelut Euroopassa. Fellowmind on modernien liiketoimintajärjestelmien, pilvi- ja tietoturvaratkaisujen, datan ja tekoälyn sekä modernin työskentelyn asiantuntijayritys. Se on Euroopan johtavia Microsoft-kumppaneita ja toimii Suomen lisäksi Saksassa, Hollannissa, Puolassa, Tanskassa ja Ruotsissa 35 eri toimipisteessä. 

Suomessa jo yli 20 vuotta toiminut eCraft, nyt siis Fellowmind Finland, on kasvanut nopeasti viime vuosina, ensin itsenäisesti ja myöhemmin osana Fellowmind-konsernia. Kasvu on ollut sekä orgaanista että yritysostojen kautta johdettua: yhtiön liikevaihto nousi 26 miljoonasta eurosta (2018) 45 miljoonaan euroon (2020) kahdessa vuodessa, ja vuonna 2021 kasvu on jatkunut edelleen voimakkaana. 

Tammikuussa 2019 eCraft osti EVRY Finlandin Microsoft Dynamics -liiketoiminnan. Marraskuussa samana vuonna eCraft, ruotsalainen Orango sekä Hollannissa, Ruotsissa ja Saksassa toimiva Fellowmind yhdistyivät ja loivat Euroopan johtavan Microsoft-liiketoimintaratkaisuihin ja digitaalisiin palveluihin keskittyvän yhtiön. Seuraavaksi joulukuussa 2020 eCraft osana Fellowmind Groupia osti Softaidean ja kesäkuussa 2021 Project-IT:n. 

Suomessa asiakkaina valmistavan teollisuuden ja projektituotannon sekä energian, kaupan ja palvelualojen yrityksiä

Suomessa Fellowmindin asiakkaita ovat erityisesti valmistavan teollisuuden ja projektituotannon sekä energian ja kaupan alan sekä palvelu- ja huoltoliiketoiminnan yritykset. Yhtiöllä on lukuisia pitkiä asiakkuuksia ja vankka jalansija muun muassa toiminnanohjaus- ja asiakkuudenhallintajärjestelmien toimittajana sekä datalla johdetun liiketoiminnan kehittäjänä. 

Esimerkiksi suomalainen perheyhtiö Peikko Group uudistaa globaalin toiminnanohjausjärjestelmänsä vuosien 2020-2022 aikana yhdessä Fellowmindin kanssa. Peikon ERP-projekti on yhtiön lähivuosien suurin yksittäinen investointihanke. Reima, maailman johtava toiminnallisten lastenvaatteiden valmistaja, on puolestaan rakentanut yhtenäisen, globaalin tieto- ja raportointialustan yhdessä eCraftin kanssa, ja kehittää nyt raportoinnin ja analysoinnin prosessejaan sekä tehostaa datan hyödyntämistä läpi koko globaalin organisaation Fellowmindin kanssa. Muita Fellowmindin asiakkaita Suomessa ovat esimerkiksi sähköyhtiö Vantaan Energia sekä kaivosteollisuuden teknologia- ja palveluyhtiö Normet.

Yli kolmannes suomalaisyrityksistä aikoo koronapandemian jälkeen investoida liiketoimintansa ydinjärjestelmien uudistamiseen 

Fellowmind teetti syksyllä 2021 eri toimintamaissaan tutkimuksen, jossa se selvitti muun muassa yrityksien koronapandemian jälkeistä halukkuutta teknologiainvestointeihin. Suomalaisvastaajista yli kolmannes (36 %) kertoi heidän organisaatioidensa investoivan ERP-ratkaisuun tulevien 3-5 vuoden aikana ja 39 % kertoi investointien kohdistuvan CRM-ratkaisuihin. Data-analytiikan mainitsi investointikohteena 31 % vastaajista. Tutkimukseen vastasi kuudessa eri maassa 3058 liiketoiminta- ja IT-päättäjää, joista Suomessa oli 511 vastaajaa. Julkaisemme tutkimustulokset 16.11.2021 uusilla verkkosivuillamme osoitteessa www.fellowmind.fi

Uusia työntekijöitä houkutellaan erilaisilla rekrytointiohjelmilla

Fellowmindin liikevaihto vuonna 2020 oli yli 224 miljoonan euroa ja sillä on yhteensä 1750 työntekijää. Suomessa työntekijöitä on noin 430 ja lisää palkataan jatkuvasti. Yhtiö kirittää kasvuaan muun muassa erilaisilla alanvaihto- ja koulutusohjelmilla, joilla se houkuttelee työvoimapulasta kärsivälle alalle uutta työvoimaa. Esimerkiksi Suomessa kehitetty ja erinomaisesti onnistunut alanvaihtajille suunnattu NewCrafters-ohjelma toteutettiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa myös Puolassa. 

Fellowmindin pääomistaja on Pohjois-Euroopan johtava pääomasijoittaja FSN Capital. 

Lisätietoja:

Ville Hemmilä, maajohtaja, puh. 040 069 5345, ville.hemmila@fellowmind.fi 

Pia Dahlqvist, PR- ja viestintäpäällikkö, puh. 040 526 7813, pia.dahlqvist@fellowmind.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pasi Lepisto, Recruiting Lead, eCraft part of Fellowmind
050 490 3670, pasi.lepisto@ecraft.com

Pia Dahlqvist, PR- ja viestintäpäällikkö, eCraft part of Fellowmind
040 526 7813, pia.dahlqvist@ecraft.com

Kuvat

Ville Hemmilä, maajohtaja, Fellowmind
Ville Hemmilä, maajohtaja, Fellowmind
Lataa
Lataa
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Fellowmind
Fellowmind
Linnoitustie 6B
02600 ESPOO

http://www.fellowmind.fi

Fellowmind

Fellowmind on modernien liiketoimintajärjestelmien, pilvi- ja tietoturvaratkaisujen, datan ja tekoälyn sekä modernin työskentelyn asiantuntijayritys. Se on Euroopan johtavia Microsoft-kumppaneita ja toimii Suomessa, Saksassa, Hollannissa, Puolassa, Tanskassa ja Ruotsissa 35 eri toimipisteessä. Suomessa Fellowmind toimi aiemmin nimellä eCraft ja sen asiakkaita Suomessa ovat erityisesti valmistavan teollisuuden ja projektituotannon sekä energian, kaupan ja palvelualojen yritykset. Fellowmindin liikevaihto vuonna 2020 oli yli 224 miljoonan euroa ja sillä on 1750 työntekijää. Fellowmindin pääomistaja on Pohjois-Euroopan johtava pääomasijoittaja FSN Capital.

Lue lisää: www.fellowmind.fi ja www.fellowmindcompany.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fellowmind

Uusi Microsoft Cloud for Sustainability -pilvipalvelu auttaa tallentamaan, raportoimaan ja pienentämään ympäristövaikutuksia29.6.2022 07:58:11 EEST | Tiedote

Fellowmind perustaa uuden kestävän kehityksen osaamiskeskuksen ja haluaa olla ensimmäisiä Microsoft-kumppaneita, joka toteuttaa asiakkailleen Cloud for Sustainability -ratkaisuja. Cloud for Sustainability on uusi, laajennettava SaaS-ratkaisu, joka auttaa yrityksiä tallentamaan dataa ympäristövaikutuksistaan automatisoitujen tietoyhteyksien avulla, raportoimaan niistä sekä tuottamaan käytännönläheistä tietoa vaikutusten vähentämiseksi.

Fellowmind laajentaa toimintaansa kolmeen uuteen kaupunkiin Suomessa, muuttaa uuteen toimitilaan Tampereella ja siirtää Espoon toimistonsa Helsinkiin16.5.2022 06:55:00 EEST | Tiedote

Euroopan johtava Microsoft-kumppani Fellowmind kasvaa vauhdilla Suomessa ja investoi samalla merkittävästi uusiin toimitiloihin. Yhtiön Espoon ja Tampereen toimipisteiden työntekijät saavat käyttöönsä täysin uudet tilat vuonna 2023, ja jo tämän vuoden aikana yhtiö laajenee lisäksi Ouluun, Kuopioon ja Seinäjoelle. Ville Hemmilä, Fellowmindin maajohtaja Suomessa: ”Menemme sinne, missä osaajamme haluavat työskennellä ja panostamme paljon siihen, että työpaikalle halutaan tulla.”

Tutkimus: Yritysten pandemiainvestoinnit vaarassa valua hukkaan – työkaluja liikaa, osaamista liian vähän16.11.2021 12:20:11 EET | Tiedote

Fellowmindin tuoreesta kyselytutkimuksesta käy ilmi, että suomalaisyritykset ovat investoineet merkittävästi tuottavuutta ja yhteistyötä tukeviin ratkaisuihin pandemian aikana. Silti suomalaiset suosivat asiakasyhteydenpidossa yrityksen tarjoamien työkalujen ulkopuolelle jääviä pikaviestimiä. Peräti 35 % vastaajista kertoo käyttävänsä WhatsAppia tai vastaavia pikaviestintäsovelluksia asiakkaiden kanssa viestimiseen. Samalla 37 % vastaajista kokee yrityksen tuottavuus- ja viestintätyökalujen käytön liian vaikeaksi ja vastaavasti 37 % kokee, että työkaluja on jo liian monta käytössä.

Nopeasti kasvava eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi11.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Yrityksien liiketoiminnan digitalisoimiseen erikoistunut suomalainen eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi MasterClass-koulutusohjelmansa kautta. Nyt käynnissä olevan rekrytoinnin tavoitteena on löytää kokeneita IT-alan ammattilaisia, jotka haluavat päivittää osaamistaan alueella, joka kasvaa nopeasti yritysten siirtäessä toimintojaan perinteisistä konesaleista pilvipalveluiden piiriin. Koulutusohjelma toteutetaan yhdessä Microsoftin kanssa ja se keskittyy erityisesti Azuren dataratkaisujen hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme