Kuluttajaliitto

Eduskunta päätti parannuksista kuluttajan asemaan sähkömarkkinoilla

Jaa
Kuluttajaliitto katsoo, että moni eduskunnan hyväksymistä muutoksista sähkömarkkinoiden toimintaa koskevaan lainsäädäntöön tuo parannuksia kuluttajien asemaan. Lakiehdotukset väliaikaisesta, takautuvasta sähköhyvityksestä ja maksuajan pidennyksestä, sekä sähkömarkkinalain muutoksista muun muassa toimitusvelvollisuussähkötuotteen määrittelyn osalta saatiin tällä viikolla valmiiksi.

Kuluttajaliitto on tyytyväinen siihen, että moni kuluttajan asemaa parantava muutosehdotus on nyt huomioitu eduskunnan käsittelemissä lakiesityksissä. ”Vaikka esimerkiksi sähköhyvitykseen sisältyykin vielä puutteita ja kohdentumiseen haasteita, on se silti monen kuluttajan kannalta tarpeellinen toimi tällä hetkellä”, katsoo Kuluttajaliiton varapääsihteeri Paula Pessi.

Tuen määrän vaikeaan määrittelyyn viime vuoden lopun kulutuslukujen pohjalta tehtiin nyt eduskunnassa muutos, jonka pitäisi helpottaa sähköyhtiöiden mahdollisuuksia saada hyvitykset maksuun mahdollisimman jouhevasti. ”Nopea toteutus onkin kaiken a ja o, sillä avun tarve on nyt akuutti. Mitä enemmän hyvitysten maksu viivästyy, sitä kurjempi tilanne on niitä tarvitsevien kotitalouksien kannalta”, Pessi painottaa.

Kuluttajaliitto yhtyy talousvaliokunnan huoleen pitkän määräaikaisen sähkösopimuksen viime aikoina tehneiden kotitalouksien osalta. “Sähköyhtiöiden on nyt kannettava yhteiskuntavastuuta ja löydettävä ratkaisuja helpottaakseen niiden kuluttajien asemaa, jotka pahimman hintapiikin aikaan sitoutuivat pitkiin määräaikaisiin sopimuksiin. Kalliiksi osoittautuneet sopimukset koettelevat nyt kuluttajien maksukykyä”, Pessi toteaa.

Pörssisähkö ei saa olla ainoa vaihtoehto

Jo pidemmän aikaa valmisteilla olleeseen sähkömarkkinalain muutoksia koskevaan ehdotukseen oli puolestaan aikeissa sisältyä kuluttajan kannalta todellinen vaaran paikka. Hallituksen esitys lähti siitä, että toimitusvelvollisen sähkön myyjän ainoa toimitusvelvollisuustuote olisi voinut olla myös dynaamisen hinnan sähkösopimus.

”Tämä olisi mielestämme ollut kaikkea muuta kuin kuluttajien kannalta kohtuullinen ratkaisu”, Pessi sanoo. ”Kotitalouksille on oltava tarjolla erilaisia, heidän tarpeitaan vastaavia sähkösopimuksia.”

Nyt esityksessä onkin katsottu, että pörssisähkösopimus ei ainoana toimitusvelvollisuustuotteena riittävästi takaa hinnoittelun kohtuullisuutta kuluttajien kannalta, vaan jättäisi hinnanvaihtelun riskin pelkästään kuluttajan kannettavaksi tavalla, joka voisi johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin.

Töitä tiedossa vielä seuraavallekin hallitukselle

Lakiehdotus sisältää hyviä parannuksia myös muun muassa laskutuksen ja hinnan ilmoittamisen selkeydestä ja mahdollisuudesta tarkistaa laskutetun sähköenergian hinnan oikeellisuus asiakasportaalin kautta.

Nyt tehdyt toimet ovat askelia oikeaan suuntaan, mutta paljon tehtävää jää vielä seuraavallekin hallitukselle. Tukijärjestelmää kuluttajien turvaksi vastaavan kaltaisia tilanteita varten tulee rakentaa riittävän ajoissa ennakoiden ja tukien oikea kohdentuminen on pohdittava huolellisesti. "Kotitalouksien selviytyminen kriisitilanteissa tulee pystyä turvaamaan, jotta talousahdingolta vältytään”, Kuluttajaliiton varapääsihteeri Paula Pessi summaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kuluttajaliitto
Kuluttajaliitto
Ritarikatu 1 B
00170 HELSINKI

info@kuluttajaliitto.fihttps://www.kuluttajaliitto.fi/

Suomen ainoa yleinen kuluttajien ja julkisten palvelujen käyttäjien edunvalvonta-, koulutus- ja neuvontajärjestö.

Finlands enda allmänna intressebevaknings-, utbildnings- och rådgivningsorganisation för konsumenterna och användare av offentliga tjänster.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuluttajaliitto

Pääkaupunkiseudun Kuluttajat: Selvyyttä lippukäytäntöihin ja seniorit paremmin huomioon HSL-alueella26.5.2023 14:37:25 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun Kuluttajat ry ottaa kantaa HSL:n lipputyyppeihin ja palveluiden hinnoitteluun. Yhdistyksen mielestä epäselvä lippujärjestelmä aiheuttaa sekaannusta ja tarjolla olevien lipputyyppien tulkinta on vaikeaselkoista. Lisäksi yhdistys katsoo, että satunnaisesti matkustavien, kuten esimerkiksi ikäihmisten, kertamatkan kallis lipun hinta vähentää halua julkisilla liikkumiseen.

Kuluttajien ylivelkaantumisen hillitseminen vaatii monipuolisia keinoja10.5.2023 15:44:09 EEST | Tiedote

Kuluttajaliiton valtuusto toteaa kannanotossaan, että kuluttajien ylivelkaantumisen ennaltaehkäisyyn tähtäävien toimienpiteiden edistäminen ja jo syntyneiden ongelmien ratkaiseminen ei saa jäädä tulevalla hallituskaudella valtion ylivelkaantumisen hoidon varjoon. Maamme hallituksen ja eduskunnan tulee huolehtia siitä, että kuluttajien talousahdingon syntymistä ennaltaehkäisevät, sekä talousongelmia korjaavat monipuoliset toimenpiteet otetaan osaksi tulevaa hallitusohjelmaa.

Hundar i husbolag – Konsumentförbundets jurist listar de vanligaste problemen som förekommer24.4.2023 09:40:56 EEST | Tiedote

I Finland finns det ungefär 700 000 hundar och under coronatiden så ökade takten av registrering av hundar. Trots att hunden ofta är ägarens bästa vän, är den nödvändigtvis inte alltid grannens bästis, påminner Konsumentförbundet på hunddagen den 24.4. Hunden och i all synnerhet dess skall är en av de främsta orsakerna till spända grannförhållanden. Kristel Pynnönen Andersson som ansvarar för boendefrågor på Konsumentförbundet listade de främsta problemen samt spelreglerna gällande hundar samt boende.

Koira taloyhtiössä – Kuluttajaliiton juristi listaa yleisimmät ongelmatilanteet24.4.2023 09:23:51 EEST | Tiedote

Suomessa on arviolta 700 000 koiraa ja koronavuosien aikana koirien rekisteröintivauhti kiihtyi entisestään. Vaikka koira voikin olla omistajalleen paras mahdollinen kaveri, se ei välttämättä aina ole sitä samaa naapureille. Koirat ja koirien haukunta on yksi yleisimmistä syistä, miksi naapurien kärsivällisyys voi olla koetuksella. Kuluttajaliiton asumisasioista vastaava juristi Kristel Pynnönen Andersson listasi keskeisimmät koiriin ja asumiseen liittyvät pelisäännöt ja tilanteet, joista neuvontapuhelimeen tulee eniten kysymyksiä.

Orpo kysyi – järjestöt vastasivat18.4.2023 13:35:25 EEST | Tiedote

Tuleva hallitus ja eduskunta ovat suurten kysymysten äärellä. Mihin suuntaan Suomi lähtee? Miten yhteiskuntaamme kehitetään? Hallitustunnustelija Petteri Orpo on esittänyt puolueille joukon kysymyksiä kartoittamaan toivottuja suuntaviivoja sekä konkreettisempia toimia. Kolme vahvaa kotitalouksien ja kuluttajien edunvalvontajärjestöä, Marttaliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Kuluttajaliitto, yhdistivät voimansa ja vastasivat kukin oman toimialueensa ja osaamisensa kannalta olennaisimpiin kysymyksiin. Kokosimme vastaukset yhteen. Katso alta mihin kysymyksiin ja miten järjestöt vastasivat!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme