Ehdokkaat kansainvälisen LUMA StarT Award 2018 -palkinnonsaajaksi valittu
Luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian monialaista projektioppimista, oppimisen iloa ja hyvien opetuskäytänteiden jakamista tukeva yhteisöllinen StarT on Helsingin yliopiston hallinnoiman LUMA-keskus Suomen järjestämä toimintamalli vuodesta 2016 alkaen. Lukukaudelle 2017-2018 ilmoittautui mukaan 500 projektia ja 100 hyvää käytännettä 20 maasta. Sekä kansallisesti että kansainvälisesti on jaettu erinomaisia opetuskäytänteitä sekä luovia lasten ja nuorten tekemiä projekteja, joista huokuu oppimisen riemu ja yhdessä tekemisen ilo!
Parhaat projektityöt sekä hyvät opetuskäytänteet palkitaan
Tuomaristo on valinnut LUMA StarT Award 2018 ehdokkaat, joita on kymmenen kahdessa eri sarjassa. Sarjat ovat 1) lasten ja nuorten tiimien projektityöt ja 2) oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet. Tuomariston äänien lisäksi ehdokasvalintaan on vaikuttanut StarTin YouTube kanavalla pidetty kansainvälinen yleisöäänestys.
Pääpalkintona on matka Suomeen ja 5.6.2018 järjestettävään StarT-gaalaan, joka on StarT-kauden huipentava elämyksellinen palkintojenjakotilaisuus.
International LUMA StarT 2018 -palkinto myönnetään kolmelle parhaalle lasten ja nuorten ryhmälle eli tähtitiimille. Projektitöiden yksityiskohtaisempiin arviointikriteereihin voit tutustua täällä.
LUMA StarT Education 2018 -palkinto myönnetään kolmelle parhaalle oppimisyhteisölle. Arviointikriteereissä on korostettu yhteisöllisyyden rakentamista sekä yhteistyötä ulkopuolisten tahojen ja muiden oppimisyhteisöjen kanssa. Hyvien käytänteiden yksityiskohtaisempiin arviointikriteereihin voit tutustua täällä.
StarTissa tärkeintä on yhteisöllisyys sekä onnistumisen ja oivaltamisen ilo
Lapset ja nuoret ovat työskennelleet lukuvuonna 2017-2018 opettajiensa johdolla oppimisyhteisöissään luonnontieteiden, matematiikan, teknologian, sekä monien muiden aineiden parissa monialaisissa, ilmiöpohjaisissa ja yhteisöllisissä projekteissa, joihin he ovat saaneet taustatukea ja materiaalia LUMA-keskus Suomen StarT-hankkeelta:http://www.luma.fi/start/ .
"StarT on innostanut lapsia ja nuoria sekä opettajia ympäri maailmaa. Mukaan hakeneet projektityöt ja oppimisyhteisöjen hyvät käytänteet ovat korkeatasoisia. Niistä välittyy oivaltamisen ja onnistumisen ilo, joka on yksi StarTin päätavoitteista. Jakamalla parhaita ideoita tehtyjen videoiden kautta kaikki oppivat toisiltaan”, sanoo LUMA-keskus Suomen johtaja, professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta.
Tuomariston valitsemien International LUMA StarT Award 2018 -ehdokkaiden projekteja sekä hyviä opetuskäytänteitä kuvaaviin videoihin voit tutustua StarTin YouTubessa. Käy tutustumassa, inspiroidu ja opi uutta!
The International LUMA StarT Education Award nominees 2018 (best practice nominees):
The International LUMA StarT Award nominees 2018 (project nominees):
|
Media ja yleisö on lämpimästi tervetullut kansainväliseen StarT-gaalaan, joka järjestetään tänä vuonna Tampereella 5.6.2018.
Hankkeesta antavat lisätietoja seuraavat henkilöt:
Hankkeen johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi / Helsingin yliopisto, 050 514 1450, maija.aksela@helsinki.fi
Projektipäällikkö, kansainväliset asiat, Anette Markula, LUMA-keskus Suomi / Helsingin yliopisto, anette.markula@helsinki.fi
Yhteyshenkilöt
Riitta-Leena InkiViestinnän asiantuntija
Puh:+358 50 448 5770riitta-leena.inki@helsinki.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Yli 30 000 hakijaa Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin korkeakoulujen yhteishaussa30.3.2023 18:56:12 EEST | Tiedote
Suosituin hakukohde oli oikeusnotaarin koulutusohjelma. Uusi terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma nousi ylivoimaisesti suosituimmaksi maisteriohjelmaksi.
Helsingin yliopiston rehtorina jatkaa Sari Lindblom30.3.2023 13:31:30 EEST | Tiedote
Lindblom on toiminut yliopiston rehtorin tehtävässä vuodesta 2020 lähtien. Rehtorin uusi viisivuotinen toimikausi alkaa 1.8.2023.
Ulkomailla syntyneillä hoiva-alan työntekijöillä keskimääräistä vähemmän sairauspoissaoloja29.3.2023 11:17:43 EEST | Tiedote
Ulkomailla syntyneillä hoiva- ja hoitotyöntekijöillä oli selvästi Suomessa syntyneitä pienempi riski jäädä yli kymmeneksi päiväksi pois työstä sairauden vuoksi. Tuoreessa tutkimuksessa vertailtiin ulkomailla ja Suomessa syntyneiden hoiva- ja hoitotyöntekijöiden sairauspoissaoloja Suomessa.
Haitalliset lapsuuskokemukset lisäävät itsensä vahingoittamisen riskiä28.3.2023 09:29:31 EEST | Tiedote
Nuorten itsensä vahingoittaminen on verrattain yleistä, ja sen vaikutukset koskettavat myös heidän lähipiiriään. Lapsuusajan kokemusten lisäksi vahingoittamiseen vaikuttaa myös perheen tulotaso.
Väsymättömälle mediaesiintyjälle Timo Miettiselle Snellman-palkinto27.3.2023 18:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston J.V. Snellman -palkinto on vuodesta 1981 lähtien jaettu tieteellisen tiedon ansiokkaana välittäjänä kunnostautuneelle yliopistolaiselle. Tänä vuonna palkinnon pokannut akatemiatutkija Timo Miettinen on tullut monelle tutuksi Eurooppa ja EU-asioiden taustoittajana ja tulkitsijana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme