Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskuksen rahoituksella tukea työllisyyden ja digiosaamisen edistämiseen sekä ilmastonmuutokseen sopeutumiseen

Jaa

ELY-keskus myönsi Pohjois-Karjalaan alkuvuodesta kehittämisrahoitusta yli 4,7 miljoonaa euroa. Eniten tukea myönnettiin digiosaamista, työllisyyttä ja osallisuutta parantavaan toimintaan. Maaseuturahaston vajaan puolen miljoonan euron tuella käynnistyvät yli miljoonan euron investoinnit. Uuden ohjelmakauden yritystukihaku on lähtenyt hyvin käyntiin.

ELY-keskus myönsi vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Pohjois-Karjalan yrityksille ja yhteisöille yhteensä yli 4,7 miljoonaa euroa erilaista kehittämisrahoitusta. Tästä suurin osa (4,1 miljoonaa euroa) oli Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankkeita. ESR-rahoitus on kohdentunut digiosaamista, työllisyyttä ja osallisuutta parantavan toiminnan tukemiseen.

Tarkemmat tiedot ELY-keskuksen Pohjois-Karjalaan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myöntämästä rahoituksesta löytyvät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta. Rahoituskatsauksesta selviää tukisummien lisäksi, kenelle tukia on myönnetty.

Maaseuturahaston jatkuvasta hausta myönnettiin yritystukea hieman yli 314 tuhatta euroa ja hankerahoitusta noin 167 tuhatta euroa. Näiden avulla maakunnassa käynnistyvät yli miljoonan euron investoinnit. Maaseuturahaston elpymisvarojen hakemukset painottuivat aurinkopaneeleihin ja ilmalämpöpumppuihin. Kaikkiin rahoitettaviin hakemuksiin ei ole vielä päästy tekemään tukipäätöksiä, koska tarvittava aluetukijakokartta on EU:ssa hyväksyttävänä.

Rakennerahasto-ohjelmakausien vaihdos näkyy rahoituksessa siten, että yritysten kehittämisavustuspäätöksiä ei ole vuoden alussa tehty. Maaliskuun puolivälissä käynnistyneeseen hakuun on yritystukihakemuksia jätetty jo 20 kappaletta ja niissä on haettu avustusta yli 12 miljoonaa euroa. Ensimmäiset päätökset päästään tekemään todennäköisesti alkukesällä.

ESR+- ja EAKR-kehittämishankkeiden haut avautunevat toukokuun alussa. Maakunnallisissa painotuksissa näkyvät mm. yritysten kehittämistarpeet, työvoiman rekrytointihaasteet, jatkuva oppiminen sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen.

Yrityksille myönnettiin erilaisten kehittämispalveluiden hankintaan tukea liki 90 tuhannella eurolla. Eniten palveluita myönnettiin kasvu, kansainvälistyminen ja uudistuminen -teemaisiin konsultointeihin.

Uutena rahoitusinstrumenttina toimii EU:n kertaluontoisesta elpymisvälineestä rahoitettava RRF-tuki (Recovery and Resilience Facility), jolla edistetään erityisesti vihreää siirtymää. Rahoituksella tuetaan yritysten kilpailukykyä, investointeja ja osaamista. Kevään aikana on ollut rahoitushakuja mm. akkuteollisuuden, kierrätys- ja uudelleenkäyttöinvestointien ja energiahankkeiden osalta. RRF-rahoitusta myöntävät Business Finland ja työ- ja elinkeinoministeriö. ELY-keskusten RRF-koordinaattorit ohjaavat ja neuvovat toiminnanharjoittajia sekä kuntia ja muita yhteistyötahoja hankkeiden ympäristöprosesseihin liittyvissä asioissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 0295 026 091, Etelä-Savon ELY-keskus
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 0295 026 086, Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus

Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Jarmo Heikkilä, p. 0295 021 165, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme