Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskus myönsi Pohjois-Karjalan yrityksille ja yhteisöille tukea vuoden toisella neljänneksellä yhteensä liki 2,3 miljoonaa euroa

Jaa

Maaseuturahaston 1,3 miljoonan euron yritystuella käynnistyvät yli 3,5 miljoonan euron investoinnit. Uuden ohjelmakauden yritystukihaku on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta päätöksiä ei olla päästy tekemään järjestelmäongelmien vuoksi.

ELY-keskus myönsi huhti–kesäkuun aikana maakunnan yrityksille ja yhteisöille yhteensä liki 2,3 miljoonaa euroa erilaista kehittämisrahoitusta. Tuesta suurin osa myönnettiin EU:n maaseuturahastosta.

Maaseuturahaston jatkuvasta hausta myönnettiin yritystukea yli 1,3 miljoonaa euroa, jolla käynnistyvät yli 3,5 miljoonan euron investoinnit. Maaseuturahaston hankerahoitusta eri yhteisöille myönnettiin yli 882 tuhatta euroa. Yritystukea myönnettiin 22 eri kohteelle ja hankerahoitusta 25 eri hankkeelle.

Rakennerahasto-ohjelmakausien vaihdos näkyy rahoituksessa siten, että yritysten kehittämisavustuspäätöksiä ei olla vuoden toisella vuosineljänneksellä päästy tekemään EURA2021-järjestelmän ongelmien vuoksi. Ensimmäiset päätökset päästään tekemään todennäköisesti syys–lokakuun aikana.

ESR+- ja EAKR-kehittämishankkeiden haut avautuivat toukokuun alussa. Ensimmäisen haun painopisteenä oli rekrytointiin ja työperäiseen mahanmuuttoon liittyvien palveluiden ja osaamisen kehittäminen, jatkuvan oppimisen edistäminen työelämässä ja koulutuksessa aliedustettujen toimintaryhmien ohjaus ja neuvonta sekä osallisuutta ja toimintakykyä edistävä.

EU:n uuden ohjelmakauden aikana jätettyjä hakemuksia on kesäkuun loppuun mennessä kertynyt yhteensä 270. Vaikka järjestelmät eivät vielä mahdollista päätöksentekoa hakemuksista, ELY-keskus on omissa sisäisissä prosesseissaan vienyt hakemuksia eteenpäin. Näin päätöksiä päästään tekemään mahdollisimman pian, kun järjestelmät tämän mahdollistavat.

Pohjoiskarjalaisille yrityksille myönnettiin erilaisten kehittämispalveluiden hankintaan tukea yli 90 tuhannella eurolla. Eniten palveluita myönnettiin kasvu, kansainvälistyminen ja uudistuminen -teemaisiin konsultointeihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 0295 026 091, Etelä-Savon ELY-keskus
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 0295 026 086, Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus

Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Jarmo Heikkilä, p. 0295 021 165, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Hautalammen kaivoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta täydennyspyyntö FinnCobalt Oy:lle (Outokumpu)20.9.2022 13:07:48 EEST | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointiselostusta eli YVA-selostusta on täydennettävä etenkin hankekuvauksen sekä pohja- ja pintavesien nykytilan ja vaikutustenarvioinnin osalta. Muut täydennystarpeet liittyvät mm. kaivannaisjätteiden karakterisointiin ja hallintaan, luonnon säteilyvaikutuksien, maaperävaikutuksien, painuma- ja tärinävaikutuksien sekä luontovaikutusten arviointiin ja edelleen Natura-arviointiin.

Valkoposkihanhet saivat Pohjois-Karjalassa keväällä aikaan mittavia viljelysvahinkoja14.9.2022 12:37:03 EEST | Tiedote

Kylmän kevään ja suurten valkoposkihanhimäärien takia kevään 2022 tilanne oli vaikea maanviljelijöille. Korvaushakemuksia valkoposkihanhien keväällä aiheuttamista vahingoista tuli Pohjois-Karjalan ELY-keskukseen noin 200 kappaletta. Vahinkoja syntyi lähes 6700 hehtaarille ja vahinkojen kokonaismäärä oli 2,1 miljoonaa euroa. Vahingot kohdistuivat pääosin nurmipelloille, mutta vahinkoja tuli myös syysviljoille, öljykasveille sekä apilan ja nurmien siemenviljelyksille. Pahimmin vahingoista kärsittiin Keski-Karjalassa eli Kiteen, Tohmajärven ja Rääkkylän alueella, mutta myös Joensuussa ja Liperissä oli laajoja vahinkoja (kts. liitetaulukko). Keskimääräinen korvaussumma hehtaarilta oli maakunnassamme 243 euroa, tässä on kuitenkin suurta kuntakohtaista vaihtelua riippuen mm. tuhoasteesta ja korvauksen kohteena olevasta viljelykasvista. Korvaushakemukset on käsitelty ja korvaukset kevätvahinkojen osalta maksettu. Hanhien syysmuuttoon varaudutaan mm. karkottamalla ja ampumalla Pohjois-Karjalas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme