Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskus myönsi Pohjois-Karjalassa huhti–kesäkuussa lähes kaksinkertaisen määrän kehittämisrahoitusta alkuvuoteen verrattuna

Jaa

ELY-keskus myönsi 1.4.–30.6.2021 maakunnan yrityksille hieman alle 11 miljoonaa euroa kehittämisrahoitusta. Vertailun vuoksi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä myönnettiin erilaisia tukia yhteensä n. 6,3 miljoonaa euroa.

ELY-keskus myönsi 1.4.–30.6.2021 maakunnan yrityksille hieman alle 11 miljoonaa euroa kehittämisrahoitusta. Vertailun vuoksi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä myönnettiin erilaisia tukia yhteensä n. 6,3 miljoonaa euroa.

Yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin n. 4,65 miljoonaa euroa rakennerahasto-ohjelmasta, yritysrahoitusta maaseutuohjelmasta lähes 2 miljoonaa euroa ja yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin hieman alle 100 tuhatta euroa.

Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettiin maakunnan kehittämishankkeita lähes 3,4 miljoonalla eurolla. Maaseudun hanketukea ELY-keskus myönsi n. 423 tuhatta euroa. Maaseutuyritysten koronatukea myönnettiin hieman alle 160 tuhatta euroa.

Tarkemmat tiedot ELY-keskuksen Pohjois-Karjalaan vuoden toisen vuosineljänneksen aikana myöntämästä rahoituksesta ilmevät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta. Rahoituskatsauksesta näkyy tukisummien lisäksi kenelle tukia on myönnetty.

Yleiskatsaus rahoituskauden vaihtumiseen, tulevat rahoitushaut

Itäsuomalaiset yritykset voivat hakea jatkuvana hakuna kehittämisavustusta, maaseudun yritystukea ja kehittämispalveluja. Voittoa tavoittelemattomat julkiset ja yksityiset yhteisöt ja säätiöt voivat hakea yritysten toimintaympäristön kehittämisavustusta.

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta on jatkuvana hakuna haettavana rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta ja Euroopan aluekehitysrahastosta ohjelman mukaisiin hankkeisiin. Rahoitusta voidaan myöntää hankkeisiin, jotka lisäävät ihmisten osaamista, työllisyyttä ja osallisuutta.

Yrityksen kehittämisavustuksen nykyisen EU-ohjelmakauden rahoituksen haku on tämänhetkisen tiedon mukaan päättymässä 31.10.2021 eli aiemmin ilmoitettua myöhemmin. Uuden EU-ohjelmakauden rahoituksen haun on tarkoitus käynnistyä 1.11.2021. Nykyisen EU-ohjelmakauden varat eivät kaikilla alueilla tule riittämään kaikkiin sinänsä rahoituskelpoisiin yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin.

React-EU-lisärahoitushaku covid-19-pandemian aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamiseen ja uuden kasvun luomiseen päättyi 31.8.2021.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 muutoksella 4.8.2021 on ohjelmaan lisätty EU:n elpymisvälineen toimenpiteet maaseuturahaston toimeenpanon osalta. Elpymispaketissa tulee lisärahoitusta maaseudun yritystoiminnan kehittämiseksi myös uusiin kohteisiin. Rahoituksen hakeminen maaseuturahaston elpymisvälineen yrityshankkeisiin ei ole vielä tällä hetkellä (3.9.2021) mahdollista, mutta haku avautuu syksyn 2021 aikana.

Maaseutuohjelman siirtymäkaudella vuosina 2021–2022 yritysten kehittämisen rahoittamiseen on käytettävissä siirtymäkauden määräraha, josta on mahdollista hakea tukea jatkuvasti entisin ehdoin, sekä elpymisvälineen määräraha.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 044 246 4670, Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus

Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Pekka Tahvanainen, p. 0295 026 107, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme