Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskus myönsi Pohjois-Karjalassa yrityksille kehittämisrahoitusta yli 7,4 miljoonaa euroa heinä–syyskuussa

Jaa

ELY-keskus myönsi 1.7.–30.9.2021 maakunnan yrityksille yli 7,4 miljoonaa euroa erilaista kehittämisrahoitusta. Jo pelkästään 5,5 miljoonan euron yrityksen kehittämisavustuksella syntyy arviolta n. 131 uutta työpaikkaa, n. 38 miljoonaa euroa uutta liikevaihtoa ja n. 18,6 miljoonaa euroa lisää vientiä.

ELY-keskus myönsi 1.7.–30.9.2021 maakunnan yrityksille yli 7,4 miljoonaa euroa erilaista kehittämisrahoitusta.

Yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin yli 5,5 miljoonaa euroa rakennerahasto-ohjelmasta, yritysrahoitusta maaseutuohjelmasta yli 700 tuhatta euroa ja yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin hieman yli 90 tuhatta euroa.

Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettiin maakunnan kehittämishankkeita yli 700 tuhannella eurolla. Maaseudun hanketukea ELY-keskus myönsi liki 276 tuhatta euroa. Maaseutuyritysten koronatukea myönnettiin hieman yli 46 tuhatta euroa.

ELY-keskuksen myöntämällä reilun 5,5 miljoonan euron yrityksen kehittämisavustuksella vaikutetaan siihen, että Pohjois-Karjalan yrityksissä syntyy noin 131 uutta työpaikkaa ja n. 38 miljoonaa euroa uutta liikevaihtoa. Lisäksi rahoituksen arvioidaan lisäävän vientiä noin 18,6 miljoonalla eurolla. Maaseuturahaston 700 tuhannen euron yritystuella taas käynnistyvät lähes 2 miljoonan euron kehittämisinvestoinnit.

Tarkemmat tiedot ELY-keskuksen Pohjois-Karjalaan vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana myöntämästä rahoituksesta löytyvät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta. Rahoituskatsauksesta näkyy tukisummien lisäksi kenelle tukia on myönnetty.

Alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakausi 2021–2027 käynnistyy marraskuussa

Alue- ja rakennepolitiikan ohjelman, Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027, toimeenpano käynnistyy 1.11.2021. Ohjelmasta on Pohjois-Karjalalle tulossa seuraavan seitsemän vuoden aikana EU:sta noin 148 miljoonaa euroa. Se on 129 euroa asukasta kohden. Tämä on neljänneksi suurin osuus Suomen maakunnista asukasmäärään suhteutettuna.

Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelma sisältää Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) sekä Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF).
Maakunnassa valmistellaan ohjelman rahoitushakujen avaamista sekä infotilaisuuksia ohjelman sisällön ja toiminnan tiedottamiseksi.

Maaseuturahaston elpymisvarojen haku käynnistynyt 

Maaseudun mikro- ja pienyritykset voivat hakea tukea investointeihin, jotka edistävät uusiutuvan energian käyttöönottoa ja yrityksen energia- ja resurssitehokkuutta. Investoinnit rahoitetaan EU:n elpymisvaroista, joilla helpotetaan toipumista koronakriisistä. Ensimmäinen hakujakso päättyy 15.11.2021.

Maaseutuohjelman siirtymäkaudella vuosina 2021–2022 yritysten kehittämisen rahoittamiseen on käytettävissä siirtymäkauden määräraha, josta on mahdollista hakea tukea jatkuvasti entisin ehdoin, sekä elpymisvälineen määräraha.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 044 246 4670, Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus

Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Pekka Tahvanainen, p. 0295 026 107, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme