Suomen Lontoon instituutti

Emilie Gardberg aloittaa Suomen Lontoon-instituutin johtajana

Jaa

Gardbergilla on pitkä kokemus kulttuurialan johtotehtävistä.

Suomen Lontoon-instituutin johtajana on aloittanut nelivuotiskaudella Emilie Gardberg. Gardbergilla on laaja kokemus johtotehtävistä kulttuurialalla. “Brexitin myötä kahdenvälinen yhteistyö brittien ja Suomen välillä korostuu entisestään. Toisaalta instituutin toinen vastuumaa Irlanti pysyy EU:ssa, joten mahdollisuudet toimia monissa verkostoissa samanaikaisesti jatkuvat ja vahvistuvat. Tuleva nelivuotiskauteni on kiinnostavien uusien avausten aikaa”, Gardberg sanoo.

Emilie Gardberg (s. 1976), MA, on aiemmin työskennellyt Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtajana ja Turun filharmonisen orkesterin intendenttinä. Syksyn 2017 hän vietti stipendiaattina yhdessä maailman johtavista ajatushautomoista, Wilson Centerissä Washington DC:ssä. Gardberg valmistui taiteiden maisteriksi Columbian yliopistosta New Yorkista 2008 ja tätä ennen musiikkipedagogiksi Turun AMK:n Taideakatemiasta. Hän opettaa taidehallintoa ja johtajuutta vierailevana luennoitsijana useissa korkeakouluissa.

Gardberg on erityisen kiinnostunut taiteen yhteiskunnallisesta vaikutuksesta. Hän on aikaisemmissa tehtävissään tarkastellut taidetta muun muassa tasa-arvon, ympäristön ja rauhantyön näkökulmista. Parhaillaan hän valmistelee kirjaa taidemusiikin maailmaa parantavista vaikutuksista.

“Emilie tuo instituuttiin vankkaa taidealan johtamiskokemusta yhdistettynä haluun tehdä maailmasta reilumpi paikka. Hän on todistanut Turussa olevansa idearikas ja taitava yhteistyön rakentaja. Juuri kulttuuriset sillanrakennustaidot ovat tarpeen Britannian määritellessä uudelleen paikkaansa Euroopassa”, instituutin hallituksen puheenjohtaja Tommi Laitio sanoo.

Instituutin edellisen johtajan Pauliina Ståhlbergin, MA, nelivuotiskaudella instituutti on keskittynyt voimakkaasti tasa-arvon edistämisen, nykytaiteeseen ja -sirkukseen.

Viime vuonna Britannia nousikin suomalaisen sirkuksen ykkkösvientimaaksi. Instituutti on myös tukenut uransa alkuvaiheessa olevia taiteilijoita.

“Oikeassa kohdassa saatu pienikin tuki ja esittely oikeille ihmisille voivat avata valtavasti mahdollisuuksia. Suomalainen rohkeus, hulluus ja laadukas tekeminen kiinnostavat Britanniassa. Täällä on suuria yleisöjä marginaalisemmillekin taidemuodoille ja paljon mahdollisuuksia yhteistyölle”, Ståhlberg kertoo.

Suomen Lontoon-instituutti on suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntija Britanniassa ja Irlannissa. Instituutti tunnistaa muutostekijöitä taiteen, kulttuurin ja yhteiskuntatieteiden kentillä ja rohkaisee uusia näkökulmia nykypäivän ongelmiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Emilie Gardberg
+358 44 088 3379
emilie.gardberg@fininst.uk

Tommi Laitio
Suomen Lontoon-instituutin hallituksen puheenjohtaja
+358 50 563 4950

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme