Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Engelinaukion muotopuille tehdään pienennysleikkaus

Jaa

Engelinaukion ja Juhani Ahon puiston muotoon leikatuille lehmuksille tehdään pienennysleikkaus 11. maaliskuuta alkavalla viikolla.

Engelinaukio. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Scanfoto
Engelinaukio. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Scanfoto

Pienennysleikkaus on 10–20 vuoden välein tehtävä hoitotoimenpide. Sen lisäksi tehdään tasaavia hoitoleikkauksia 1–2 kertaa vuodessa. Staran arboristit tekevät leikkaukset.

Kaupunkiympäristön toimiala on teettänyt Engelinaukion puiden leikkauksesta selvityksen ja hoitosuunnitelman ruotsalaisella Sven A. Hermelin AB -maisema-arkkitehtitoimistolla, joka on pohjoismaiden johtavia historiallisten puistojen asiantuntijoita.

Eirassa sijaitseva Engelinaukio on Helsingin parhaiten säilyneitä puistoja ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kokonaisuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

aluesuunnittelija
Jere Saarikko
puh. 09 310 39857
jere.saarikko@hel.fi

puistovastaava
Pekka Engblom
puh. 09 310 38525
pekka.engbom@hel.fi

Kuvat

Engelinaukio. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Scanfoto
Engelinaukio. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Scanfoto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen reitti avautuu 24.5. – Töölönlahdenkadulla viimeistelytöitä kuluvalla viikolla16.5.2019 13:29:44 EESTTiedote

Rakennustyöt etenevät Töölönlahdenkadulla sekä Oodin ja Musiikkitalon välissä Kansalaistorin ja Makasiinipuiston ympäristössä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku helpottuu alueella, kun Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen kävely- ja pyöräilyreitti avautuu perjantaina 24.5. Tällä ja ensi viikolla Töölönlahdenkadulla tehdään asvaltointia ja viimeistellään kiveyksiä.

Katutyö haittaa liikennettä Kantelettarentiellä16.5.2019 12:45:11 EESTTiedote

Kantelettarentiellä Kannelmäessä on meneillään katutyö, jonka yhteydessä rakennetaan uusi kävelytie ja pyörätie sekä uusitaan alueen vesihuollon linjoja sekä johtoja. Toukokuussa Kantelettarentieltä Kauppakeskus Kaaren menevä oma kaista sulkeutuu ja kaikki liikenne tulee kulkemaan kiertoliittymän kautta. Jalankulku ja pyöräliikenne siirretään Kauppakeskus Kaareen menevälle suljetulle ajokaistalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme