Tampereen yliopisto

Englanninkielisiin maisteriohjelmiin hyväksyttiin yli 1 000 opiskelijaa

Jaa
Tammikuussa päättyneessä Tampereen yliopiston englanninkielisten maisteriohjelmien haussa vastaanotettiin ennätysmäärä hakemuksia, joista kaikkiaan valituksi tuli 1 097 hakijaa. Tarjolla oli 35 englanninkielistä maisteriohjelmahakukohdetta. Opinnot alkavat elokuussa 2023.
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Hakukohteisiin jätettiin yhteensä lähes 10 000 hakemusta ja yksittäisiä hakijoita oli yhteensä 5 295. Hakijoiden oli mahdollista hakea kolmeen eri koulutukseen.

Eniten valittuja oli Computing Sciences -ohjelman hakukohteisiin Software, Web & Cloud (87 valittua opiskelijaa), Statistical Data Analytics (68), Human-Technology Interaction (50) ja Data Sciences (45). Myös Electrical Engineering -ohjelman hakukohteen Wireless Communications and RF Systems hyväksyttiin 50 opiskelijaa. Lisäksi Sustainable Digital Life -ohjelmaan valittiin 44, Public and Global Health -ohjelmaan 42 ja Industrial Engineering and Management -ohjelman Business and Technology -hakukohteeseen valittiin 41 opiskelijaa.

Hyväksytyt opiskelijat edustavat 73:a eri kansalaisuutta. Hyväksytyistä opiskelijoista 10 prosenttia oli Suomesta. EU/ETA-alueen sisältä hyväksyttyjä oli 7 prosenttia ja EU/ETA-alueen ulkopuolisia 83 prosenttia. Hyväksyttyjä opiskelijoita oli 21 prosenttia kaikista hakijoista. 

Uusia kansainvälisiä opiskelijoita on hyväksytty nyt tänä keväänä enemmän kuin aikaisempina vuosina. Lahjakkaiden hakijoiden määrä on kasvanut ja siitä olemme erityisen iloisia yliopistolla. Haluan lähettää kaikille valituille lämpimät onnittelut, nähdään syksyllä! sanoo koulutuksen vararehtori Marja Sutela.

Kaikille hakijoille on ilmoitettu valinnan tuloksesta sähköpostilla. 

Yhteyshenkilöt

koulutuksen vararehtori Marja Sutela, 040 721 5204, marja.sutela@tuni.fi
palvelupäällikkö, opiskelija- ja hakijapalvelut Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

290 000 viestiä vihapuheesta – tutkimus selvitti, millaista on keskustelu vihapuheesta somessa24.6.2025 09:15:00 EEST | Tiedote

Tutkijat ovat julkaisseet ensimmäisen vihapuhetta metatasolla käsittelevän, laajaan keskusteluaineistoon pohjautuvan tutkimusartikkelin. Tutkimuksen mukaan vihapuheen käsitteen avulla käydään kamppailua tiedosta, totuudesta ja yhteiskunnallisista valta-asetelmista. Keskusteluissa vihapuhetta normalisoitiin ja oikeutettiin samalla väheksyen sen vaikutuksia sekä yhteiskuntaan että vihapuheen kohteisiin.

Väitös: Koulun keskustelukulttuuri ja sosiaalinen pääoma vahvistavat ruotsinkielisten nuorten luottamusta poliittisiin kykyihinsä19.6.2025 10:21:48 EEST | Tiedote

Valtiotieteen maisteri Venla Hannuksela selvittää väitöskirjassaan, miksi ruotsinkieliseen vähemmistöön kuuluvat suomalaisnuoret luottavat kykyihinsä ymmärtää politiikkaa ja vaikuttaa siihen enemmän kuin suomenkieliset nuoret. Tutkimus tunnistaa kaksi selitystä: ruotsinkielisten koulujen avoimemman poliittisen keskusteluilmapiirin ja ruotsinkielisten vahvemman sosiaalisen yhteisön. Vaikka vähemmistöasema osaltaan selittää ruotsinkielisten tilannetta, koulujen poliittiseen keskusteluun ja nuorten yksinäisyyden torjumiseen panostamalla voidaan vahvistaa kaikkien nuorten poliittisen osallistumisen edellytyksiä.

Doktorsavhandling: Skolans diskussionskultur och socialt kapital stärker svenskspråkiga ungdomars förtroende för sin politiska förmåga19.6.2025 10:20:10 EEST | Tiedote

Politices magister Venla Hannuksela undersöker i sin doktorsavhandling varför finländska ungdomar som tillhör den svenskspråkiga minoriteten har större tilltro till sin förmåga att förstå och påverka politik än finskspråkiga ungdomar. Forskningen identifierar två förklaringar: ett öppnare politiskt diskussionsklimat i svenskspråkiga skolor och starkare sociala gemenskaper bland svenskspråkiga. Även om minoritetsstatus delvis förklarar situationen för svenskspråkiga ungdomar, kan satsningar på politiska diskussioner i skolor och på att motverka ungas ensamhet stärka alla ungdomars möjligheter till politiskt deltagande.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye