Tampereen yliopisto

Englanninkielisiin maisteriohjelmiin hyväksyttiin yli 1 000 opiskelijaa

Jaa
Tammikuussa päättyneessä Tampereen yliopiston englanninkielisten maisteriohjelmien haussa vastaanotettiin ennätysmäärä hakemuksia, joista kaikkiaan valituksi tuli 1 097 hakijaa. Tarjolla oli 35 englanninkielistä maisteriohjelmahakukohdetta. Opinnot alkavat elokuussa 2023.
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Hakukohteisiin jätettiin yhteensä lähes 10 000 hakemusta ja yksittäisiä hakijoita oli yhteensä 5 295. Hakijoiden oli mahdollista hakea kolmeen eri koulutukseen.

Eniten valittuja oli Computing Sciences -ohjelman hakukohteisiin Software, Web & Cloud (87 valittua opiskelijaa), Statistical Data Analytics (68), Human-Technology Interaction (50) ja Data Sciences (45). Myös Electrical Engineering -ohjelman hakukohteen Wireless Communications and RF Systems hyväksyttiin 50 opiskelijaa. Lisäksi Sustainable Digital Life -ohjelmaan valittiin 44, Public and Global Health -ohjelmaan 42 ja Industrial Engineering and Management -ohjelman Business and Technology -hakukohteeseen valittiin 41 opiskelijaa.

Hyväksytyt opiskelijat edustavat 73:a eri kansalaisuutta. Hyväksytyistä opiskelijoista 10 prosenttia oli Suomesta. EU/ETA-alueen sisältä hyväksyttyjä oli 7 prosenttia ja EU/ETA-alueen ulkopuolisia 83 prosenttia. Hyväksyttyjä opiskelijoita oli 21 prosenttia kaikista hakijoista. 

Uusia kansainvälisiä opiskelijoita on hyväksytty nyt tänä keväänä enemmän kuin aikaisempina vuosina. Lahjakkaiden hakijoiden määrä on kasvanut ja siitä olemme erityisen iloisia yliopistolla. Haluan lähettää kaikille valituille lämpimät onnittelut, nähdään syksyllä! sanoo koulutuksen vararehtori Marja Sutela.

Kaikille hakijoille on ilmoitettu valinnan tuloksesta sähköpostilla. 

Yhteyshenkilöt

koulutuksen vararehtori Marja Sutela, 040 721 5204, marja.sutela@tuni.fi
palvelupäällikkö, opiskelija- ja hakijapalvelut Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Ruokalähettien työssä riskit kasautuvat1.6.2023 14:36:21 EEST | Tiedote

Digitaalisten alustojen ruokalähetit ovat tuoreiden tutkimustulosten mukaan jatkuvassa tapaturmariskissä. Alustojen kautta tehdyssä ruokalähettityössä on vähemmän turvallisuutta kuin perinteisen kuljetusalan ja kaupan ruokajakelutyössä. Alustatyöntekijöiden riskejä tuottavat urakkaluontoinen keikkatyö, aikapaine ja yksintyöskentely. Digitaalinen hallinta, jolla työtä ohjataan, ei ole kaikilta osin läpinäkyvää.

Väitös: Haitallisten vuorovaikutusten ennustaminen ja ehkäisy tehoelektroniikkaan perustuvissa sähköjärjestelmissä31.5.2023 12:17:18 EEST | Tiedote

Viime vuosikymmenen aikana tapahtunut tekniikan kehitys ja vihreä siirtymä ovat lisänneet erilaisten sähköntuotannossa käytettävien tehoelektroniikkapohjaisten ratkaisujen yleisyyttä. Laitteiden toimintatavan takia niiden välillä voi esiintyä haitallisia vuorovaikutuksia, joita perinteiset analyysimenetelmät eivät kykene riittävän tarkasti ennustamaan. DI Roosa-Maria Sallinen esittelee väitöskirjassaan menetelmiä, joiden avulla voidaan ennakoida ja ehkäistä modernien tehoelektroniikkaan perustuvien sähköjärjestelmien kohtaamia haasteita.

Väitös: Kalevala kytkeytyy muunnelmiensa kautta nykyihmisen maailmaan31.5.2023 10:14:50 EEST | Tiedote

Kalevala-muunnelmia on ilmestynyt 2000-luvulla poikkeuksellisen paljon, mikä kertoo kansalliseepoksen merkittävästä roolista suomalaisessa nykykulttuurissa. Ne ovat teoksia, joissa esiintyy Kalevalan tapahtumia, henkilöitä tai vähintään maailma, jossa Kalevala olisi voinut tapahtua. Elli-Mari Ahola tutkii väitöskirjassaan yhteensä neljäätoista romaanin muotoon kirjoitettua 2000-luvun Kalevala-muunnelmaa siitä näkökulmasta, millaista Kalevala-suhdetta ne tuottavat kerrontansa ja erilaisten maailmojensa avulla. Kirjallisuustieteen alan väitöskirja edustaa kertomuksentutkimusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme