Jyväskylän yliopisto

Ennätysmäärä hakijoita - Jyväskylän yliopiston hakijamäärä kasvoi 12 prosenttia

Jaa

Jyväskylän yliopistoon haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 19 528 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi viime vuodesta noin 12 prosenttia.

Liikuntarakennus Jyväskylän yliopiston kampuksella.
Liikuntarakennus Jyväskylän yliopiston kampuksella.

Aloituspaikkoja syksyllä alkaviin opintoihin on tarjolla noin 2700. Hakukohteita on 122 kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Kokonaishakijamäärällä mitattuna Jyväskylän yliopisto oli kuudenneksi suosituin yliopisto Tampereen, Helsingin, Turun, Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen jälkeen. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Jyväskylän yliopisto on kuudes Helsingin, Tampereen, Turun, Aalto-yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston jälkeen.

Suosituin hakukohde oli tänäkin vuonna psykologia, johon pyrkii 3325 hakijaa. Muita hakijamäärältään suosittuja koulutuksia olivat kauppatieteet (2809 hakijaa, kasvua 1264), luokanopettajan koulutus (1795 hakijaa) ja liikuntapedagogiikka (1029 hakijaa). Kovin kilpailu opiskelupaikasta käydään liikunnan yhteiskuntatieteiden hakukohteessa, johon tuli 37 hakemusta aloituspaikkaa kohden, sekä psykologiassa (36), terveyskasvatuksen maisterivaiheen haussa (24), sosiaalityössä (23) ja kauppatieteissä (23).

Ensisijaisesti Jyväskylän yliopistosta opiskelupaikkaa tavoittelevia hakijoita oli 7081. Kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin hakeneita oli 16271, joista ensisijaisia hakijoita oli 4919. Maisteriohjelmiin haki 3279 hakijaa, joista ensisijaisia oli 2018. Maisteriohjelmien hakijamäärä ja osuus kokonaishakijamäärästä kasvoivat merkittävästi.

Tiedekunnista hakijamääräänsä kasvatti eniten kauppakorkeakoulu, kasvua 746 hakijaa eli yli 25 prosenttia. Suhteellisesti kasvu oli suurinta Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa, jonne hakevien määrä yli kolminkertaistui.

- Erityisen ilahduttavaa on, että hakijamäärä kasvoi poikkeuksellisista oloista huolimatta. Tutkimukseen perustuva koulutus on osoittanut arvonsa muuttuvassa maailmassa. Todella toivottu tulos on myös se, että Jyväskylään pitkän odotuksen jälkeen saatu diplomi-insinöörikoulutus on kerännyt ison määrän kiinnostuneita hakijoita, kuvailee vararehtori Marja-Leena Laakso.

Diplomi-insinöörikoulutukseen oli 337 hakijaa, eli paikkaa kohden lähes 7 hakijaa.

Jyväskylän yliopisto seuraa koronavirustilannetta aktiivisesti yhteistyössä muiden yliopistojen ja viranomaisten kanssa. Tietoa koronaviruksen vaikutuksesta opiskelijavalintoihin ja valintakokeiden järjestämiseen: https://www.jyu.fi/fi/hakijalle/nain-haet/valintakokeet

Lisätietoja:

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi
- hakijamäärät ja hakijaneuvontaan liittyvät kysymykset

Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 805 4678, mari.a.ikonen@jyu.fi
- opiskelijavalintoihin liittyvät kysymykset

Liitteessä hakijat kohteittain.

Kuvat

Liikuntarakennus Jyväskylän yliopiston kampuksella.
Liikuntarakennus Jyväskylän yliopiston kampuksella.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Tutkimus: Harva luottaa kykyihinsä käyttää somea ammatillisesti23.4.2021 09:15:00 EEST | Tiedote

Sosiaalisen median hyödyntäminen ammatillisesti edellyttää luottamusta omiin viestintäkykyihin. Kuitenkin vain alle viidennes tutkimukseen vastanneista kokee oman viestintäosaamisensa riittäväksi. Näin todetaan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun väitöskirjatutkijan Kaisa Pekkalan ja tutkijatohtori Ward van Zoonenin tuoreessa tutkimusartikkelissa, joka on julkaistu European Management Journal -lehdessä.

Kokemusasiantuntijat toimivat muutosvoimana terveydenhuollon palveluiden uudistamisessa Keski-Suomessa23.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Koulutetut kokemusasiantuntijat voivat auttaa palveluiden kehittämisessä asiakaslähtöiseen suuntaan ja lisätä ammattilaisten asiakasymmärrystä terveydenhuollossa. Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Kokemusasiantuntijuus palveluissa -yhteishankkeessa selvitettiin asiakaslähtöisyyden merkitystä palveluiden kehittämisessä. Tulosten mukaan edut ovat selkeät.

Työuupumuksesta toipumista voidaan edesauttaa vahvistamalla yksilön toimijuutta ja henkilökohtaisia voimavaroja22.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Työuupumuksesta toipumista edesauttavat vertaistuki ja ammattilaisten ohjaus, ymmärrys omista tarpeista ja rajoista sekä itsehyväksyntä, tuore väitöstutkimus osoittaa. Tutkimuksen mukaan työuupumus vaikuttaa myös puolisoihin ja parisuhteeseen. Perheenjäsenten tuki ja konkreettiset muutokset työolosuhteiden parantamiseksi vahvistavat toipumista.

Vaihdevuosien ajankohtaa voidaan ennustaa matemaattisten mallien avulla20.4.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Menopaussin ajankohdan tiedetään olevan hyvin yksilöllinen, ja sen on havaittu olevan yhteydessä naisten terveyteen vaihdevuosien jälkeen. Tuoreessa Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa todettiin sukupuolihormonitasojen, epäsäännöllisten kuukautisten, vaihdevuosioireiden ja elämäntapatekijöiden ennustavan luonnollisen menopaussin ajankohtaa. Tutkijat tekivät kaksi ennustemallia, joiden avulla voidaan arvioida tulevan menopaussin ajankohtaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme