Euroopan komissio hakee esimerkkiä Suomesta matematiikan ja luonnontieteen opetuksen ja opettajankoulutuksen kehittämiseen

Jaa
Euroopan komission asettama matematiikan ja luonnontieteiden asiantuntijaryhmä, jonka tehtävänä on matematiikan, luonnontieteiden ja tekniikan oppimisen edistäminen Euroopassa, vierailee maassamme maanantaina ja tiistaina 26.-27.9.2011. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa maanantaina 26.9. alkaen kello 9.

Tiedote / Kutsu median edustajille

 

Kiinnostuksen herättäminen matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun on yksi komission asettamia ajankohtaisia koulutuksen päätavoitteita. Maailmanlaajuisesti on suuri huoli nuorten yhä vähäisemmästä kiinnostuksesta opiskella näitä oppiaineita, joten tarvitaan uusia mielekkäitä lähestymistapoja ja oppimisympäristöjä.

Suomalainen opetusjärjestelmä, opetussuunnitelman perusteet, matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opettajankoulutus ja valtakunnallinen LUMA-toiminta sekä modernin teknologian mielekäs hyödyntäminen opetuksessa ja koulujen yritysyhteistyö ovat aiheita, joista haetaan esimerkkiä Euroopan koulutuksen kehittämiseen. Suomessa työryhmää kiinnostaa myös se, että meillä niin sanottujen alisuoriutujien määrä on hyvin alhainen verrattuna muihin maihin.

EU:n komission ja sen 21 jäsenmaan vertaisoppimistapaamisessa perehdytään Suomen esimerkkeihin opetushallinnon, yliopiston ja elinkeinoelämän asiantuntijoiden johdolla. Tilaisuuden avaa Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen. Ryhmä käy tutustumassa myös opetuksen järjestämiseen espoolaisessa Koulumestarin koulussa. Yksi tapaamisen teemoista on mobiilioppiminen.

Helsingin jälkeen 35 asiantuntijan ryhmä siirtyy Tallinnaan tutustumaan Viron koulutusjärjestelmään.

Vuonna 2012 ryhmä tekee komissiolle asiakirjan, joka sisältää suosituksia näiden aineiden opetuksen kehittämiseksi. Ryhmän suomalaisjäsen on valtakunnallisen LUMA-keskuksen johtaja, professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta.

Helsingin yliopistossa tilaisuus pidetään Kumpulan tiedekampuksella osoitteessa Chemicum, A. I. Virtasen aukio 1, auditorio 129. Tilaisuus alkaa maanantaina 26.9. kello 9. Tervetuloa!

Lisätietoja vierailusta ja ohjelmasta:


Johtaja, professori Maija Aksela (LUMA-keskus, http://www.helsinki.fi/luma),
puhelin 050 514 1450, maija.aksela@helsinki.fi


Ylitarkastaja Johanna Hulkko (opetus-ja kulttuuriministeriö), puhelin (09) 1607 7924, johanna.hulkko@minedu.fi

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme