Euroopan komissio hakee esimerkkiä Suomesta matematiikan ja luonnontieteen opetuksen ja opettajankoulutuksen kehittämiseen
Tiedote / Kutsu median edustajille
Kiinnostuksen herättäminen matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun on yksi komission asettamia ajankohtaisia koulutuksen päätavoitteita. Maailmanlaajuisesti on suuri huoli nuorten yhä vähäisemmästä kiinnostuksesta opiskella näitä oppiaineita, joten tarvitaan uusia mielekkäitä lähestymistapoja ja oppimisympäristöjä.
Suomalainen opetusjärjestelmä, opetussuunnitelman perusteet, matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opettajankoulutus ja valtakunnallinen LUMA-toiminta sekä modernin teknologian mielekäs hyödyntäminen opetuksessa ja koulujen yritysyhteistyö ovat aiheita, joista haetaan esimerkkiä Euroopan koulutuksen kehittämiseen. Suomessa työryhmää kiinnostaa myös se, että meillä niin sanottujen alisuoriutujien määrä on hyvin alhainen verrattuna muihin maihin.
EU:n komission ja sen 21 jäsenmaan vertaisoppimistapaamisessa perehdytään Suomen esimerkkeihin opetushallinnon, yliopiston ja elinkeinoelämän asiantuntijoiden johdolla. Tilaisuuden avaa Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen. Ryhmä käy tutustumassa myös opetuksen järjestämiseen espoolaisessa Koulumestarin koulussa. Yksi tapaamisen teemoista on mobiilioppiminen.
Helsingin jälkeen 35 asiantuntijan ryhmä siirtyy Tallinnaan tutustumaan Viron koulutusjärjestelmään.
Vuonna 2012 ryhmä tekee komissiolle asiakirjan, joka sisältää suosituksia näiden aineiden opetuksen kehittämiseksi.
Ryhmän suomalaisjäsen on valtakunnallisen LUMA-keskuksen johtaja, professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta.
Helsingin yliopistossa tilaisuus pidetään Kumpulan tiedekampuksella osoitteessa Chemicum, A. I. Virtasen aukio 1, auditorio 129. Tilaisuus alkaa maanantaina 26.9. kello 9. Tervetuloa!
Lisätietoja vierailusta ja ohjelmasta:
Johtaja, professori Maija Aksela (LUMA-keskus, http://www.helsinki.fi/luma),
puhelin 050 514 1450, maija.aksela@helsinki.fi
Ylitarkastaja Johanna Hulkko (opetus-ja kulttuuriministeriö), puhelin (09) 1607 7924, johanna.hulkko@minedu.fi
Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Yli 30 000 hakijaa Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin korkeakoulujen yhteishaussa30.3.2023 18:56:12 EEST | Tiedote
Suosituin hakukohde oli oikeusnotaarin koulutusohjelma. Uusi terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma nousi ylivoimaisesti suosituimmaksi maisteriohjelmaksi.
Helsingin yliopiston rehtorina jatkaa Sari Lindblom30.3.2023 13:31:30 EEST | Tiedote
Lindblom on toiminut yliopiston rehtorin tehtävässä vuodesta 2020 lähtien. Rehtorin uusi viisivuotinen toimikausi alkaa 1.8.2023.
Ulkomailla syntyneillä hoiva-alan työntekijöillä keskimääräistä vähemmän sairauspoissaoloja29.3.2023 11:17:43 EEST | Tiedote
Ulkomailla syntyneillä hoiva- ja hoitotyöntekijöillä oli selvästi Suomessa syntyneitä pienempi riski jäädä yli kymmeneksi päiväksi pois työstä sairauden vuoksi. Tuoreessa tutkimuksessa vertailtiin ulkomailla ja Suomessa syntyneiden hoiva- ja hoitotyöntekijöiden sairauspoissaoloja Suomessa.
Haitalliset lapsuuskokemukset lisäävät itsensä vahingoittamisen riskiä28.3.2023 09:29:31 EEST | Tiedote
Nuorten itsensä vahingoittaminen on verrattain yleistä, ja sen vaikutukset koskettavat myös heidän lähipiiriään. Lapsuusajan kokemusten lisäksi vahingoittamiseen vaikuttaa myös perheen tulotaso.
Väsymättömälle mediaesiintyjälle Timo Miettiselle Snellman-palkinto27.3.2023 18:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston J.V. Snellman -palkinto on vuodesta 1981 lähtien jaettu tieteellisen tiedon ansiokkaana välittäjänä kunnostautuneelle yliopistolaiselle. Tänä vuonna palkinnon pokannut akatemiatutkija Timo Miettinen on tullut monelle tutuksi Eurooppa ja EU-asioiden taustoittajana ja tulkitsijana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme