Euroopan suurin HR-yhtiö uskoo Suomen pk-yrityksiin  

Jaa
Euroopan johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja SD Worx näkee Suomen pk-yritysten markkinassa mahdollisuuksia. Suomen SD Worxiin on perustettu yksikkö, joka keskittyy palvelemaan ensisijaisesti pk-yrityksiä.

SD Worx -konserniin kuuluu kaikkiaan 18 maata, ja Suomi on viides markkina-alue heti suurten keskieurooppalaisten markkinoiden, Saksan, Britannian, Hollannin ja Belgian jälkeen, johon on perustettu pk-yrityksille oma yksikkö. 

 – Tämä tarkoittaa, että Euroopan johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja SD Worx näkee Suomen pk-yrityskentässä kasvupotentiaaliavallitsevista haastavista talousnäkymistä huolimatta, SD Worxin uuden yksilön johtaja, Business Development Director Petteri Hannula kertoo. 

Kunnon HR-järjestelmä myös pieniin yrityksiin 

SD Worxin tavoitteena on tuoda edistyksellinen HR- ja palkkahallinnon järjestelmä myös pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville.  

– Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä palkanlaskenta on usein tilitoimiston vastuulla, mutta tilitoimistoilta puuttuu henkilöstöhallinnon erityisosaaminen. Modernille HR-järjestelmälle on selkeä tarve. Tavoitteemme on auttaa palkanlaskennan lisäksi monipuolisissa HR-palveluissa yrityksen koko elinkaaren ajan, Hannula toteaa. 

Hannulan mukaan moderni HR-järjestelmä voi olla yrityksille kilpailuvaltti myös osaajapulan vallitessa.  

– Kun HR-asiat hoidetaan ammattitaidolla, asiakaskokemus sekä työntekijäkokemus parantuvat. Henkilöstön työtyytyväisyys kasvaa, kun esimerkiksi palkanlaskenta, poissaolot ja lomat perustuvat aina paikkansapitäviin tietoihin ja työntekijän on mahdollista päivittää omia tietojaan myös mobiililaitteilla, missä vain ja milloin vain.  

Yrityksen kasvaessa HR-osaaminen on välttämätöntä 

Monissa pienissä kasvuyrityksissä HR-asioista vastaa oman työnsä ohella toimitusjohtaja, perustaja tai toimistopäällikkö. Tällaisissa yrityksissä ei yleensä ole päätoimista henkilöstöhallinnon ammattilaista. 

– Henkilöstömäärän kasvaessa yli 20:n tarvitaan HR:n erityisosaamista. Silloin yritys tulee yhteistoimintalain velvoitteiden piiriin. Se tarkoittaa, että ennen kuin yrityksessä otetaan käyttöön merkittävä muutos, vaikutuksia on käsiteltävä niiden henkilöstöryhmien edustajien kanssa, joita asia koskee. Tällaisissa tilanteissa yritys voi ostaa HR-alan erityisosaamista, esimerkiksi vero- tai lakineuvontapalveluita pk-yrityksiin keskittyneeltä toimijalta tai vuokrata HR-päällikön avuksensa, Hannula muistuttaa. 

SD Worx tarjoaa pk-yrityksille uusia työkaluja ja prosesseja myös suorituksen johtamiseen. Monissa pk-yrityksissä ei vielä kehityskeskustelujen lisäksi ole panostettu esimerkiksi työtyytyväisyyskyselyihin tai edes työajan seurantaan, vaikka se on työnantajan lakisääteinen velvollisuus. 

– Voimme auttaa esimerkiksi muutostilanteissa, YT-neuvotteluissa, henkilöstön osaamisen kehittämisessä, verotuksessa tai ulkomaankomennuksissa. Tarjoamme pk-yritysten käyttöön kokemusta, erityisosaamista ja markkinoiden edistyneimmän HR-järjestelmän, jota kehitämme jatkuvasti. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Petteri Hannula, Business Development Director
SD Worx
p. 050 550 4692
petteri.hannula@sdworx.com

Tietoja julkaisijasta

SD Worx
Sokerilinnantie 11A
02600 Espoo

https://sdworx.fi/

75 vuoden ajan toiminut SD Worx on johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja Euroopassa. Yrityksessä työskentelee yli 5 300 työntekijää 18 eri maassa: Alankomaissa, Belgiassa (HQ), Espanjassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Mauritiuksella, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa ja Virossa. SD Worxin liikevaihto on 743 miljoonaa euroa. Yrityksen asiakkaina on yli 76 000 organisaatiota ympäri maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SD Worx

Kysely: Joka toisen suomalaisyrityksen mielestä sosiaaliturvajärjestelmä vaikeuttaa palkanlaskentaa 21.3.2023 07:45:00 EET | Tiedote

Yli puolet suomalaisyrityksistä on sillä kannalla, että sosiaaliturvajärjestelmä aiheuttaa palkanlaskentaan haasteita. Palkkojen laskemista vaikeuttavat myös verojärjestelmä, sosiaaliturva- ja työlainsäädännön nopea muuttuminen, työlainsäädäntöön liittyvät poikkeussäännöt sekä palkan osatekijöitä koskevien sääntöjen monimutkaisuus. Tiedot selviävät Euroopan johtavan henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoajan SD Worxin teettämästä kansainvälisestä kyselytutkimuksesta.

Kysely: Enemmistö suomalaisista haluaa työpaikkaan, jossa on joustavat työajat31.1.2023 07:48:00 EET | Tiedote

Lähes kuusi kymmenestä suomalaisesta (57,9 %) tekee päätöksen työpaikastaan sen mukaan, millaiset työajat yrityksessä on ja tarjoaako yritys mahdollisuutta joustavaan työaikaan. Asia on vielä tärkeämpi suomalaisille kuin muille eurooppalaisille. Euroopassa työaikajärjestelyjä painottaa työpaikan valinnassa 47 prosenttia työntekijöistä. Tiedot selviävät laajasta kyselytutkimuksesta, johon vastasi yli 10 000 työntekijää eri puolilla Eurooppaa.

Henkilöstöhallinnon digitalisaatio kiinnostaa yrityksiä Suomessa vähemmän kuin muualla Euroopassa – henkilökohtainen kohtaaminen tärkeää perehdytyksessä ja rekrytoinnissa22.11.2022 07:35:00 EET | Tiedote

Yli puolet eurooppalaisista yrityksistä keskittyy jatkossa aiempaa enemmän henkilöstöhallinnon prosessien digitalisoimiseen, kertoo eurooppalainen tutkimus. Suomessa kiinnostus on hieman laimeampaa kuin muualla Euroopassa. Vain neljä kymmenestä suomalaisyrityksestä aikoo panostaa HR:n digitalisaatioon.

Kysely: Ruotsalaisyritykset keräävät Suomea enemmän dataa henkilöstöstä mutta käyttävät tietoja harvemmin päätöksenteossa31.10.2022 07:35:00 EET | Tiedote

Jo kuusi kymmenestä eurooppalaisesta yrityksestä analysoi säännöllisesti eri järjestelmien tuottamaa henkilöstöä koskevaa dataa. Tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan Ruotsi on yksi edelläkävijöistä HR-datan keräämisessä, mutta Suomessa tietoja hyödynnetään Ruotsia useammin liiketoimintaa koskevissa päätöksissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme