Oulun yliopisto

Eurooppalaista ajattelua Ouluun – ensimmäiset UNIC-ratkaisut esitellään 12.5. pop-upissa

Jaa
Eurooppa-yliopisto UNICin ensimmäiset hedelmät nähdään ke 12.5.2021 yliopiston pop-up-tilan Generations’ Lab -virtuaalilähetyksessä klo 18–20.

UNIC-yliopistot kehittävät Euroopan jälkiteollisia kaupunkeja yhteistyöllä. Ratkaisuja kaupunkielämän kehitystarpeisiin luodaan esimerkiksi tietoperustaisen talouden suunnittelun sekä kaupunkien kestävän digitaalisen ja vihreän kehityksen keinoin.

Oulu on vaihtanut eurooppalaisia ajatuksia kevään aikana UNIC-yhteistyössä Oulun yliopiston yrittäjyyden kursseilla, joilla oululaisten seurassa on etänä opiskellut UNIC-opiskelijoita eri maista. Oululaiset yritykset ja toimijat ovat tarjonneet pulmiaan, ja eurooppalaiset opiskelijatiimit ovat kehittäneet niihin ratkaisuja.

Ideat esitellään pop-upissa esimerkiksi oululaisen muotivaateliikkeen kestävän kehityksen tuotteiden brändäämiseen, mobiilimaksamisen levittämiseen työikäisten käyttöön, kaupunkitapahtumien ympäristöystävällisempään järjestämiseen, opiskelijaravintoloiden kehittämiseen ja betonia korvaaviin geopolymeereihin liittyviin palvelumalleihin.

Generations’ Lab tuo eri sukupolvet ja kulttuurit ongelmanratkaisun äärelle. Tiimien vahvuutena on ollut moninaisuus, kun kokeneet työelämän edustajat Jatkuvan oppimisen yliopisto JOYn eli täydennyskoulutuksen puolelta ovat työskennelleet nuorten opiskelijoiden rinnalla Building Business Through Creativity and Collaboration ja Exercising Entrepreneurship -kursseilla.

”UNIC pyrkii uudistamaan jälkiteollisia kaupunkeja ihmisten moninaisuutta hyödyntäen. Lisäksi rohkeus uusien menetelmien käyttöön näkyy Generations’ Lab -esityksissä, joissa teknillis-taloudellisuus on yhdistetty luovaan ajatteluun virtuaalidemoissa ja jopa taide-esityksissä”, kertoo Oulun yliopiston suunnittelija Nina Jackson.

Tervetuloa ke 12.5. klo 18 seuraamaan suorana virtuaalilähetyksenä Oulun yliopiston YouTube-kanavalle 

Tilaisuus on englanninkielinen.

25.5.2021 klo 17 Rasismi–aiheisessa virtuaalilähetyksessä Oulun yliopiston pop-up-tilasta opiskelijat, tutkijat, ja kaupunkilaiset keskustelevat rasismin vaikutuksesta yhteiskunnalliseen osallisuuteen. Eurooppa-yliopisto UNICin CityLabsit ovat tapahtumia, jossa jälkiteollisen kaupungin haasteita tunnistetaan, ratkotaan ja ratkaisuja toteutetaan. Tervetuloa kaikille avoimeen virtuaalilähetykseen UniOulu YouTube –kanavalla 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopiston
UNIC-koordinaattori Mia Kemppaala, mia.kemppaala@oulu.fi, puh. 0405844851
suunnittelija Nina Jackson, nina.jackson@oulu.fi, puh. 0504309758
viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 0504344261

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye