Oulun yliopisto

Eurooppalaista ajattelua Ouluun – ensimmäiset UNIC-ratkaisut esitellään 12.5. pop-upissa

Jaa

Eurooppa-yliopisto UNICin ensimmäiset hedelmät nähdään ke 12.5.2021 yliopiston pop-up-tilan Generations’ Lab -virtuaalilähetyksessä klo 18–20.

UNIC-yliopistot kehittävät Euroopan jälkiteollisia kaupunkeja yhteistyöllä. Ratkaisuja kaupunkielämän kehitystarpeisiin luodaan esimerkiksi tietoperustaisen talouden suunnittelun sekä kaupunkien kestävän digitaalisen ja vihreän kehityksen keinoin.

Oulu on vaihtanut eurooppalaisia ajatuksia kevään aikana UNIC-yhteistyössä Oulun yliopiston yrittäjyyden kursseilla, joilla oululaisten seurassa on etänä opiskellut UNIC-opiskelijoita eri maista. Oululaiset yritykset ja toimijat ovat tarjonneet pulmiaan, ja eurooppalaiset opiskelijatiimit ovat kehittäneet niihin ratkaisuja.

Ideat esitellään pop-upissa esimerkiksi oululaisen muotivaateliikkeen kestävän kehityksen tuotteiden brändäämiseen, mobiilimaksamisen levittämiseen työikäisten käyttöön, kaupunkitapahtumien ympäristöystävällisempään järjestämiseen, opiskelijaravintoloiden kehittämiseen ja betonia korvaaviin geopolymeereihin liittyviin palvelumalleihin.

Generations’ Lab tuo eri sukupolvet ja kulttuurit ongelmanratkaisun äärelle. Tiimien vahvuutena on ollut moninaisuus, kun kokeneet työelämän edustajat Jatkuvan oppimisen yliopisto JOYn eli täydennyskoulutuksen puolelta ovat työskennelleet nuorten opiskelijoiden rinnalla Building Business Through Creativity and Collaboration ja Exercising Entrepreneurship -kursseilla.

”UNIC pyrkii uudistamaan jälkiteollisia kaupunkeja ihmisten moninaisuutta hyödyntäen. Lisäksi rohkeus uusien menetelmien käyttöön näkyy Generations’ Lab -esityksissä, joissa teknillis-taloudellisuus on yhdistetty luovaan ajatteluun virtuaalidemoissa ja jopa taide-esityksissä”, kertoo Oulun yliopiston suunnittelija Nina Jackson.

Tervetuloa ke 12.5. klo 18 seuraamaan suorana virtuaalilähetyksenä Oulun yliopiston YouTube-kanavalle 

Tilaisuus on englanninkielinen.

25.5.2021 klo 17 Rasismi–aiheisessa virtuaalilähetyksessä Oulun yliopiston pop-up-tilasta opiskelijat, tutkijat, ja kaupunkilaiset keskustelevat rasismin vaikutuksesta yhteiskunnalliseen osallisuuteen. Eurooppa-yliopisto UNICin CityLabsit ovat tapahtumia, jossa jälkiteollisen kaupungin haasteita tunnistetaan, ratkotaan ja ratkaisuja toteutetaan. Tervetuloa kaikille avoimeen virtuaalilähetykseen UniOulu YouTube –kanavalla 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopiston
UNIC-koordinaattori Mia Kemppaala, mia.kemppaala@oulu.fi, puh. 0405844851
suunnittelija Nina Jackson, nina.jackson@oulu.fi, puh. 0504309758
viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 0504344261

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Pienhiukkaspäästöille altistuminen yhteydessä sijoittajien päätöksentekoon5.5.2021 07:10:00 EEST | Tiedote

Ilmansaasteille altistuminen voi aiheuttaa monentyyppisiä psykologisia, sosiaalisia ja taloudellisia haittoja. Tästä on saatu viitteitä myös Oulun yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. Siinä tutkijat osoittivat, että ilman pienhiukkaspitoisuudet ovat yhteydessä osakemarkkinoiden tuottoon ja markkinoiden epävakauteen eli volatiliteettiin. Löytö on merkittävä, vaikka ilmiön syy-seuraussuhteista tiedetäänkin vasta vähän.

Mikä liikuttaa työvoimaa?29.4.2021 08:30:54 EEST | Tiedote

Työn ja työvoiman kohtaanto-ongelma sekä korkeasti koulutetun työvoiman puute ovat Suomen talouden tunnettuja pullonkauloja. Yhtäältä myös talouden paikalliset shokit, kuten laajan teollisen toiminnan alasajo Kemin paperitehtaan tapaan, aiheuttavat häiriötilanteita työmarkkinoilla sekä alueellisia ja inhimillisiä ongelmia. Mistä osaavaa työvoimaa? Mitkä tekijät vaikuttavat työvoiman liikkuvuuteen, eri aloilla ja alueiden välillä. Mikä vetää ulkomaisia osaajia? Tutkijan mukaan itse työ ei ole ratkaisevin tekijä. Koulutetut liikkuvat työn perässä yllättävän vähän. Shokeista toiset alueet selviävät paremmin kuin toiset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme